Медсестра отива на съд, източила парите на починал пациент

Обвиняемата работила в отделението по урология, където мъжът се лекувал
23 яну 2020 11:51, Ния Христова
24
Медсестра отива на съд, източила парите на починал пациент
Снимка: Pixabay

Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново отива на съд, след като е източила парите на починал пациент, съобщи в. "Монитор".

Обвинената медсестра е работила в отделението по урология, където през февруари 2019 г. за лечение постъпва възрастен мъж. След няколко дни състоянието му се влошило и той е бил преместен в реанимацията, където починал. Близките отишли да приберат тялото и да съберат вещите на покойника, когато установили, че дебитната му карта липсва.

След направена проверка се установило, че докато мъжът е лежал в болница някой е изтеглил 1200 лв. от сметката му. Подаден е сигнал в полицията, след което е направено разследване, което е насочило полицията към една от медицинските сестри в урологията.

Жената е засечена да тегли пари от банкомат в района на болницата. След като била извикана за разпит, жената сама признала, че действително е взела картата, но го е направила докато мъжът е бил жив и е имала неговото съгласие. Жената обяснила, че се нуждаела от пари и след молба дядото се съгласил да помогне.

Разследващите не са повярвали на разказа на служителката на болницата, тъй като тя е подведена под наказателна отговорност. Обвинението срещу медицинската сестра е по чл. 249 от Наказателния кодекс за използване на чужд платежен инструмент без знанието и съгласието на собственика му. За подобно престъпление се предвижда наказание от лишаване от свобода до 5 години и глоба до двойния размер на получената неправомерно сума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те покрай здравната каса се поунесоха и точат всичко наред ей така по навик, без да искат. Професионално заболяване .
17
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е и какво толкова е направила.На починалият вече пари не му трябват.
16
1
 
3
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
До expertДа разбирам ли, че одобрявате транзакцията ? Као експерт, как ще наречете влизането в '' парични отношения'' със зависим в здравно и нтелектуално безпомощен човек, който зависи на всичкото отгоре от заемо получателя си ?
15
6
 
7
 
! Отговори
expert преди 4 години
Абе момента на престъплението , когато жената е теглила парите, ЯВНО мъжа не е бил още умрял!!! т.е. това че постфактум са установили липсата на парите , НЕ ОЗНАЧАВА че тази жена ги е откраднала от мъртвец!!! Допълнително, ВЕРОЯТНО ЖЕНАТА е права защото ЖИВИЯ тогава собственик на картата е носил отговорност за съхранението и....в комбинация с достъпа до пин кода много ми прилича на доброволна услуга!!!! НЯМА МАРОДЕРСТВО защто датата на теглене мъжа е бил жив!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много от разследващите полицаи вярват само ,когато си плащат на ръка на лекарите за медицински манипулации и дейности и същите под каква наказателна отговорност ще бъдат могат да подведени???
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновено ако им се размине,отново се повтаря престъплението,трябва да има наказание задължително,дори уволнение от работа!
12
1
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Ако беше война, щеше да се нарича мародерство. По време на мир е още по- тежко престъпление !
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 години хората нямат вяра на разследващите полицаи, особено за случаи в болнично заведение!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТанерНе е задължително да го казал,а е може би написан някъде,например в портфейла
9
4
 
6
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Кой и е казал пин кода ?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До къде стигнахме,потресаващо!И направете заплатите им държавни в болниците,а не едни хора да взимат по 50 000 или 200 000 месечна заплата,а други по 700 лева заплата!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да изтегли пари сестрата е знаела Пин кода на дядото. За да му знае кода той явно е даден от пациента, от тук нататък вариантите са много, кой на кого е давал пари и т.н. Единствено ако сестрата е теглила пари след смъртта на пациента може да бъде съдена за кражба.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Особено важна новина е да се създават условия за упражняване в живота наотрицателни чувства на огорчение и отчаяние към медицинските сестри ,които съществуват само от заплатите си ,които получават по трудов договор.
5
0
 
11
 
! Отговори
Опс преди 4 години
Ето защо никога няма да се оправи тази държава. Всеки престъпник се оправдава с по-големите като него. Подрастващите виждат, че кражбите не се наказват подобаващо - за малки кражби няма наказание, за големите адвокати дал Господ.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не са му били нужни...
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, колко много защитници има на въпросната крадла. Ето това е истинско падение, кражбата си е кражба, особенно от възрастен човек, който бере душа. Жалка история, за жалост с много поддръжници и последователи. Такива бедни душици, винаги ще си останат бедни и духом и материално.
2
2
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Това е едно от ПАДЕНИЯТА на нашата Здравна Система -едни бедни жени гледат да станат по богати и да живеят по охолно -виждайки нахални арогантни доктори правещи хиляди левове-и от пациенти с операции (къде успешни къде не) и от фармацевтични компании за да рекламират нещо-и от погребални агенции -насочващи близките на покойника и от източване на скъпи лекарства отЗдравна Каса в полза на частната клиника -В Бг Съдът най много са делата по лекарски грешки-Уви вещи лица за дело(доктор) няма желаещи
1
10
 
14
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
какво е виновна жената, цял ден праща пациентите да отидат до даден кабинет , където да се отчетат на бялата мафия и е решила и тя да опита , но както винаги "бушончето" което гори е на най-ниско ниво, а колегите й лекари продължават да прибират едни пари от клиенти - пардон , пациенти исках да кажа.