Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!

Държавата нямало да допусне клуб да фалира
140
Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ и депутат Валери Симеонов няма да отстъпи от внесените промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми.

Пред журналисти в парламента той заяви, че още през 2018 г. е внесъл за разглеждане такъв проект. Сегашният бил още "по-прецизен", "взискателен" и "полезен за държавата".

Още по темата
"Недейте очаква някой да премисли, особено аз", каза Симеонов.

Според него Комисията за хазарта е сериозно компрометирана в полза на един основен играч в хазартния бранш. По думите му при създаването на изпълнителна агенция цялата отговорност ще падне върху държавата и институциите и тогава няма да има никакво размиване на отговорността.

Валери Симеонов бе категоричен, че не трябва да се забравя основната причина за внасянето на промените през 2018 г. и сега, а именно "масовото съсипване на здравето и имуществото на голяма част от българското общество".

Следствие на угоднически променените закони 2013 г. обществото залитна към хазарта, търсейки решение на своите проблеми, коментира Симеонов, цитиран от БТА. Той припомни, че по Конституция държавата трябва да се грижи за здравето на нацията и за развитието на спорта.

На въпрос дали се притеснява, че ГЕРБ ще размислят и ще оттеглят подкрепата си, Симеонов каза: "Аз правя това, което трябва да направя и отговарям пред собствената си съвест. Колегите от ГЕРБ и от всички останали партии, включително и от БСП, също отговарят пред собствената си съвест".

Относно медийните изявления на управителя на футболен клуб "Левски" Васил Божков и твърденията, че клубът ще фалира, Симеонов посочи, че всяко изказване подлежи на проверка. Той бе категоричен, че държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
28
 
! Отговори
Реформатор преди 4 години
В най-бедната държава в Европа, хората тънат в духовна нищета, болести и мизерия но търкат за да пълнят гушите на кой? А един милиардер. Черепа да не хитрува, като мазно се опитва се вкара в ролята на жертва и да се опитва да изивива ръце. Левски няма да фалира. Ще се намери кой да го издържа, ако Божков не иска. Мислете не за футболния клуб а за децата на България!
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!------------И най-вече за него!
83
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво на Валери Симеонов този път
82
0
 
25
 
! Отговори
Остап Бендер преди 4 години
Някой помни ли,кой беше първия закон,който пробута в НС Премиера-Царя Спасител след като спечели изборите 2001-поправка в закона за хазарта,с която се възпрепятсваха нови желаещи да не бъдат допускани да хазартния бизнес,монополизиран от Черепа.Благодарност за помоща на Черепа за избирането на Царя.Парична,разбира се.Народа да затъпява и да търка хартийките по будките,да не мисли много много,че е вредно.След 700 дни народа разбра,че е измамен,ама мълчи,както онези агнета в американския филм.
81
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като се страхуват, че ще фалира отбора да плащат повече за билети за мачовете. Да си издържат сами клуба! Никой не им е длъжен!
80
20
 
7
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Феновете на "ЛЕВСКИ" идват с колове и винкели, ако отбора фалира !
79
5
 
19
 
! Отговори
Шекспир преди 4 години
Пак ще се повтори същото.Насъскани от Черепа агресивни привърженици на Левски ще покряскат,2 ще поизчупят,пък ще бъдат приети от Боко и рпоблемът ще се реши-хазарта ще остане да оглупява и развращава народа,Черепа и Пеевски ще стават все по богати.За съжаление,Валери Симеонов пак ще се поперчи по телевизиите,пък после ще ди подвие опашката,а антуража му ще обяснява,какъв патриотарски компромис е направил боса им след разговор с Боко.
78
1
 
17
 
! Отговори
С мед да го намажеш преди 4 години
"...държавата трябва да се грижи за здравето на нацията и за развитието на спорта."?! Кат гледам що народ ходят гладни, жадни и болни...това е върха на цинизма!
77
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо държавата трябва да се грижи за интересите на един клуб, управляван безхаберно от бандити и некадърници ??? По-добре да се инвестира в образование и здравеопазване, вместо за смешни футболни клубове пълни с некадърници. Показателно е как вчера също толкова смешен клуб беше отнесен от предпосленият във втора бундеслига. Клубове фалират по цял свят. Нека фалират, след като се управляват от и диоти
76
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ***, ПРАВ Е ВАЛЕРИ.защото вносителя на този закон балевски,не е червив от пари,колко пари отмъкна,покрай "великата балевска стена"нямаш си понятие,а с какви пари построи мотела "Козия рог"нощуват не нощуват,в мотела граничари,балевски си взема парите.
75
3
 
19
 
! Отговори
грозд преди 4 години
идеята не е никак лоша ! вместо да си тъпчат гушите, поне така да има някой залък и за спорта ! правилно !
74
2
 
19
 
! Отговори
МА, ПРАВ Е ВАЛЕРИ. преди 4 години
ТИЯ СА ЧЕРВИВИ ОТ ПАРИ, БЕ.....!???.... ВСЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА.АЙДЕ, ВЕЧЕ СТИГА МУФТА...!!!!
73
3
 
15
 
! Отговори
Шекспир преди 4 години
Май на всички ни промиха мозъците за 30 години.Коментира се само проблема кой да взема парите.Не се коментира тоталното затъпяване и развращаване на народа.Погледнете по будките-бабетата дават последните си левчета и търкат като луди.А левчетата встройни редици потеглят към бездънните джобове на Черепа и най голимия *** на планетата.
72
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
този селянин,за държава ли се има,г-Гешев,самосезирай се ,и разследвай ,с какви пари балевски е построил мотела "Козия рог"също така и договора му с Министерството на Отбраната,за спането на граничари в мотела,спали не спали там,министерството му плаща за заетост на всички легла в мотела.
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лас Вегас на Балканите.
70
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превърнаха България в Монте Карло и Монако.
69
0
 
12
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
Има разлика между платени размирици и протест.
68
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само че ще мъ вземат бизнеса на Черепухата ами ще му вземат и готовите кинти.
67
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70Левски е едно акционерно дружество. Утре някой може да го купи, да смени кмето на Васил и толкова. Черепът се е оял толкива яко с кинти, че ако спре да изкарва днес, все има накъде да си насочи стотиците милиони. Не го мисли.
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Додо щоМалко куцо е ... ако на народа му е криво, не може се бунтува ... бааахти демокрацийката майка ...