Васил Левски на боклука. Фотосът бил направен в Перник

Снимката възмути потребителите в социалните мрежи
Обновена: 27 яну 2020 09:48 | 27 яну 2020 08:30, Петя Славова
90
Васил Левски на боклука. Фотосът бил направен в Перник
Снимка: "Монитор"

Портрет на Апостола на българската свобода, Васил Левски, изхвърлен на боклука, взриви социалнитe мрежи в интернет.

Портретът е подпрян до контейнер за отпадъци, а зад него са наредени няколко кашона. Според човека, пуснал снимката, в кашоните имало хиляди книги, изхвърлени при разчистване на читалища и библиотеки. А самата снимка била направена в Перник.

Изхвърленият портрет на Левски предизвика истинска вълна от възмущения и гневни коментари, съобщава "Монитор". Повечето хора определят Дякона като българската най-свята икона и стореното с портрета му като гавра. Други са склонни да обобщават.

"Това отношение показва докъде вече е стигнал днес българският национален дух и манталитет. Щом посегнха на Апостола и с лека ръка го изхвърлиха на боклука, за тези, които са го сторили, очевидно вече няма нищо свято", смятат част от потребителите. Трети пък се нахвърлят върху изхвърлилите портрета с обидни думи и ругатни.

През последните месеци в социалните мрежи неведнъж бяха публикувани снимки на изхвърлени в контейнери и кошове за боклук книги, сред които и произведения на световната и българска класика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
До !!!На теб може да ти е отнела нещо, което наготово са ти давали. А на други пък им е дала възможност сами да си вземат нещата, от които те имат нужда.
73
0
 
10
 
! Отговори
де бре, преди 4 години
е къде е мястото на тая скъсана и повредена картина? на кви ми се праите!?
72
4
 
4
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Разчистили ЧИТАЛИЩА и БИБЛИОТЕКИ!Напълниха обаче чалготеките!Какво ни отне демокрацията?
71
1
 
10
 
! Отговори
Добре де преди 4 години
Ейййй, опасна работа. Ми поставили са го хората до контейнера, не са го изхвърлили вътре. Ако не сте забелязали така се оставя и храна за бездомни, дрехи и т.н. Какъв е проблемът? Фотографът да беше спасил портрета и да си го беше сложил в хола. Ама то във Фейсбук най-лесно се мрънка. Толкова корумпирани мошеници слагат Левски зад бюрата си и това не ги прави големи патриоти.
70
2
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Ами ще го хвърлят я, как няма да го хвърлят като е разпрано платното на едно място, че и още 2 дупки има. Който се чувства голям патрЕот да си го вземе и закачи в хола
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва е реалното мислене на чалгарите,културата на българина,няма ПОМОЩ от европейските фондове само глад за мързеливите.На колене всички пред САЩ да им слугувате.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че не са метнали портрето у язовиро
67
1
 
2
 
! Отговори
Колчето преди 4 години
До Анонимен Точно такъв тип колчета КЪДЕ ИМА В СОФЕТО??? Тури оВчилата преди да драскотиш :)
66
0
 
3
 
! Отговори
Bibl преди 4 години
Ами то всичко почна с превръщането на една библиотека в един хотел. В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ не, ами В СЪРЦЕТО НА СОФИЯ. Честито на ПИЧИЛИВШИТИ. ***!
65
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
То и стихове на Яворов се намериха до контейнера....ето къде е нашето национално богатство...а да не би затова да сме на тоя хал......ако не уважаваме това което трябва...нас кой ще ни уважава....... Ами баща ми си сложи портрет на Ботев в коридора, защо не а този на Левски да не би да е някой автентичен, оригинален, рисуван преди 100 г......???Кога ще се оправят нещата ли, ами от когато такива светини не се срещат до ***, т.е. *** станат малцинство, от тогава!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в столицата има подобен тип колчета. Спрете с тази фалшива информация да заливате хората, гнусно е .
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая снимка обикаля нета от поне 10 години. Пък и откъде знаете, че този скъсан портрет не се заменя с нов на Васил Левски?Родните медии като закъсат, почват с глупостите.
62
1
 
9
 
! Отговори
mmm преди 4 години
Снимката е от София, а улицата е Солунска.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разгеле поне всичките български нацисти и комунисти проумяхте че Левски е проповядвал обратното на вас и се обръща в гроба като ви гледа.Добре е че сте го разбрали.А сега всеки добър български нацист да си сложи на мястото на изхвърления портрет на Левски тоя на Хитлер и всеки комунист тоя на Маркс.И всичко си идва на мястото, без едно.Би трябвало Левски да е в къщите а нацистите и комунистите на *** но в България всичко е наопаки и това включително.
60
0
 
10
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
Перник няма никъде такива колчета по улиците нито при местата за бо//***. Автора на тази снимка да си я ........ знае къде
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно пак е по заръка на Георг Шopоc - повелителя на този сайт.
58
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59Нищо престъпно няма да изхвърлиш стар скъсан портерт на КОЙТО и да е.
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и защо авторът на снимката не е прибрал у дома си портрета и не се е снимал за да ни покаже какво е правилното решение, защо бе авторе. Защо се пияриш с човека загинал с вярата си за светлото бъдещеАвторът на тази снимка е същия престъпник както тези поставили, така "видимо" портрета м/у ***
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко да го прая тоз портрет? Да го сложа в мазата ли? Не ми е много ясно какъв точно е проблема?
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ама в Перник си пазят снимката на др. Тодор Неживков.