Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат

Бизнесменът учуден, че е обвиняем
Обновена: 29 яну 2020 17:27 | 29 яну 2020 17:27,
294
Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат
Снимка: БГНЕС

„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко“. Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.

Още по темата

Днес от прокуратурата обявиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като „несериозни“.

Президентът на „Нове Холдинг“ каза, че от медиите разбира, че е издирван: „Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка – кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. (…) Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага“.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но „има страни, които не са членки и са на половин час полет“. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията. Председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков случващото се с него е „грубо погазване на законите“ от гледна точка на неговите човешки права: „Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме?“.

„Ако приемем за чиста монета (обвиненията – бел. ред.), сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те – отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава“, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е на разположение. „Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Не знам за какво е издирването, мен никой не ме е търсил”, подчерта още Божков. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване”, каза още Божков, информира БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Аз съм Гешев!
190
2
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 години
Айде и тоя отива в "далечна" Сърбия.Там прокурорите на могат да стигнат някого когото не щат да стигат за да не си отвори устенцата.
189
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактИскаш да кажеш 250лв. не 2250, защото такава пенсия в България няма!!Всички са си плюли в устата, обаче обикновения българин обедня, няма как вечно да цоцат.Окрадоха и разглобиха държавата ама пари нема вече от обикновения човек.Разбира се по български, почват да се обръщат срещу тези в които са плюли в устите.
188
1
 
46
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат...А ти малко ли хора си премахнал. Просто си повярва, че си безсмъртен. Но както гласи народната поговорка - За всяка сви..ня накога ще дойде Коледа.Твоята Коледа вече дойде. Сега ще трепериш от страх да не те гръмнат или вдигнат във въздуха защото срещу оловото и тротила няма имунизация. Да си спомним за Луканов, Павлов, Кюлев, Бай Миле и други "герои"- всички те си мислеха, че са безсмъртни. Черепа също. Чакаме добри новини скоро.
187
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора погълнали невероятни блага сега ги повръщат,кое не ви е ясно?Не е нормално мравка да е бременна с кит,нали още повече че са смукали от всички нас
186
1
 
54
 
! Отговори
непредубеден преди 4 години
Черепа е най-големият и най-успешен гангстер на прехода. Той е самото олицетворение на престъпния преход.
185
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година бяха Баневите,Стаиковците,Арабаджиивите,тая година се започна с Васил Божков,кои ли ште е следваштия които нема да си е плаштал както трябва?в БГ вси4ко се подслушва,всеки се дебне да не би някои да спе4ели някои лев пове4е или пак някои да усвои повече от другия,ПРЕЗИДЕНТИ,ПРИМИЕРИ,ПРОКУРОРИ,вси4ки нямат грам МОРАЛ И СЪВЕСТ,пък после се 4удят зашто младешта напуска РОДИНАТА СИ
184
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че ми е мъчно за Божков, но ако обвиненията са несправедливи аз съм против ареста.
183
6
 
34
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Хващам бас , че Васил Божков е бил щатен комсомолски секретар и днес е най-богатият българин , защото....... много пари са му дали при "разпределението" комунистите. По времето на соца уж бяхме равни , пък днес Божков е най-големият богаташ ( за 30 г. само) , а аз съм най-бедния пенсионер ( с 2650 лв. пенсия) ! Божков ли е най-умният човек в България ? Защо не сме го избрали за президент ? Защо ? Щяхме да имаме комсомолец-президент !
182
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 194Героят ви Бойко ги познаваше всичките от 90-те, е верно не е бил главен, но се сещате за какво ви говоря.
181
12
 
20
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
СВЪРШИ СЕ С ЧЕРЕПА-БОРЕЦА!БОКО ЯКО ГО ИЗКЕЦА..ХА,ХА,ХАААААААААА....СЕГА ИДВА РЕД И ДРУГИТЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ , ДА ГИ ГАЗИ БАБА МЕЦА...!ШЕ Н"ГИ ЦЕПНАТ ГАЗЕЦА!
180
4
 
17
 
! Отговори
билетотъркач преди 4 години
нашия бос на билетите го хакнаха а рекламите с "печалившите"статисти си вървят с пълна сила има нещо гнило?!...поредния цирк....стадото иска зрелища,та този театър с божков е за балъците да се хващат и смело напред да продължават да търкат в същия дух :)))))))))))
179
1
 
11
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Избихти съ ве ваща мамъ алчнъ .!.
178
5
 
6
 
! Отговори
шъ преди 4 години
Затрият Левски както газиха еничерите нашето знаме.
177
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков да не е в СССР.
176
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
червени олигарси, червено-турски политици - КРАЙ С ВАС !!!Бойко е получил разрешение от най-високо ниво (зад океана) да ви ИЗЧИСТИ !време беше бих казал аз ...на който не му харесва да пише писмо до товарищ путин.
175
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека го премахнат, аз съм за, лошо няма.
174
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 184Не може да очакваш от бивши борци, боксьри, барети да са успешни бизнесмени!Аз просто си мисля че искаха да си изперат парите.Илия Павлов (Мултигруп) до някъде притежаваше цялата държава, нито ВИС, нито СИК, можеха да му кажат нещо, все пак беше първия български милиардер.Естествено по нашите ширини, един човек възприеме ли се над другите си има последствия, тоест свитнаха го.
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоВаргчо !! Много плюсчета бре!....си си напляскал...
172
6
 
28
 
! Отговори
кап. дал. пл.чергела преди 4 години
този тарикат испродаде в запада хиляди а нтични артефакти .това му беше стартовия капитал.бедните иманяри му продаваха на безценица тяхни старинни супер ценни открития.на черепа 100 години затвор са му малко.всичко да му конфискуват и него и на другият *** домусчиев наряза десетки кораби на бмф ивзе въздушно много десетки милиони. не ги жали гешев вкарвай ги в затвора за много години те се наживяха на гърба на бедният народ.