Плащаме сметките навреме, но не отопляваме достатъчно и се лишаваме

По данни на Евростат всеки трети е имал проблем с плащането на сметки навреме
26 яну 2020 14:35,
80
Плащаме сметките навреме, но не отопляваме достатъчно и се лишаваме
Снимка: Pixabay

Всеки трети българин е имал проблеми с плащането на сметки за отопление, електричество, газ и вода. Според данни на Евростат за 2018 г. Гърция и България са с най-голям дял от населението, което се е затруднява да плаща навреме битовите си задължения.

Статистиката показва, че българинът трудно плаща сметките си навреме. Въпреки това се старае да не трупа задължения. По данни на "Топлофикация София" към 31 октомври 2019 г. събираемостта на сметките за употребена топлинна енергия от клиентите е 97%.

Още по темата

За да не закъсняват с битовите сметки, много българи се отказват от други разходи. В такъв случай експертите съветват да бъдат отделени средства за разходите, които знаем със сигурност, че съществуват, знаем средния разход, който правим всеки месец за тези пера плюс някаква допълнителна сума да заделяме за непредвидени разходи, "защото точно те понякога могат да объркат сметките".

Специалистите препоръчват още, винаги когато е възможно средствата за сметки да са предварително отделени дори и при непланирани допълнителни разходи. Често икономии се правят с цел по-малки сметки. Така повече от 30% от българите не могат да си позволят да стоплят достатъчно жилищата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
5
 
! Отговори
немски бойлер преди 4 години
До Анонимен 54Даааа, чуждото производство само мирише ел.енергията.......хи-хи-хиииии........
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравих да допълня, бойлера с А стикер задължително чуждо производсто, най-добре немско. Ако си купите некви тесита или елдомове сметката ви нема да мръдне.
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пролетта и есента, когато вървят само телевизори, компютри, бойлера и се готви 2-3 пъти в седмицата сметката пада до 50 лева на месец. Но трябва нов бойлер за около 300 лв с А стикер, комунистически бойлери може да хабят 150 лева ток, нормално. Зимата с климатиците рядко надвишаваме 80 лева на месец, най-студените месеци може до 100. 3-*** в домакинство.
52
0
 
5
 
! Отговори
Grga Pitic преди 4 години
До Тока е истинатаЛелееее, послъгваш като възрастен ром!
51
9
 
5
 
! Отговори
Тока е истината преди 4 години
До сф150 лева ток за бойлер...ти добре ли си ? Три климатика 12-тки + един голям и малък бойлер които работят денонощно съм платил 130 лева 90 квадрата санирана къща.
50
8
 
7
 
! Отговори
сф преди 4 години
Наш Андрешко иска да има апартамент в града, но да не плаща на иззедниците от Топлофикация, въпреки това си купува такъв с ТЕЦ. Щото с бойлер водата се топли 3 - 4 часа и свършва за 15 мин. Щото с ТЕЦ подгряване на вода ти е 25 лв. а тока на бойлера е 150 лв Уж си маха радиаторите, но после шано ги монтира, уж не иска тръби през "имота" му, а зимъска ги накичи със станиол и тенекии за да отдават...Андрешковци . кам бет ту вилидж !!!
49
5
 
13
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Анонимен 32 Вкарай си газ. Няма да сгрешиш.Седем , осем бона за прекарването и вътрешната инсталация, по триста лева на месец и пей сърце.След 100 г. инвестицията се изплаща.
48
4
 
8
 
! Отговори
Цецо Нострадамуса преди 4 години
Може да се каже че заглавието е вярно но...................ако питаме Премиерчето, ще ни убеди че всичко е цветя и рози в пропаднала ДЕМОКРАТИЧНА България.
47
9
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Тодор Живков Я си заври лъжите и соца отзад.Глу.пак.За соцо ми заревал.
46
5
 
6
 
! Отговори
до 42 преди 4 години
Днес повечето ковчези ги правят от талашит дървените са за богатите!И въпреки това излиза скъпо, но нали е за последно ще го преглътнем
45
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащат на време! На последната възможна дата за плащане се извиват едни опашки все едно ако платиш два дни по рано ще изгубиш нещо!
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безбожници и крадци и то узаконени от властаКъде е избора а друг доставчик що няма???Монопол от чист вид.А тия които я защитавате сте съеденители
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 40Сега е подобно.Нарочи ли те мафията, дървения костюм те чака !
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви общаци, бре, зacпa, "Coфарма" хвърлят 440 лв. на месец, избягах не с 300, а с 300 000 от тия cмeшници.
40
18
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
До от 32 до 36Понеже при бай Тошо бяхме много развита цивилизация хората за вицове ги пращаха в Белене да ги ядат прасетата. Между другото навсякъде се търсят общи работници , но ги мързи да работят.
39
1
 
9
 
! Отговори
до 38 преди 4 години
Ако имаш гори и си в кооперация, можеш да си береш от кооперацията за цени 30-40, в зависимост от региона. За тази цена си ги сечеш ти, режеш ги на метър или два, наемаш си камион, извоват ти ги, режеш ги още и ги цепиш. 30-40 лв е това, което плащаш кооперация + извозване, а останалото е труд от теб. Ако плащаш на други да ти го направят, цената ще се качи.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от 32От къде ги е изкопал тези дърва по 35 лв. на м3 да не би да са останали от време оно цената от миналата година гони 100 лв. на м3.
37
3
 
15
 
! Отговори
от 32 до 36 преди 4 години
Стига злобя. Дори някой да е ***, това не е основание да стои гладен и на студено. Това, че оставяме хора гладни и боси на студено е показателно колко сме се развили като цивилизация. Да, от тях има и алкохолици, защото софтуера в главата им е бъгнат и това е наша колективна отговорност. Не говори за върл капитализъм, защото някой ден ще те изядат и теб.
36
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото на демокрацията е , че лъсна една основна истина. Простия и необразован човек си слезна в мазето където му е мястото. Образования и умен човек си работи за добра заплата и си живее нормално. При овчаря бай Тошо беше обратното , но свърши и никога няма да се върне.