Агресия, насилие, побои...говори варненката, живяла с бившия полицай

Научила за взрива в блока по телефона от своя приятелка
Обновена: 24 яну 2020 20:05 | 24 яну 2020 20:00, Анисия Иванова
81
Агресия, насилие, побои...говори варненката, живяла с бившия полицай
Снимка: Булфото, архив

Жената, живяла с бившия полицай Веселин Димитров, който взриви апартамента им във варненския квартал "Владислав Варненчик", разказа за живота си с него и за насилието, в което е живяла.

Взривът във Варна стана на 13 януари и предизвика огромен пожар в блока, при който загинаха двама души - самият Димитров и 53-годишна съседка.

52-годишната Антоанета е живяла с 66-годишния Веселин в продължение на 20 години, през които редовно е пребивана и върху нея е упражняван психически тормоз. Връзката между двамата още от началото е белязана от агресия и насилие. Първоначално жената вини себе си, надявайки се с времето нещата да се изгладят.

"След първия път...казах си, това е за първи и последен път. Но след това се повтори, потрети. В годината ставаше по един-два пъти. След това с годините започна да зачестява агресията, с шамари, с бой, удари по главата, по корема, общо взето по цялото тяло", разказва Антоанета пред БНТ.

Веселин е искал да контролира целия ѝ живот- не я пускал да ходи на работа, изолирал я от близки и приятели, заплашвал дори сина ѝ и баща ѝ. Той не разрешавал на жената да разговаря дори със съседите. Варненката била заплашвана с обезглавяване. В края на миналата година е поредният и последен зверски побой над Антоанета.

"Той успя да изолира всички от мен. Дори баща ми и сина ми. Ако чувствам някаква вина, то е пред детето ми, защото не съм успяла да го защитя. Но след последния побой просто наистина чашата преля, не издържах вече и си казах, че трябва да има някакъв край и трябва да събера смелост, да се махна и да спре всичко това", допълва варненката пред БНТ.

Само 10 дни преди бившият полицай да взриви жилището й в блок 302, Антоанета е настанена в защитено жилище. Научава за случилото се от своя приятелка по телефона. Все още не може да повярва, че мъжът, с когото е живяла толкова години, е способен на подобно деяние.

Жената е събрала сили да отиде един път до блока, но се надява съседите й да не обвиняват нея за случилото се и се опитва да започне живота си наново.

Чувствам се по-свободна, дори не усещам студа, приятно е да излезеш навън, след като с години си бил затворен между четири стени. Приятно е да видиш слънцето, казва тя.

Собствениците на апартаменти в злополучния блок все още са в общински жилища и не знаят кога ще се върнат по домовете си, макар че получават подкрепата на десетки доброволци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
9
 
! Отговори
aaaaaa преди 4 години
Проблемите в семейство и роднини са когато тръгнат да се делят-ТВ на тебе,котката на мене, кучето 2 дена ти,5 дена при мен и алабаланици. На тази всичко и се диктува от нпо-то, което я е скрило,щото чрез такива "жетви" цица държавата и се издържа за наша сметка от такива се издържа.От писмото на човека ясно се разбра че това е протест срещу закона(сътворен и крепен от такива нпо-та с единствена цел ние данъкоплатците да ги хрантутим, който ще изкара него виновен а тя "жертва".Защото с този закон вместо въпроса да се реши в съда с доказателства сега се решава от нпо-то което не търси никакви до
35
6
 
10
 
! Отговори
aaaaaa преди 4 години
айде бе, аз сън на 60 и кусур и никога, никога не съм чула за която и да е съученичка например и за целия ми випуск, колежки и познати някоя да е бита, пребивана и прочие, където не са вървели нещата са се развеждали, искам да знам колко нпо-та издържаме за няколко откачалки които вместо да се разведат стоят и сега след 20г "били тормозни", кой ще стои 20г ако е тормозен питам дори и срещи заплахи. Мъжете стават агресивни когато някоя ги ***,току така никой няма да посяга а и всяка жена си тръгва ако и посегне, той също няма причина да са заедно. Проблемите в семейство и роднини са когато тръ
34
5
 
