Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат

Бизнесменът учуден, че е обвиняем
Обновена: 29 яну 2020 17:27 | 29 яну 2020 17:27,
294
Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат
Снимка: БГНЕС

„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко“. Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.

Още по темата

Днес от прокуратурата обявиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като „несериозни“.

Президентът на „Нове Холдинг“ каза, че от медиите разбира, че е издирван: „Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка – кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. (…) Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага“.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но „има страни, които не са членки и са на половин час полет“. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията. Председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков случващото се с него е „грубо погазване на законите“ от гледна точка на неговите човешки права: „Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме?“.

„Ако приемем за чиста монета (обвиненията – бел. ред.), сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те – отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава“, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е на разположение. „Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Не знам за какво е издирването, мен никой не ме е търсил”, подчерта още Божков. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване”, каза още Божков, информира БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв бизнесмен направо образец. Да го защитим!Малко отклонявал едни пари, дето не са негови, а дължими данъци към държавата, ама иначе е мн умен и як.И схемата как ще ги скрие с точка в закона, не мина въпреки рушветите, ама е добър по душа.А държавата и институциите не са прави. Ръфат го като бесни кучета. Да го защитим!Всички медии дружно, да му дадем пространство за изява.Може и на нас да плати с чужди пари. Добър бизнесмен е.
170
3
 
6
 
! Отговори
сериал преди 4 години
БГ МИ ЗАПРЛИ4А НА 2 ФИЛМА КОИТО ДАВАТ В МОМЕНТА ЕДИНИА ПО КАНАЛ 3 РУСКИ Е ,,БРАТ ЗА БРАТА,, ДРУГИЯ ПО BG ONAIR ,,ПОЛИЦЕСКИ ВОИНИ,,
169
3
 
16
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
В Малта е, в Малта
168
3
 
18
 
! Отговори
Вяскоу преди 4 години
Преди 30 години нлти се отдаде възможност и направи кинти!Само че дойде момента да започнеш да връщаш рестото.Поздрави на оня с мустака
167
3
 
20
 
! Отговори
божествено възмездие преди 4 години
Който копае гроб другиму, сам пада в него.
166
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичковците генерали от ДС ги създадоха с нелошата идея да поемат големи активи от народното стопанство и до 10-15 години да станат сериозни едри бизнесмени със сериозни бизнеси които да създават работни места и да пълнят хазната, но голяма част от тях се оказаха некадърни и тръгнаха през просото. Сега както са им ги дали куфарчетата с долари от външнотърговските дружества, така си ги вземат.
165
2
 
34
 
! Отговори
riho преди 4 години
като 90-години, само че мутрите не се стрелят на улицата, а вече са с костьоми и се стрелят през държавни институции.
164
2
 
26
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Подозирам ,че когато бат Васи ни го ескортират и веднага ще го среже дископатията
163
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 177Отвличат вниманието но като слон в стъкларски магазин.Водата поскъпна, да не говорим за Перник и другите градове които са с воден режим.Тока вие сами си знаете, само нагоре, такива работи като поевтиняване няма.Храните ***, въздуха е ясно, даже могат да гласуват данък въздух, но тогава ще го ядът, за колите толтаксите не ми се говори.Не ми се пише толкова че да си счупя пръстите, радвайте се и си плащайте за всичко.
162
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко. - Направил милиард и не му стигнало та решил да открадне и 400 милиона във вид на неплатени данъци и накрая наглее.
161
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са обивненията точно? Има ли за неплащане на дънци? Онази тъпотия за поръчитество на убийство,и наеманена грузински килъри с роуса има ли го в обивнителния акт?!
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията е най-добрата система, но не трябва да е оная, ами другата, и все нещо и пречи, независимо дали е оная или другата, но е най-добрата система.
159
10
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Браво на ГЕРБ!ти гледа ли днешните протести пред НС?Ще падне ЧИСТЕНЕ,нема две мнения.На ГЕРБАВИТЕ авгиеви обори...
158
1
 
15
 
! Отговори
българин преди 4 години
" Бизнеса" .Който за мен лично Не е никакъв " бизнес"! Там са събрани хора ояли се с пари и власт през годините. И искат ли искат. Да си узаконят милиардите които имат!И искат ли искат,да са някакъв "фактор" в тази и изобщо във властта! Завзели са през годините,"отрасли" Като ТОТО,ЛОТО и Какво ли не! А " държавата" в Лицето на др Борисов.Едва сега се сети.Че "Бизнеса" Е " приватизирал" Златната кокошка! Че То това не е от вчера бе др Борисов! Ти къде беше до сега?Тук има работа за Гешев! А неее
157
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен165е па точно това е ТЯХНАТА демокрация!Аз не знам да са говорили за НАШАТА!..Имали са предвид тяхната и са спазили обещанието си...В една "правова" държава има права на овцете,права на вълците,права на кучетата,права на овчарите..Същото е и с "демокрацията"..Така че на практика те не са ни излъгали,просто са пропуснали да уточнят за коя точно "демокрация" става дума..
156
22
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Никога не съм харесвал Божков, но това което се случва с него е ужасяващо за страна член на ЕС.
155
6
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Така е, който изкарва пари от престъпна дейност и не си плаща на който трябва веднага се задейства прокуратурата. От наймалкия сутеньор, автокрадец, наркодилър и др. всеки се отчита.
154
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черепа интелектуално е на светлиннин години пред празната банкянска Тиква.Накрая ще осъди Шайката му в Страсбург. Лошото е че пак сметкака ще я плати материала.
153
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе гробари прости и кухи, от колко години сте на власт.Чак сега ли разбрахте за бизнеса на Черепа.Или спря да ви плаща, пък и хазната празна и гледате да го прилапате.
152
8
 
41
 
! Отговори
Хохохо преди 4 години
Държаните мафиоти подгониха частните. Но подгониха и президента, това вече е сериозно. Президента е пряко избран от народа, не е бил част от мафиотското минало на България. Явно много ги дразни и им пречи, но ще се опарят. В България няма независим съд и прокуратура, това и на децата им е яно. Именно затова младите се спасяват навън, на никой не му се живее в мафиотска държава.