Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!

Държавата нямало да допусне клуб да фалира
140
Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ и депутат Валери Симеонов няма да отстъпи от внесените промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми.

Пред журналисти в парламента той заяви, че още през 2018 г. е внесъл за разглеждане такъв проект. Сегашният бил още "по-прецизен", "взискателен" и "полезен за държавата".

Още по темата
"Недейте очаква някой да премисли, особено аз", каза Симеонов.

Според него Комисията за хазарта е сериозно компрометирана в полза на един основен играч в хазартния бранш. По думите му при създаването на изпълнителна агенция цялата отговорност ще падне върху държавата и институциите и тогава няма да има никакво размиване на отговорността.

Валери Симеонов бе категоричен, че не трябва да се забравя основната причина за внасянето на промените през 2018 г. и сега, а именно "масовото съсипване на здравето и имуществото на голяма част от българското общество".

Следствие на угоднически променените закони 2013 г. обществото залитна към хазарта, търсейки решение на своите проблеми, коментира Симеонов, цитиран от БТА. Той припомни, че по Конституция държавата трябва да се грижи за здравето на нацията и за развитието на спорта.

На въпрос дали се притеснява, че ГЕРБ ще размислят и ще оттеглят подкрепата си, Симеонов каза: "Аз правя това, което трябва да направя и отговарям пред собствената си съвест. Колегите от ГЕРБ и от всички останали партии, включително и от БСП, също отговарят пред собствената си съвест".

Относно медийните изявления на управителя на футболен клуб "Левски" Васил Божков и твърденията, че клубът ще фалира, Симеонов посочи, че всяко изказване подлежи на проверка. Той бе категоричен, че държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
19
 
! Отговори
Реформатор преди 4 години
До ззГосподинчо, за какво национализиране ми говориш, като хазарта е доказана болест, а в момента го е узурпирал един от най-ненаситните мафиоти на прехода. Аз бих бил по-радикален и от Симеонов и бих забранил всичките игрални зали. Черепа като се прави на голям бизнесмен да направи нещо като Амазон или Uber, ама там не става нали? По-лесно е да се печатат картончета и бедните баби да търкат, защото и без това са на умиране...
104
1
 
5
 
! Отговори
минчо преди 4 години
ххахаха тоя череп ли е какъв ,от пеевски бягане няма,поинтересувайте се как се купи Техномаркет -човека калк фалира и пеевски го взе-поинтересувайте се-във всички молове има техномаркет-дали си плащаят наемите -хората мълчат да не остат без молчета -свинята майка е по голям от батко ви бойко-черепа изгоря ,хахаха преди половин година купи бсграда в софия огромна ,ама земята не е негова-на някакъв грък-който непродава земята -смятайте колко е сигурен че ще му вземе земята че купува сграда за мили
103
0
 
15
 
! Отговори
Петров преди 4 години
До ivanovАко трябва-да се национализират.Здравеопазването не е стока.Не може на частна болница здравната каса да плаща 100лв,а на общинска-10лв.за едно и също лекарство.Вкрайна сметка ние плащаме здравните осигуровки.
102
8
 
3
 
! Отговори
ivanov преди 4 години
A не ви ли дразнят аптеките, и те са свързани с най-уязвимите прослойки в общестстото, да ги на национализираме! Ами производителите на хляб и зърно ?Ами ергените, дават си парите за глупости и за тях да сложим данък!
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всяко гише за платежни услуги.всяка бакалница и хлебарница ми навира в очите тези картончета за търкане.отделно по телевизията всеки ден някой кафяв и неграмотен печели по 1 милион.стига де..само от аптеката не ми дават лотар.картони за лъжене.
100
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Симеонов хазарта трябва да е държавен! БРАВО!
99
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път съм абсолютно съгласен с него.Това зомбиране по телевизиите и особено Нова,трябва да се спре.Лотарии и тото-на специални места,а не по път и над път.Явно яко се печели,но за сметка на бедни и нещастни балъци.Случайни печалби няма.
98
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов , радвай се на последните са хубави дни
97
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли още някой , който вярва на този господин . Предизборно -популизъм , следизборно -цинизъм ,наглост и лицемерие .
96
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 / 99Национализацията,първо трябва да започне ,от имотите на комуниста -балевски......ОТ ВСЕКИ ИНДИВИД СВЪРЗАН ПРЯКО ИЛИ КОСВЕНО С БКП, БКП И ПАК БКП!
95
11
 
3
 
! Отговори
zz преди 4 години
До SichtpunktИ с какво инвестицията в производствения сектор е по-защитена от национализация от лотарията? За присвояване на имена и данъци и т.н. си има съдилища. А капитала не разбирам, защо се свързва с Божков, въпроса е принципен.
94
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
Национализацията,първо трябва да започне ,от имотите на комуниста -балевски.
93
15
 
13
 
! Отговори
мда, преди 4 години
и национализацията така е започнала едно време, в имате но народа, нали другарю Симеонов?! Не че ми дреме за тези, но да посегнеш да един развит частен бизнес??? Говори само за едно. Здравеопазването е много по-ключов сегмент и там се краде много повече, и то от държавата, но нали са правилните хора, няма да ги пипаме, там ограничения и конторол дори няма... Тук не става въпрос да се слагат граници, става въпрос да се отнеме развит частен бизнес, мислете малко всички вие, които го подкрепяте.
92
3
 
16
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Защо не национализирате бизнеса на Марешки ? Само като пример задавам въпроса
91
10
 
7
 
! Отговори
G преди 4 години
Тоя нагази дълбоко... Ще го ..
90
1
 
24
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Замисли се ако имаш голям капитал и ще го инвестираш в чужда държава, дали ще отидеш на място където, има национализации ?Какъв "голям" капитал има въпросният "череп"?Има разлика "от земята до небето" от инвестиция в производственият сектор и ограбване на социално най - чувствителното население. Плюс това е присвоил името "национална",което по призумпция принадлежи на държавата. С това още веднъж се заблуждават хората.
89
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Симеонов! На следващите избори ще гласувам за него. По-важен е масовият спорт, а не трохичките, които плаща оял се олигарх на гелосани ритнитопковци. Те и без това не могат да играят и за нищо не стават, освен да обикалят чалготеките и да си менкат силиконките.
88
12
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Ей Шумомер ти не си полезен за държавата с твоите посткомунистически практики!
87
16
 
9
 
! Отговори
зз преди 4 години
До РеформаторМисли в каква държава ще живеят децата ти, защото национализирането е практика на бананови републики. Национализирането в развити държави се е случвало броени пъти в последните 30 години и то основно на банки, за да се спаси капитал на народа. Национализирането е практика в Боливия, Колумбия и всякакви други псевдо демокрации. Замисли се ако имаш голям капитал и ще го инвестираш в чужда държава, дали ще отидеш на място където, има национализации ?
86
12
 
9
 
! Отговори
zz преди 4 години
Симеонов смята да спасява Левски с лични пари явно, защото с държавни няма как да стане.По страшно е държава, която национализира от днес за вчера, отколото, че някой търка билети. Днес лотария утре вашия бизнес в други ден някой имот.