Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари

"Няма такава държава" става " Има такъв народ"
Обновена: 29 яну 2020 14:36 | 29 яну 2020 14:36, Камелия Цветанова
165
Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари
Снимка: Dnes.bg

Шоуменът Слави Трифонов не се отказва от намерението си да учреди партия.

След като Върховният касационен съд окончателно отряза напъна му да основе "Няма такава държава", той излезе с учредителна декларация на ПП "Има такъв народ".

Инициативният комитет свиква учредително събрание на новата партия на 16 февруари.

Още по темата

"България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ.Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите", пише в учредителната декларация на партията на Слави Трифонов.

В нея е цитиран и член първи от Конституцията, който гласи: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция".

"Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ! Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват", пише в декларацията.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП "Има такъв народ" ще работи са разделение на властите, народен суверенитет, политически плурализъм, свобода на словото, реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина.

Основните цели пред новата партия са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа; смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура; намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120; реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми; въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите; пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР; пряк избор от гражданите на главния прокурор, пряк избор от гражданите на омбудсмана.

От партията ще се борят и за цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa, за премахване на партийното влияние върху правосъдната система, за реформиране  на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватнa и качественa здравна грижа, за осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови, за реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда, за защита на семейството и семейните ценности, за осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност; за засилване ролята нa Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС.

"Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права!", обобщава Инициативният комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
13
 
! Отговори
Бай Варго преди 4 години
Кога в тая държава ще регистрира партия някой , който не е бил бивша мутра се питам..
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 71Това е българска помия. Едно 80% са на ако не ме засяга, надявам се другия да се спомине, че да не го мисля - такива са - ограничени двулични кoпеленаци!
69
2
 
5
 
! Отговори
Я па ти 71 преди 4 години
Бъркаш.Не искат всяка година да им сменят касовите апарати и тем подобни глупости,за да печелят фирми на влотко бузките...
68
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шута на мутрите в целия си блясък - име на партията си няма акъл да избере, а държавата иска да управлява или по-скоро паричните потоци на държавата...
67
4
 
13
 
! Отговори
до екипа на Днес преди 4 години
ЗАщо не давате за протеста пред парламента?
66
4
 
12
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Който и да е на власт е по-добре, отколкото Пожарникаря!
65
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
400 хотелиери искат да не плащат данъци и пречат на придвижването на милион и половина софиянциИ аз се придвижвам, ама смятам, че всеки има право да протестира, ако не е доволен от нещо. Да искаш разрешение за протест - това го има в държави от типа на нашата и Русия.
64
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да е учредил партията - ОСТАВКА !
63
1
 
14
 
! Отговори
положението преди 4 години
1 млн.работят,2 млн пенции,1 млн държавни чиновници и останалото мангоджери.
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България не останаха хора "за чeп за зеле" както казваше баба ми. Това е най-голямата трагедия. Младите избягаха, кадърните избягаха. Останаха само шуретата и баджанаците и са окупирали държавата. Повечето са откровенно неграмотни , но са овластени. Бойко може да е всякакъв, но прозря още от началото, че "матряла не става". Ако Слави има идея как да разреши този проблем и как ще избере читави хора, да пристига на бял кон.
61
0
 
5
 
! Отговори
Да стане бързо: преди 4 години
Вече се усеща обаче ... не е лесно да се изчисти каквото е забъркано тук през последния век да си знаете!!! Preparation, experience, performance!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестът се излъчва по НСТВ.
59
4
 
10
 
! Отговори
алтернативен преди 4 години
Абе магаре да изберем,ще е по-добре от боко.
58
13
 
10
 
! Отговори
Абдал преди 4 години
Тоя ако го изберете все едно сте си избрали Бокьо. И тоя е бая гладен и по визия не се различават особено.За кмет на село става,но не и за нещо повече. Жалко,че нямат хората един свестен избор.
57
2
 
5
 
! Отговори
Благодаря! преди 4 години
Очи да ми извадиш, вежди ще ми изпишеш. Всички знаем кой е лошия в страшния филм. Но няма как да отменя тоя таймер пробвах ! Свободно за три години!
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е неук и уж милее за народа и има пари, нека само да създаде и финансира една партия с истински идеен живот от нормални граждани, без той да иска да бъде някакъв фактор в нея. Един вид да си каже, глупав съм, но давам тука едни пари за да се създаде истинска партия.
55
5
 
15
 
! Отговори
Мъ преди 4 години
До ХъПо-голям глистоподобен от Гешов не съм виждал
54
2
 
9
 
! Отговори
до Гатанка преди 4 години
Няма Такъв Протест, щото няма Такава Държава ;)
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Слави,с теб сме.Нагледахме се на политическа чалга.Ще свирите Ода на радостта от Бетовен,като победим.
52
9
 
11
 
! Отговори
Хъ преди 4 години
Къде е тръгнал този глистоподобния, не разбра ли, че и за чeп за зеле не става?