Фенове на Ботев пред гръцкото посолство: Справедливост за Тоско!

28-годишният мъж беше убит в Солун след атака на гръцки ултраси
Обновена: 25 яну 2020 14:15 | 25 яну 2020 12:20, Красимир Ангелов
45

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фенове на пловдивския Ботев се събраха на протест пред посолството на Гърция в София. Те настояват за обективно разследване на убийството на Тоско Бозаджийски в Солун.

Още по темата
28-годишният мъж беше убит в гръцкия град след местното дерби ПАОК – Арис след нападение на ултраси на ПАОК над българска група фенове.

Феновете на Ботев дойдоха в София с организиран транспорт. Те настояват за обективно разследване на фаталния случай, както и за справедлив процес.

България също прави разследване на убийството. Прокуратурата ще образува паралелно досъдебно производство под надзора на Софийската градска прокуратура, а делото ще е и под специалния надзор на ВКП.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
6
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Значи от утре всеки може да стреля по футболни фенове. Според всички умници в тоя форум е разрешено убийството на ултраси по улиците. Щом са ултраси, значи са си го заслужили. Също както селския народ си заслужава съдбата и вожда.
39
11
 
5
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Ако български фенове бяха нападнали и убили гръцки, то гърците щяха да запалят цяла Атина докато ме влезе някой в затвора. Вие обаче плюете нашето момче. Бил незнам си Къв си....Ама никого не е убивал. Значи ако не е библиотекар или ядрен физик, заслужава да умре. Пфу, не народ а .....
38
2
 
9
 
! Отговори
някой преди 4 години
До asdОтговор, без повишена трудност: В момента не е имало никакъв мач там!
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох няколко души твърдят, че това е умишлено убийство. Ами- още по-зле за убития тогава, защото случайни хора не ги убиват умишлено. Прочетохте ли какво пише в гръцките медии? Аз специално се поинтересувах. Като цяло твърдят, че не е убит умишлено, а е бягал панически и го е прегазила кола (според прегледани видеозаписи). Кварталът, в който той е бил, е бил на ПАОК. Все едно да отидеш в Бронкс и да започнеш да размахваш пречупени кръстове. Това е станало. Нормална футболна случка с лош край
36
7
 
11
 
! Отговори
Хахах преди 4 години
Значи когато се правите на гангтери и биете безащитни хора когато "гостувате" в други градове няма проблеми, но когато си получите от вашето лекарство ревете като малки момиченца.Това футболните ултраси сте едни бедни *** където неможете да си вдигнете главата 5 дни в седмицата и като стане събота и почвате да избивате комплекси...Неудачници до един.
35
13
 
3
 
! Отговори
Спрете се преди 4 години
Виждал съм в Пловдив как цесекари нападат с камъни няколко фена на локо и майки с деца. Брутално беше. Ботевисти са приятели с фенове от цяла българия, не биха нападнали граждани.
34
8
 
1
 
! Отговори
Майна преди 4 години
До 27По голяма лъжа не бях чел.
33
1
 
12
 
! Отговори
Bungar преди 4 години
Гръцките фенове и те като българските фенове. Пародия на футбол и агресивни фенове
32
2
 
10
 
! Отговори
asd преди 4 години
Въпрос с повишена трудност...Ботев ли са имали мач там, защото ако не са, то той в случая не е загинал като фен на ботев, а на друг гръцки футболен отбор.
31
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в момента който той се опитва да излезе от тротоара на улицата,минава колата през него и го доубива окончателно,това е планирано убийство.
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в който се е опитал да се измъкне през улицата,макар и пребит,минава колата през него и го смачква,както и да го погледне човек,това е предварително планирано убийство,гръцките ултраси са завардили и тротоара и улицата,за да не може да се спаси момчето от смъртта и да го убият,едните го бият с метални предмети на тротоара,а на улицата го чака кола и ако се опита момчето да избяга да го смачкат,в момента който той се опитва да излезе от тротоара на улицата,минава колата през него и го д
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХаха,един от ромската смрад ти е натиснал минус вече,явно те защитават убиеца,убийци и престъпници,защитават престъпник,нормално.
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъдето и да го погледне човек,целта е била убийство,а причина за нападението няма, защото момчето не ги е провокирало с нищо,много прилича това на планирано убийство,откъм тротоара и откъм улицата,за да няма накъде да избяга жертвата.
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ми намирисва дори на умишлено убийство,първо го нападат и смилат от бой с метални предмети, а след това за всеки случай минават и с кола през него,това убийство,изглежда предварително планирано!
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коментарите гледам няколко ревностно защитаващи героят, умрял в неравен бой. Малко факти- въпросните хулигани на БотевЪ нападат от години по същия начин с тръби и боксове нищо не подозиращи хора. Когато това се случи на тях- олелия до небесата. Виждам един човек е дал пример за случка на бензиностанция. Това им е редовен номер. Спират с бусовете и чакат някого, с когото да се заяждат или да набият. Тоя ***, ако ми беше син, щях да се отрека от него от срам и погнуса.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как на другите нищо им няма ! Сигурно са хукнали в различни посоки всеки се спасява както може
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде по света футболните фенове са най-презряното племе на света ... низши, страхливи, комплексирани, агресивни.
23
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сте защитниците на убиеца,дано тези които натискате в полза на убиеца,да ви сполети подобна съдба,та да ви видя тогава дали пак ще защитавате убийци!Бог гледа,той забавя,но не забравя!
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще се научите да защитавате жертвите и да наказвате престъпниците,кога?Престъпниците са убийците,а не това невинно момче.Как ще реагирате ако това момче е ваше дете,убито по този жесток начин,черепа му е бил смазан от побоя?Кого защитавате,бе?
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да не е Тошко объркали сте името .