Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!

Държавата нямало да допусне клуб да фалира
140
Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ и депутат Валери Симеонов няма да отстъпи от внесените промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми.

Пред журналисти в парламента той заяви, че още през 2018 г. е внесъл за разглеждане такъв проект. Сегашният бил още "по-прецизен", "взискателен" и "полезен за държавата".

Още по темата
"Недейте очаква някой да премисли, особено аз", каза Симеонов.

Според него Комисията за хазарта е сериозно компрометирана в полза на един основен играч в хазартния бранш. По думите му при създаването на изпълнителна агенция цялата отговорност ще падне върху държавата и институциите и тогава няма да има никакво размиване на отговорността.

Валери Симеонов бе категоричен, че не трябва да се забравя основната причина за внасянето на промените през 2018 г. и сега, а именно "масовото съсипване на здравето и имуществото на голяма част от българското общество".

Следствие на угоднически променените закони 2013 г. обществото залитна към хазарта, търсейки решение на своите проблеми, коментира Симеонов, цитиран от БТА. Той припомни, че по Конституция държавата трябва да се грижи за здравето на нацията и за развитието на спорта.

На въпрос дали се притеснява, че ГЕРБ ще размислят и ще оттеглят подкрепата си, Симеонов каза: "Аз правя това, което трябва да направя и отговарям пред собствената си съвест. Колегите от ГЕРБ и от всички останали партии, включително и от БСП, също отговарят пред собствената си съвест".

Относно медийните изявления на управителя на футболен клуб "Левски" Васил Божков и твърденията, че клубът ще фалира, Симеонов посочи, че всяко изказване подлежи на проверка. Той бе категоричен, че държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах кадрите с Божков,човек разчитащ на агитката на Левски да му опази златното Яйце!
44
4
 
11
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
"Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!"Дайте ми дефиниция за "държава", моля!Вече се обърках кое точно е държавата :( тези 240 хрантутеници или българския народ?Тея съвсем откачиха. За какво се мислят???
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе лъжат, лично знам за трима, включително и колега...!
42
0
 
23
 
! Отговори
ХоХо преди 4 години
Предложение - Лотариите, стават само държавни - билетчета да се продават само в ТОТО пунктовете, има ги във всеки град, даже и по селата.Приходи - пример 10 млн билетчета по 3 лв = 30 млн лева 50 % -фонд "Печалби" - но не като сега, уж печелиш 1 млн., но ще го получиш след 10 години, да изплащат печалбата веднага. Печалбите да са гарантирани от държавата.10 % - за издръжка на работещите в Лотарията, реклама, разпространение 20 % - за спорта 20 % - фонд за лечение на тежки заболявания
41
0
 
17
 
! Отговори
asd преди 4 години
Жана Бегендорф, приятелка на Гологлавия Водещ, спечели 200 000 от лотарията...освен това, нима програмистчетата не могат да кажат кой билет печели
40
1
 
24
 
! Отговори
we преди 4 години
Нашите голями бизнесмени да се насочат към производство, работни места, завладяване на пазари - все гледат към хазарта - това не е бизнес, това е равлекателно-ограбваща народа индустрия.
39
2
 
21
 
! Отговори
Време за мъже преди 4 години
Сега да ги видим до колко са истински МЪЖЕ или са просто ДЖEHДЪPИ.Кое ще поставят над всичко - интереса на държавата или интереса на един олигарх.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не се разследват частната лотария с картончетата за измама защото спред рекламите им по тв всеки втори е милионер. Какви са тези хорица твърдящи,че са станали милонери ,как са карани да лъжат по тв?!
37
9
 
12
 
! Отговори
Опа преди 4 години
За коя държава бе бай ундйо.Вие я ограбихте ,обезводнихте я ,отровихте народа,около Натовските лагери почнаха вируси цяла южна България пламва,както миналата година.Пак от там почна и запали България.МАХАЙТЕ СЕ!
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масовия хазарт трябва да се забрани. Не може навсяккъде да има игрални зали,и да се търкат картончета. Държаата трябва да притежава лотария, и казина да има на определни места където да ходят хората,които са пристрастени към хазарта.
35
1
 
9
 
! Отговори
Счети преди 4 години
"държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини" Е що така ? С ЦСКА какво стана, че явно нещо аз не съм разбрал ? Дали пък не беше обявен в несъстоятелно, защото аз това разбирам под ликвидиран поради финаносви причини, но явно Валерката разбира друго нещо. "Масово съсписване на здравето" По мое мнение - цитарите и алкохолът го вършат това нещо, но не виждам законопроект за ограничаване, национализиране или нещо подобно.
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, чета и не вярвам на ушите си.Някои хора поздравяват Валери Симеонов.Колко сте наивни, че този прави нещо за ВАШЕТО добро. Просто това е начин да се прилапат едни пари.Черепа може би е помислил, че е по-голям от ГОЛЕМИЯ мафиот и не е давал достатъчно лепта и сега искат да му покажат откъде изгрява слънцето.Ще го поизнудват за да увеличат процента и после всичко ще затихне. За КАКВОТО и да ви говорят - знайте че става въпрос за пари. Ако не е за пари е за МНОГО ПАРИ.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен , че трябва да сложат край на хазарта , трябва да си потърсят парите които са укрили последните години.Валери има моята подкрепа.
32
1
 
15
 
! Отговори
За да има мир преди 4 години
Хазартът трябва да се забрани глобално със закон.Могат да останат само тотото и държавната лотария, както преди 1989 г.Хазартни игри трябва да са разрешени само на 2-3 места в България - примерно на Слънчев Бряг и някъде около София.
31
0
 
4
 
! Отговори
е преди 4 години
До язеА дано, ама смее ли някой...
30
6
 
19
 
! Отговори
Бах мааму преди 4 години
Очаква се титатичен сблъсък между ПАРИТЕ и ВЛАСТТА.Силите са изравнени 50 на 50, но аз лично очаквам ББ да си подвие опашката и да даде заден по въпроса.
29
0
 
17
 
! Отговори
прав преди 4 години
хазарта не носи приходи..носи приходи само за черепа
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски ако фалираха след всеки нов собственик който им докарвата, досега щяха да са умряли десетина пъти.Пак ще им намерят друг спонсор, да не се притесняват, но крайно време е тези стотици милиони да отиват в държавата, а не в една шепа дето си мислят, че големия им бизнес е търкане на билетчета.
27
0
 
23
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Нисък стандарт затова върви лотарията. Хората са бедни....годподин премиер.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До явеТо в един номер се нареждал на страната на стреляшите, секш ли се. Като нишо, ей сега да не четем, как Валерката починал