"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?

Според британски разследващ сайт Сергей Федотов е отговорен и за двата случая
26 яну 2020 07:30,
155
"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?
Снимка: БГНЕС

Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил нападението с "Новичок" срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е същият човек, заснет в подземния паркинг на ЕМКО в София в деня на покушението срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев, предава БНР.

В понеделник Върховна прокуратура разпространи седем записа от камери в паркинга на търговското дружество на Емилиян Гебрев. Те са предадени за експертиза във ФБР.

Още по темата

От кадрите се вижда, че на 28 април 2015 г. в подземния паркинг, използван от Емилиян Гебрев, е забелязан мъж, който се движи между автомобилите на притежаваното от бизнесмена дружество.

На фона на видеоматериала от България, журналистът от екипа на "Белингкат" Христо Грозев коментира, че става дума за Сергей Федотов, чието истинско име е Денис Сергеев. Грозев уточнява, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има много видеоматериали от пребиваванията на Сергеев в Обединеното кралство, на базата на които е установено сходството.

Емилиян Гебрев бе отровен на 28 април 2015 година с вещество, което се предполага, че е било поставено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг, но оцеля.

Предполага се, че по подобен начин е направен и опитът за отваряне Сергей и Юлия Скрипал след поставяне на "Новичок" на дръжката на вратата на къщата на руския шпионин в Солсбъри на 4 март 2018 година. "Белингкат" отдавна твърди, че има връзка между двата инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
8
 
27
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Няма вода , няма въздух,няма млади хора ,няма пенсии ,няма лекарства ,няма инвестиции ,няма демокрация ,няма свобода на словото,ноооо ...има шпиони ,руски шпиони, които преди 5 години намазали дръжката на колата на Гебрев.Ей ,това тиквените милиционери са гоУма напаст.Нищо ново не научиха за тези 10 години , откакто ни яхнаха с помощта на краварите и няма отърване от тази нагла, невежа и алчна шайка.
97
3
 
17
 
! Отговори
7360 преди 4 години
Защо ЧАК сега, след толкоатодини се проверяват записи от паркинга на същата дата? Защо разпространяват тези снимки, от които ние, обикновените, нищо не разбираме, никого не рапознаваме, никого не сравняваме с никого? Струва ми се, че това е първото, което би следвало да се направи. Налага се всички, които по един или друг повод се докосват до престъпления, разследвани, шантажи, инсинуации и т.н., да са наясно, че пропукването в драматургията издава лъжата. Няма значение колко пъти ще я повторят
96
9
 
32
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Една лъжа повторена и дори 1000 пъти няма как да стане истина!Стига смехории колко безмозъчен трябва да си да се вярва на тези простотии с източник краварското посолство!
95
26
 
8
 
! Отговори
вредителство преди 4 години
Путин нанесе непоправими щети на българо-руските отношения. Той е вреден за България.
94
8
 
25
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Аде народе ето ви шпионски скандал! Нищо, че цял язовир изчезна, рибата в реките измира някак си странно, комините на тецовете бълват изгорели евро-***, а Васил Божком вика "Браво, търкайте билетчета и ще забогатея"!!!!! И виновни няма, просто няма и няма и да има. Няма как да обвинят сами себе си???!!!!!!Това е народе радвай се на шпионския скандал, където виновните ама веднага ги намерихме!!!!!!!!
93
6
 
25
 
! Отговори
Велес преди 4 години
Мммм...дааа... Британските циркаджии подадоха пас на българските циркаджии!
92
26
 
11
 
! Отговори
Винаги съм казвал: преди 4 години
Руското КГБ е пълно с некадърници по съветски образец!Примитивизма , завистта и злобата на руския ***--Е УЖАСНО ЛОШ СЪВЕТНИК В ПОЛИТИКАТА!Факта ,че ги идентифицираха веднага---ДОКАЗВА ТЯХНАТА НЕКАДЪРНОСТ И ТЪПОТА!
91
8
 
31
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Тази история е като приказката Клан-клан-недоклан, дран-дран-недодран от Ран БосилекГебрев и Скрипал и двамата тровени-тровени-недоотровени...И публика има да вярва на тия детски приказки, което е най-странните!
90
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 110...А нещо за американофиличока да кажеш? Щото тооо е другата крайност на (русофиличока) Или за него нищо? -:) Аааа не може така! Той е в действие 30 г вече първия!
89
6
 
15
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тук нещата са много комплексни мисля! Интереси и пак интереси! Някакъв" Гебрев" Шеф на частна фирма производител на оръжие.И то руско! Всички знаем че на времето се плащаше"лиценз" за производството наТяхното оръжие!Вече години си произвеждаме всичко без да си плащаме!А това о5ъжие сее смърткъдето и да се продаде! За руските предатели вАнглия нещата са ясни! Никой не обича предателите! А те рано или късно си плащат!-:) Защо е нужно това раздухване? Всичко в държавата ни ли е ок?Таопряхме до Гебр
88
9
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Който пипне "Новичок" не играе казачок...
87
13
 
9
 
! Отговори
Айде , айде... преди 4 години
Методите за борбата с врага на КГБ и ДС са ни до болка познати!НИЩО НОВО ПОД РУСКОТО НЕБЕ!ВЪЛКЪТ , КОЗИНАТА СИ МЕНИ --НО НРАВА НЕ!/..също като комуниста.../
86
11
 
21
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ преди 4 години
Аман с тая претоплена и измислена манджа.
85
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремълската Хунта трови.
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агенти Брокола и Рукола от КГБ.
83
12
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Отровите на "братушките" е най-добрата!Умираш с мечтата за светлото "комунистическо бъдеще" , като герой !КПСС/КГБ И БКП/дс , МИСЛЯТ ЗА ВАС , БЕ... И ЗА ПАРИТЕ ВИ!ТЕ , САМО ТОВА ПРАВЯТ!
82
11
 
19
 
! Отговори
Току що чух, преди 4 години
новият вирус в Китай е пуснат от САЩ и Англия. Усетиха, че Китай ще ги ликвидира икономически и решиха да им подливат вода. Но и това няма да ги спаси. Кралското семейство вече е пред разпад, а после и целият запад.
81
15
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
"Каквото повикало..."--------Виждам, че руският тролетариат е почнал да плюе срещу Генрев. Значи са изобличени и вече пускат в ход последното средство - сам си е виновен.
80
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко удобно да се пазят кадрите от гаража 5 години. А аз където съм виждал камери, записите им се триеха до седмица.------Пазят се в полицията, защо още тогава при разследването са иззети, умнико.
79
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото повикало , това се обадило . Един човек със съвест никога не би продал оръжие с което се унищожават мирни граждани и най-вече деца . До вчера бяхме братя , а днес някои с велики амбиции искат да ни настроят едни срещу други . Това ли иска народът ни ? Не вярвам някой да си е намразил живота толкова много ,та да си създава врагове от най-близките по кръв и култура хора . Облъчват ни с омраза да постигнат своите цели и ако сме глупави , ще стане . Щом е жив да си трае и да спре с лъжите