3
 
! Отговори
Сиси преди 4 години
Аз съм лоша!Изневеряеам много!Използвам мъжете за пари!*** съм!И ми харесвА!Когато ме обичат съм особено гадна!Ама си намерих майстора!Още се съвземам!Сега имам нова жертва!
33
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъже.Могла е да си тръгне по всяко време.Стояла е, за да му харчи парите.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кой каквото търсил си го е намерил-обаче жалко за съседите!!!!!!!!
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ммного лесно съдите и разпъвате. Само те си знаят какво е. Ако толкова имате пристрастия и я намирате за светица, намерете подслон и издръжка на жената. Има много такива семейства в които шамарите са законът.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре де след като е бил такава добра душа що още като е разбрал преди 15 год че тя му изневерява и не иска са се грижи за детето и не и пука за него и той всичко прави защо просто не си е събрал нещата и не се е махнал?Имал си е къща обзаведена и построена имал си е апартамент обзаведен и готов за живеене.Нещо няма никаква логика в действията му би трябвало да е много разочарован и обиден не да и прави ремонт за хиляди левове и после още един.Нещо май лъже не мислите ли ?
29
6
 
8
 
! Отговори
Петко преди 4 години
Лесно е да говориш като не може да се защити умрелия.
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Апартаментът си е бил неин, той продал своя и ремонтирал нейния.Пред журналистката от Флагман и в писмото до редакцията се представя в ролята на благороден великомъченик и страдалец, което никак не се връзва с реакцията на момчето, за което уж бил сторил всичко да го "отгледа" и "изучи" - под 4всичко" един *** полицай или военен разбира "бой за всичко".
27
4
 
9
 
! Отговори
беберон преди 4 години
Дано да гори в ада.
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1А ти не си ли виновен? Какво си хукнал да търсиш под вола теле!Много често бивши полицаи и военни са с дамар в главата - какви ли не психопатии, мания за величие, мания за власт и контрол, все те са правите, целият свят им крив...Да ти се струва познато?
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв бивш полицай?! Този *** са го изгонили за 2-3 години служба за некадърност и корупция... ИЗГОНЕН!!! ***!
24
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте прави да я обвинявате нея.Не знаете какви извратени психопати има.Сигурно я е работкал -" аз съм полицай ,в системата съм знам всяка процедура и вратичка ,ще те убия и ще уредя нещата така че да изглежда като самоубийство..Държа те в къщи под ключ ще кажа че си била депресирана алкохоличка или наркоманка с чувство за вина.Колегите ми ще ми повярват на мен а ти ще си мъртва" Е такива ми ти работи.Психопатите могат да бъдат манипулативни и не са способни да изпитват никакви чувства.
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си полицая като е на работа как се държи и какви работи прави???? Едното е сигорно че всява омраза а другото би трябвало да е страшно!!!
22
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е ясно.Този не е бил у ред. Дори да е изневерявала, това ли е нормалната реакция?
21
2
 
30
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Чули са съседите. Още в деня на взрива в едно интервю по телевизията възрастна съседка разказа, че я е биел и я е тормозел години наред. Както каза също, че това е апартамент на жената от баща й, оня се е нанесъл при нея.
20
9
 
12
 
! Отговори
Pungent Stench преди 4 години
И двамата са виновни, той, че я е биел, тя, че го е търпяла. Не съчуствам на никой от тях, това си е техния живот, явно им е харесвало. Пия бира, слушам old school death metal и ми се чете само за боку тиквуний, какви са тия драми тука :Д ?
19
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не и вярваме на него му вярваме
18
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има глупави жени, които да търпят такъв тормоз, ще има и такива ненормалници...
17
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е изневерила на тоя със много като изневерваше си добра ама сега той не бил добър