От БЛС искат строги наказания за нападение над лекар

Случаите стават все по-вече
24 яну 2020 23:00, Анисия Иванова
29

1865 гледания   |  Още видео
По-строги наказания за нападенията над лекари и медицински лица. За това настояват от Българския лекарски съюз (БЛС).

Преди малко повече от седмица от съсловната организация проведоха среща със здравния министър Кирил Ананиев и главния прокурор Иван Гешев по темата.

Трите страни подписаха споразумение за сътрудничество и взаимодействие по предотвратяване и разследване на престъпления, свързани с дейността на медицинското обслужване.

Статистиката показва, че над 400 лекари са станали обект на физическо насилие през 2018 година. Повечето от случаите са в спешните отделения на болниците.

През 2019 година случаите зачестяват. Темата коментира заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега едни бизнесмени собственици на медии са подели кампания против лекарите ни.Така след 10 години ще ни внесат от чужбина.И тогава всички които сме още тук ще има да гледаме лекар през крив макарон.Ако искате им играите по свирката,ако ли не-размислете.От 400 лекари завършили миналата година 280 са директно заминали за чужбина.А за страната ни трябват 1000.И ако в София има елате да видите как е в провинцията!След 10 години трагедията ще е огромна.
19
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 2 месеца
Имам познат педиатър който тук взе специалност и замина за Шотландия.Както той казва сега заедно с един пакистанец са видни английски педиатри.Доктора работи в болница в детско отделение и преглежда и лекува деца!Не се оплаква,работи си спокойно.Та това дето го ти казваш не е вярно.Познатият ми всяко лято си идва в България за около месец и много пъти съм говорил с него.От това дето разказва разбрах,че и там не е чак толкова добре.
18
1
 
1
 
! Отговори
до Пижо преди 2 месеца
В цяла България детските лекари са около 300.И намаляват понеже едни се пенсионират,други бягат в чужбина,трети .... бог да ги прости.Оттук нататък като виждам каква кампания против лекарите се вихри никой младеж не е луд да учи за лекар.Това е професия от която човек не може да живее добре и не си заслужава да се практикува.Имам познат лекар който е набил сина си защото искал да следва медицина!Днес съветваният силом има друга професия и живее прилично,а не като лекарите!Та така драги ми Пижо.
17
0
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 2 месеца
И какво излиза сега? Ако детето ти седи 8 часа на скамейката и умира, не можеш да шибнеш поне един шамар на наглата "лекарка" ли?
16
0
 
7
 
! Отговори
До БгЛекар преди 2 месеца
Като е така, какво правиш още тук? Заминавай! Ама не е лесно. Език, приравнителни изпити с години и накрая работиш в старчески дом или ако си в болница не ти дават да пипнеш пациент. Обикаляш около операционната. И това е сигурно! В чужбина съм и тук предпочитат индийци и пакистанци пред бг. докторите. Пък и пациентите се пазят от вас.Това е положението
15
2
 
7
 
! Отговори
асдаа преди 2 месеца
До БгЛекар
Още един неграмотен "лекар" си проси боя. Първо се научи да пишеш неграмотнико.
Не се наядохте бе, на гърба на цялата държава. Здравната КАЦА е без дъно щото крадете и я източвате като за световно. Слагане на ненужни стентове като така унищожавате човек за да вземете 2-3 хилядарки, фиктивни операции, фиктивни лечения, лекарства, консумативи протези ... на цена 5-10 пъти по-голяма. Гледате пациентите като ходещ банкомат. Ми върви на май...ната си бе. На запад ще те те намажат...
14
2
 
6
 
! Отговори
пациент преди 2 месеца
Какво пищят тези нещастници? Кой бие лекар ей така? Има причина да го нариташ, защото повечето са много нагли, но затова пък незнаещи и прости. Тези хора трябва от първи курс да ги учат, как да се държат, да проумеят че възпитаният човек не говори на непознат на "ти". Това, като минимум.
13
1
 
12
 
! Отговори
Нищо случайно няма, преди 2 месеца
Досега никой не ме е бил без причина.
Освен това то сега се започва с докторята.
Ситуацията със здравеопазването става все по зле.
Докторята стават все по нагли, безхаберни, корумпирани и некадърни.
Идва време дето ще са доволни ако само с бой им се разминава.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На добрия и човечен лекар-поклон и респект!Но на наглия,меркантилен и некъдърен-неокастрен сап зад врата!...И не ми говорете касиера като сбъркал,защо не го биели,защото натиска"delete"и го поправя.
11
12
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 2 месеца
Първо трябва да се гарантира сигурността на лекарите и чак след това да се търси отговорност.
Екип на "Спешна помощ" отива на адрес в махалата и оттам го посрещат с вили и лопати. За това има масов отказ на лекари да ходят в reта.

Вие пребивате ли счетоводителката на някоя частна фирма, само защото не ви е заверила документ. В частна клиника ще посегнете на доктор, ама ще ядете чумагата.
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пък искам строги наказания за некадърник, арогантно и корумпирани лекари. Когато видя поне един такъв осъден и затвора, тогава ще почна да съжалявам тези лекари, които ги бият. След като няма, ще продължавам да си мисля, че си заслужават боя
9
5
 
5
 
! Отговори
До The Ghost преди 2 месеца
Всеки прави грешки, хора сме....................лекарите също са хора, и те грешат!
Безгрешни няма!!!
8
3
 
21
 
! Отговори
The Ghost преди 2 месеца
А кога ще има наказания за лекарски грешки?
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Медицината стана търговия, човешкият живот не струва и 5 стотинки за много лекари!
Но трябва да сме против насилието във всичките му форми, защото в България има много добри и истински лекари, отдадени на пациентите и на професията си!!
6
1
 
18
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 2 месеца
....ако не може или не желае да лекува хора или спасява живот -моля ,границите за цял свят са отворени за всеки лекар :)
5
1
 
13
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 2 месеца
Към 1ви"Sichtpunkt" Ами ако не желае да "спасява" живота на пациента ,ще се наложи да "спасява" своя живот :)
4
3
 
23
 
! Отговори
до блс преди 2 месеца
а за лекарските грешки ше има ли строги наказания?
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свестните лекари на никой и през ум не му минава да ги бие !
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А за лошо отношение от лекар към пациент какво ще има? За това, че нямат за нищо човешкия живот? Колко народ си отиде заради тях? Само знаят да реват! Заслужават си боя!!!
1
13
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 2 месеца
Абсолютно за!

Лекарите болният ли да спасяват или живота си!