Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари

"Няма такава държава" става " Има такъв народ"
Обновена: 29 яну 2020 14:36 | 29 яну 2020 14:36, Камелия Цветанова
165
Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари
Снимка: Dnes.bg

Шоуменът Слави Трифонов не се отказва от намерението си да учреди партия.

След като Върховният касационен съд окончателно отряза напъна му да основе "Няма такава държава", той излезе с учредителна декларация на ПП "Има такъв народ".

Инициативният комитет свиква учредително събрание на новата партия на 16 февруари.

Още по темата

"България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ.Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите", пише в учредителната декларация на партията на Слави Трифонов.

В нея е цитиран и член първи от Конституцията, който гласи: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция".

"Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ! Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват", пише в декларацията.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП "Има такъв народ" ще работи са разделение на властите, народен суверенитет, политически плурализъм, свобода на словото, реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина.

Основните цели пред новата партия са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа; смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура; намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120; реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми; въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите; пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР; пряк избор от гражданите на главния прокурор, пряк избор от гражданите на омбудсмана.

От партията ще се борят и за цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa, за премахване на партийното влияние върху правосъдната система, за реформиране  на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватнa и качественa здравна грижа, за осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови, за реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда, за защита на семейството и семейните ценности, за осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност; за засилване ролята нa Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС.

"Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права!", обобщава Инициативният комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слафчо в лице прилича на извънземното от едноименния филм,ба..хти грозната мутра.
110
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави,не се пъни. Повечето хора са доволни от доайените БСП, ДПС и ГЕРБ. Ти нямаш шанс.
109
7
 
21
 
! Отговори
Тоя съвсем се оля преди 4 години
Той и Росен Петров се гласеше за вътрешен министър, ама си остана само с окапалия нос.
108
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледате снимката,замислете се какви шоумени може да са тези сърдитковци, а после си ги представете като политици!?Майко мила,да не дава Господ!
107
2
 
14
 
! Отговори
Слави трифонов преди 4 години
Искам да си направя партия, ама нямам желание.
106
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана като в уличната игра "Тука Има - Тука Нема"!Славчооу, "политиката" може и да е Шоу, но и тя си има "правила"!!!!!-)))))))
105
4
 
23
 
! Отговори
Гледайте една вечер преди 4 години
шоуто на сценаристите му, и ще разберете от къде идват простотиите в предаването му. Слави е толкова ***, че даже и *** смешки не може да си измисли, но и мозъците му са като него! Хайде стига толкова, Пена вече не е к..***. Народа се умори от простотии!
104
5
 
15
 
! Отговори
Героите на Доню! преди 4 години
Тримата *** на Доню Донев! Спомнете си филма му - "Умно село", ето такива умници ще са и тези главочи! А ето и "моралиста" им какъв е - " Докато хорицата се гъчкали, за да си получат номерцата за преглед, отнякъде изскочил Иван Кулеков, засече тогава наш репортер. Борецът за социална правда издърпал от опашката възрастен мъж и минал през охраняващите полицаи и US-организаторите с паролата: This is my father (Това е баща ми б. ред.)" На такива ли да вярваме?
103
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откровено,той ме разочарова! Бях фен на шоуто,но и то ме разочарова!Това че, първо реализира собствения си интерес, го разбирам, кой не би направил като него?Но че ще развее знаме чак 15-20 г. кариера и ще се обяви за единствен Месия на българското спасение, не го разбирам и не му вярвам!Високопарното поведение, което придоби от парите си,няма да го направи новия Стамболов.Подобно на Марешки,ще излъже избирателите за един мандат и после като Бареков - по надолнището..
102
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВаранЧестно казано нямам му доверие, но ако свали ГЕРБ ще се зарадвам за малко.Просто не го виждам като премиер, сякаш пропусна момента.Интервюто с вожда, просто показа че няма топки.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 105И то българска държава, извинявай просто допълвам.
100
18
 
18
 
! Отговори
Варан преди 4 години
Предпочитам да гледам Слави и сценаристите му,отколкото 240 нагли мутри в НС.
99
0
 
8
 
! Отговори
Не е това ... преди 4 години
Айде един цитат " Има много начини да умреш тия дни, но тоя ако иска да те убие може да го направи така, че да си на другия край на света и той да не е излизал от стаята си със седмици и да не е говорил с никой". Практиката с касичките приключи господа.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редуцирането на броя депутати ги прави по-лесно продаваеми. Дистанционното и електронното гласуване не може да се имплементират добре дори и в доста по-развити от нашата страна ... Като цяло леко идеалист го раздава човека :) Няма лошо... може да разтури малко комфорта дето имат някои партии ако успее да влезе в парламента. Но там ще разбере реалността на това да управляваш държава...
97
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Много просто:Българина го смятат за *** и добитак, но допре ли ножа до кокала на обикновенния гражданин, може и да стане война.
96
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа е изтощен от борисовия режим и може и да гласува за дългия, но аз също намирам идеите му за глупави.То само като гледам сценаристите му и се отвращавам.
95
2
 
0
 
! Отговори
Преди да изляза преди 4 години
От вашите сметки и уравнения, това успях да свърша. Малко можах, но толкова направих ... А сега Алегро и някой друг!
94
1
 
4
 
! Отговори
Много просто: преди 4 години
Един човек, който вече не съществува ги редуцира с 20 процента! Една по - сериозна криза и спукано балонче и мое и да стане това дето не е ставало фалит и война!
93
0
 
3
 
! Отговори
Друго направих преди 4 години
Като им свърши брояча за тука пиши ги фалит за дълго време! Не питай как!
92
3
 
6
 
! Отговори
Бам преди 4 години
Слави - новата патерица на статуквото. Трудно ще го обясня като за нивото на фенчетата му, за това нека изгледат пак интервютата му с Тиквата и с Цацата. Аз лично не вярвах че още някой ще му симпатизира след тях.