Медсестра отива на съд, източила парите на починал пациент

Обвиняемата работила в отделението по урология, където мъжът се лекувал
23 яну 2020 11:51, Ния Христова
24
Медсестра отива на съд, източила парите на починал пациент
Снимка: Pixabay

Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново отива на съд, след като е източила парите на починал пациент, съобщи в. "Монитор".

Обвинената медсестра е работила в отделението по урология, където през февруари 2019 г. за лечение постъпва възрастен мъж. След няколко дни състоянието му се влошило и той е бил преместен в реанимацията, където починал. Близките отишли да приберат тялото и да съберат вещите на покойника, когато установили, че дебитната му карта липсва.

След направена проверка се установило, че докато мъжът е лежал в болница някой е изтеглил 1200 лв. от сметката му. Подаден е сигнал в полицията, след което е направено разследване, което е насочило полицията към една от медицинските сестри в урологията.

Жената е засечена да тегли пари от банкомат в района на болницата. След като била извикана за разпит, жената сама признала, че действително е взела картата, но го е направила докато мъжът е бил жив и е имала неговото съгласие. Жената обяснила, че се нуждаела от пари и след молба дядото се съгласил да помогне.

Разследващите не са повярвали на разказа на служителката на болницата, тъй като тя е подведена под наказателна отговорност. Обвинението срещу медицинската сестра е по чл. 249 от Наказателния кодекс за използване на чужд платежен инструмент без знанието и съгласието на собственика му. За подобно престъпление се предвижда наказание от лишаване от свобода до 5 години и глоба до двойния размер на получената неправомерно сума.
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари