Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат

Бизнесменът учуден, че е обвиняем
Обновена: 29 яну 2020 17:27 | 29 яну 2020 17:27,
294
Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат
Снимка: БГНЕС

„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко“. Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.

Още по темата

Днес от прокуратурата обявиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като „несериозни“.

Президентът на „Нове Холдинг“ каза, че от медиите разбира, че е издирван: „Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка – кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. (…) Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага“.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но „има страни, които не са членки и са на половин час полет“. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията. Председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков случващото се с него е „грубо погазване на законите“ от гледна точка на неговите човешки права: „Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме?“.

„Ако приемем за чиста монета (обвиненията – бел. ред.), сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те – отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава“, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е на разположение. „Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Не знам за какво е издирването, мен никой не ме е търсил”, подчерта още Божков. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване”, каза още Божков, информира БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
18
 
19
 
! Отговори
Браво на ГЕРБ! преди 4 години
БАВНО НО СИГУРНО РАЗЧИСТВА ЧЕРВЕНИТЕ АВГИЕВИ ОБОРИ НА БКП!НАЙ-СИГУРНИЯ НАЧИН ДА УБИЕШ КОМУНИСТА---Е ДА МУ ВЗЕМЕШ ПАРИЧКИТЕ!НЕПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ--Е ОСНОВНОТО ОБВИНЕНИЕ НА МАФИОТСКИТЕ БОСОВЕ , ПОНЕЖЕ СА АЛЧИНИ И СТИСНАТИ И НЕ ОБИЧАТ ДА ПЛАЩАТ!ТАКА СЕ ПРАВИ !
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да е в Столипиново,то не е в ЕС,и е точно на два часа път от София.
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На челни мест по едност в ЕС е заради такива като Божков,Домусчиев,братя Диневи,Прокопиев,ония от Пловдив,ония другите Баневи ,цитираниятЗлатев,Дончев,Дойнов и още една камарила бизнесменизнайни и незнайни станали такива благодарение на БКП!!От друига страна техните ментори впоследствие от всички партии които са също милионери а гарван-гарвану око не вади.Криминален преход,без политическата класа няма как да стане.Като черва са навързани.Срамота е червените да защитават грабителите!
148
5
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Виж сега Череп, некои казват, че ти си бил Началник на Бойко, навремето. Но... допуснахте чирака да стане Баш Майстор. А Бойко е Хиена. Понятието "човешко" в Мафията на съществува. Там влизаш здрав, прав, корав и излизаш с краката напред;)))
147
5
 
8
 
! Отговори
торбалан преди 4 години
ей *** съм ама т'ва ако не е преврат ....мутрата иска България , ще ти приседне барабар с всички какинки
146
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време Deutsche Welle публикува статия според която в България в периода след 1989 г за ок.35 години са откраднати от държавата около 260 милиарда долара !
145
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 159Само слухове и нищо повече, това показва че е умен.Въпреки това не жалея за него.Освен да манипулира и ограбва бедните българи в родината ни, нищо друго не е направил
144
3
 
9
 
! Отговори
Добре преди 4 години
Да изгние като Мадоф за 150 години в затвора.
143
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме радва тая новина. Браво ГЕРБ! Ще гласувам пак за вас!
142
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
А ДАНО ДА Е МНОГО СКОРО!!!ИЗТОЧИ ХОЛДИНГ ПЪТИЩА СЪВСЕМ ПУБЛИЧНО И ОТКРИТО ДОКАТО НОВЕ ХОЛДИНГ БЕШЕ НАЧЕЛО НА ХОЛДИНГА!!!
141
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ъ?,първо трябва да започнат арестите на БКП-милионерите че са първи по ред,пада им се и да са първи по арест.Другите след тях.Няма мултимилионер в България да не е от котилото на БКП независимо от коя партия е сега.БКП е майката и бащата на мафията у нас.ТОЛКОЗ!
140
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има страни, които не са членки и са на половин час полет-----Явно всички престъпници се събират в Сърбия.
139
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчитам 50-тина коментара и всичко става ясно. Българинът разбира от всичко. Неразкрито няма нищо за него. Именно поради това е на челни места по бедност в ЕС. Препоръчвам ви- събирате се пред панелките, светвате ангелските очи на Е60-ката 8ма употреба от Германия, струваща колкото половин моя заплата, и сядате да се надлъгвате по темата Божков. Също така поканете и хора с други модели немски бракми минимум на по 12 години и по-голям размер. ММА бойци, сервитьори и арматуристи са добре дошли!
138
4
 
8
 
! Отговори
AAAA преди 4 години
Сега разбрахте ли бизнес клуб вузраждане ,Бошков не дава парите на мафията държава.
137
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За този човек се носят слухове от доста години!Обикновенно повечето слухове са преекспонирани и доукрасени. Но малко или много в дъното се базиран на някаква истина. Дори 5% от слуховете да са истина е достатъчно да се разследва този човек. А това вече дали трябва да се удържавява хазарта или не е друга тема!
136
3
 
8
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Някак ми е дежавю......Сега остана да изкарат танковете на Лъвов мост и ще викаме МАШАЛА.....Искам да кажа,че Ердоган направи нещо подобно,наскоро!!!
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сълзичка....смръх.....смрък.....
134
10
 
9
 
! Отговори
Майка ви преди 4 години
Божков е най големия тарикат в страната. Пример как се навежда държавата . Браво гн Божков. Харчетете милярдите си спечелени със здраве
133
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Абр...До 113Манталитет ве брато, кво да праиш.Щом взеха да се дърпат, което е типична българска черта, значи баницата е свършила или няма за всички.То не бяха самолети, то не бяха "Балкански" поток, отделно всичките пари присвоени от еврофондове.От някаде трябват пари, дали за пенсии дали за каквото се сетите.
132
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерка Симеонка живее в миналия век!