Българи разпродават коли и покъщнина, тръгват ли си от Острова?

До 31 декември сънародниците ни трябва да уредят статута си
28 яну 2020 14:33, Елка Василева
119
 Българи разпродават коли и покъщнина, тръгват ли си от Острова?
Снимка: архив, БГНЕС

Сред българите в Лондон не се наблюдават притеснения във връзка с предстоящото на 31 януари излизане на Великобритания от Европейския съюз. Това каза пред БНР сънародникът ни Струмен Паунов, който живeе във Великобритания от 16 години и има консултантска фирма там.

„Надяваме се всичките ни права да бъдат запазени, както е записано във всички споразумения между напускащата страна Великобритания и останалата част от Европейския съюз. В един развод няма как нещата да бъдат приятни и за двете страни. Всеки развод е неудобство и за двете страни“, коментира Паунов.

Още по темата

„За нас е важно, че засега до 31 декември има преходен период, който може да бъде използван от всеки да си уреда статута – да реши остава ли или си тръгва, да реши дали да дойде да учи в Англия. Трябва да се използва максимално този преходен период. Оттам нататък в резултат на преговорите ще видим дали ще бъдат въведени на 1 януари веднага визи или ще има продължение на преходния период. Това няма кой да го каже в момента“, посочи още Струмен Паунов.

Струмен Паунов е част от екипа на платформата „БГ Медия Лондон“, поддържаща 9 сайта към 20 Facebook групи и 13 страници.

„Напоследък, от два-три месеца забелязвам, че българите предлагат, разпродават покъщнина плюс коли, което значи, че голяма част от тях си тръгват. Освен това говорим с компании, които пренасят стоки на българите между Великобритания и България – тировете са доволно пълни. Има все пак и някакво движение към България. Не можем да кажем, че няма хора, които си тръгват“, разказа Паунов.

Като открояващи се сред притесненията на сънародниците ни на Острова Струмен Паунов посочва криминогенната обстановка, покачващата се инфлация и растящите наеми. Според него най-засегнати и уязвими от процесите на Острова ще бъдат българите, заети в почистващия бранш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: ВеликобританияБългари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Живея на острова от 10 години и като чуя някой да ми го хвали, ми става ясно какъв *** е" ами защо живееш 10 години на място, на което не ти харесва. В затвора ли си? Защото ако не си, никой не те държи на сила там. Това показва глупавата философия на българина, той си мрънка и не му харесва. Ако в България ти е харесвало, защо си в Англия, ако пък и на двете места не ти допада, светът е безкраен. *** е човек, който се оплаква, но не прави нищо, ти си ***.
22
12
 
16
 
! Отговори
Малоценен в БГ преди 4 години
Да, юни месец съм отпуска и ще отскоча до България за една седмица, в Гърция за една седмица и другите 2 седмици в Италия и Испания. Ще ходя по концерти, ресторанти и плажове. Със заплатата, която получавах в България щях да събирам 2 години за подобен месец почивка, а тук ми трябват 2 месеца. За какво бих се върнал ?
21
4
 
17
 
! Отговори
Евтниния преди 4 години
До 6 , какви три пъти по евтини цени бе шизофреник, те са от 7 до 10 пъти по-скъпи ! Те затова и като дойдат ан Слънчака са като развързани, защото срещу 4 паунда тука можеш да си купиш бутилка твърдо гориво , а в Лондон не можеш да пиеш и една бирa !
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не говорим само за хора без перспектива избягали от България да ходят да слугуват на острова. Ако имаш добро образование и добра позиция Англия предлага много по-високо качество на живот от България. Аз живях в Портсмут и познавам българи програмисти, инженери и лекари и си е загуба за България, че тези хора и децата им са завинаги навън. Пък и англичаните не са луди да натирят меда.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако изгонят нашите и румънците от острова, няма да има кой да им бачка.
18
9
 
5
 
! Отговори
Bai stavri преди 4 години
Номер 6 е платен *** на другарката ***. Три пъти по - евтини може да са единични неща, но не и масовите стоки.
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хи хи високото грозде е кисело нали дървени проффесори .
16
7
 
23
 
! Отговори
Бягат! преди 4 години
Бягат хората от Англия и бързат към българските села. Чули са че в Странджа има много работа за овчари.
15
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в лондон е супер, почти винаги времето е гадно, наемите са високи за къщи строени преди век, движиш се или с метро или с колело. Малко те експоатират, и си на по ниско ниво от индиицитe. Но е супер има евтина гадна храна, на скъп ресторант не можеш да отидеш. Абе страхотен живот, да се доредиш до лекар чакаш два три месеца. В Уикендоф-а може да се разходиш на чудните им планини или на страхотното море по плажа. Ех какъв живот, песен.
14
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея на острова от 10 години и само като чуя или прочета някой да ми го хвали, че било хубаво място за живот по какъвто и да е показател (с изключение на заплатите) веднага мога да си направя заключение какъв мизepник е.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Познавал бил почти всички българи в Лондон. Брейй, в метрото ли се запозна с тях или лично си им ходил на гости един по един? И нормално да ти е по-евтино, като само пазаруваш *** от poundland.
12
21
 
20
 
! Отговори
Гретхен преди 4 години
Бай ви *** е най-страховитият Еснаф на планетата Земя. Тук, или при ингилизите, или къде ще да е, само за коли и за къщи мисли. Околната среда не го интересува бай ви ***.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6 дето 25 години в ЛОНДОНЯ кажи кои цени са 3 пъти по-евтини от България?
10
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше кофтито време Англия е супер. На мен времето не ми понесе и поех на юг. Иначе имаш много възможности. Хората са ок. Ако ти се работи се вадят пари. Образованието е добро за децата. Като цяло между 20 и 100 пъти по-добре от НРБ.
9
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една позната в Лондон ми разказа за поредната схема измислена от българите в UK: хващаш се на работа, каквато и да е, след 6 месеца напускаш и после 6 месеца се водиш безработен на помощи ?1000 на месец. Та през тези 6 месеца на помощи се прибираш в БГ да щтракаш с пръсти докато ти дават ?1000 ...Няма тръгващи си, точно обратното
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ги измисля тия простотий.
7
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, да! Те и по Бай Тошово време налитаха по границите да влизат, даже се налагаше да се стреля да се отблъснат желаещите...Българите ходят по втората употреба и пращат на роднините разни вехтории, на които новите собственици много се радват. Иначе никой не се е юрнал към България да хване режима на водата.
6
37
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 25 години съм в Лондон познавам почти всички Българи никой за никъде нее тръгнал и нищо не продава. Ако им такива то те са някои наскоро пресели ли се и нямат статут на постоянно пребиваващи. Работя в Метрото подържам цялата електроника познавам хиляди българи. Всички работят с постоянни договори с много добри заплати. Кой е този дето ще изпусне питомното и ще отиде при Пожарникаря да му работи без пари и да неможе да си нахрани семейството. Тук цените са три пъти ниски от вашите.
5
7
 
19
 
! Отговори
живял там преди 4 години
живял съм там.от българете само програмистите и лекарите живееха добре. сега сигурно и за тях става зле.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що да си тръгват?Там нали е много хубаво?Щото тези са най-вече сезонни работници. Покъщнина, коли и т.н. Ще се приберат за малко и пак ще тръгнат нанякъде, ако не са и избрали вече.