Очакваме ръст на английски и немски туристи въпреки "Томас Кук"

"Джето Холидей" изцяло поели капацитета на фалиралия туроператор
24 яну 2020 20:15, Анисия Иванова
25
Очакваме ръст на английски и немски туристи въпреки "Томас Кук"
Архив: Булфото

Очакваме ръст на английски и немски туристи въпреки фалита на "Томас Кук“. Около 20-24% очакваме ръст на туристи от английската компания "Джето Холидей“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред bTV.

"Още след фалита на "Томас Кук" проведохме редица срещи с големите туроператори, които дадоха заявка, че могат да заемат капацитета. Вчера се прибрах от изложението в Мадрид, където проведох срещи с водещи туроператори от Великобритания и Германия.

И абсолютно всички потвърдиха своите ангажименти и това, че особено "Джето Холидей", които са водещият туроператор на пазара във Великобритания, изцяло са поели капацитета на "Томас Кук“.

Така че техният капацитет за това лято се увеличава с около 30%, което е изключително добре. Те основно оперират от 9 английски града, месеците май до октомври, т.е. разширяват и полетната си програма.

Очакваме ръстът да бъде оттам около 20-24 процента. Също така и немските туроператори поеха ангажимент, че ще запълнят капацитета на "Томас Кук". Към момента спазват това, което са поели като ангажимент. И сега с механизма, който обявихме, разчитаме този ръст да бъде увеличен“, каза министър Ангелкова.

Тя допълни, че изминалата година е била трудна, изпълнена с нови предизвикателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН! преди 4 години
Ако си построим заръчаните газопроводи и не дразним Путин, той може да ни отпусне много-много туристи! Ако реши, може да ни даде даже и 30% ръст на туристи!Но ако коментиращите тука продължават само да го дразнят, той ще даде всичките туристи на Турция и на Германия заради Северния поток. Ако много ни се ядоса, ще даде туристите на Казахстан дори, но няма да ни ги даде на нас!
3
0
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 4 години
то хубаво - ама гледам Цар Киро удар получил - с какво ще ги 'захранваме' (пардон - запояваме) тия туристи?
2
0
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
оооо чудо...благодарение на умелите дипломати със невероятен опит и доминация в едни тежки преговори извоюваха забележителни резултати в привличането на потоци туристи от най висшите западни класи за които други туристически дестинации не могат дори и да мечтаятместата са на 101% капарирани по всички наши курорти за следващите 10 год
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакванията не са лошо нещо.... Тя Ангелката може и края на света да очаква, щом има фантазия