"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?

Според британски разследващ сайт Сергей Федотов е отговорен и за двата случая
26 яну 2020 07:30,
155
"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?
Снимка: БГНЕС

Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил нападението с "Новичок" срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е същият човек, заснет в подземния паркинг на ЕМКО в София в деня на покушението срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев, предава БНР.

В понеделник Върховна прокуратура разпространи седем записа от камери в паркинга на търговското дружество на Емилиян Гебрев. Те са предадени за експертиза във ФБР.

Още по темата

От кадрите се вижда, че на 28 април 2015 г. в подземния паркинг, използван от Емилиян Гебрев, е забелязан мъж, който се движи между автомобилите на притежаваното от бизнесмена дружество.

На фона на видеоматериала от България, журналистът от екипа на "Белингкат" Христо Грозев коментира, че става дума за Сергей Федотов, чието истинско име е Денис Сергеев. Грозев уточнява, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има много видеоматериали от пребиваванията на Сергеев в Обединеното кралство, на базата на които е установено сходството.

Емилиян Гебрев бе отровен на 28 април 2015 година с вещество, което се предполага, че е било поставено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг, но оцеля.

Предполага се, че по подобен начин е направен и опитът за отваряне Сергей и Юлия Скрипал след поставяне на "Новичок" на дръжката на вратата на къщата на руския шпионин в Солсбъри на 4 март 2018 година. "Белингкат" отдавна твърди, че има връзка между двата инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе спецслужбите, ако наистина решат да очистят някой, така ще го направят, че никой нищо няма да разбере какво, как и кога се е случило... Дръжки ще мажат на къщи и коли, моля ви се. Пълни глупости!
37
7
 
27
 
! Отговори
Мислете преди 4 години
Вия как си представяте че ако която и да е специална служба иска да премахне някой,ще пропусне уж два пъти,и нейните агенти ще се разхождат така открито?!?!?Това си е чиста постановка,зада се обвинява Русия.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45Лъжата.......османе........на турски ще ти бъде по лесно.
35
6
 
29
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Бедна, жалка, изостанала, беззащитна, обезлюдена и опростачена България докарана до просешка тояга от американците има едно итешение - има айфони пет на изплащане и се борис "руската заплаха".
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този мястото му е в затвоа а не на мониторите. Нагъл комунист.
33
5
 
24
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Докато ни отвличат вниманието с глупости и лъжи, политиците разграбват и съсипват държавата.
32
11
 
5
 
! Отговори
somebody преди 4 години
До Анонимен 21Колониалната Русия съществува и в момента. Разликата от другите колониални държави като Великобритания, Франция, Холандия или Белгия е, че при Русия метрополията не е териториално откъсната от колониите. Над 40 коренно различни от руснаците етноса живеят в Русия повечето в азиатската част. Есдплоатация та и робовладелството са с други имена.Сега е наред разпадането и на последната действаща колониална система (подобно на Африка през 60-те на ХХ век).
31
3
 
17
 
! Отговори
Ясно е преди 4 години
А този разследващ сайт от кой се финансира,и каза така имат уж повече информация от службите?
30
4
 
28
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Хора не ви ли омръзна да ви правят на луди с разни провокации и лъжи!?
29
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците се разхождат из България и мажат с Новичок, предизвиквайки смърт и тежки отравяния. ДАНС, МАНС и тн лапат мухите и чакат британските служби да ги събудят. Неофашисткия режим на Путин изпуска зловонни отровни бойни газове. Ние пък им подаряваме милиарди ДАНЪК ПРОСИЯ
28
1
 
16
 
! Отговори
Fake преди 4 години
" ... опитът за отваряне на Сергей и Юлия Скрипал"А Гебрев как са го отворили с руколата, опишете по-подробно.
27
1
 
26
 
! Отговори
Нови указания от Пут преди 4 години
Новичокът не работи! Да се смени със старичок!
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно скалъпени лъжи.Западните медии се чувстват като господари и тиражират безобразия за Русия, за да прикрият нааканите си ***. Наскоро излязоха разкрития за Ройтерс, как е получавала пари за да пропагандира западния свят и да демонизира социализма и Русия.Това което англичаните правят в момента е същото.
25
1
 
17
 
! Отговори
Петков преди 4 години
Е нали финландската лаборатория кааза, че не е новичок.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой вярва на тези лъжи? Освен те не виждам кой друг ще им се хване на плоските лъжи.На нас тези измислици не минават. Никой не вярва на западните медии в България за новини свързани с Русия, защото са стопроцентови лъжи.
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е атаката е добре планиранас претопляне на стари манджи и нови извислицицелта е газовата тръба през българия- итоя път ще е сигурно че няма да я имаот кравашингтон го казаха още когато се откри турски потокмогат идо война да ни докарат - нали слугите им са способни на всичкоа и страната е затъпкана с *** и липса на вода а където има е изпоотровенаголеми придобевки за новата помий.на яма на европачестот на печелившите- едни с тлъсти дметки други с отровена природа
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е готино да прочетеш как след един неуспешен опит за отравяне в България следва още един точно толкова неуспешен опит, само че в UK.Мъко мъко....
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лесно е да обвинят Русия.Те и какво друго могат да правят освен да обвиняват Русия във всички грехове и престъпления...А те не са водили колониална политика, не са крадили от колониите, не са търгували с роби, не са били пирати...
20
2
 
35
 
! Отговори
Е ТЕ ТОВА Е ФАЛШИВА преди 4 години
Нали питахте за фалшиви новини....е ТЕ ТОВА СИ Е ЧИСТА ФАШЛИВА НОВИНА!!!!!!!
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СпецаТова е игра за България.Няма как да си с всички това в този свят го няма.Историята ни е научила на много никога против Русия но и никога повече руска колония.Живял съм учил съм и съм работил в Русия ще ти спестя наблюденията си но те няма да ти харесат.Само не им се кланете на Руснаците те не са нищо повече от нас.