Все повече ученици от Сливенско заминават в чужбина

Към момента техният брой е близо 3 700
29 яну 2020 10:35, Красимир Ангелов
29
Все повече ученици от Сливенско заминават в чужбина
Снимка: БГНЕС

В област Сливен е нараснал броят на учениците, пребиваващи трайно в чужбина със семействата си. Към момента техният брой е 3 699 деца, съобщиха от областната администрация.

На този етап със статус "учащи" в областта са 24 313 деца и ученици на възраст от 5 до 16 години. От тях 1 785 са в риск, тъй като са допуснали над 40 отсъствия по неуважителни причини.

Екипите срещат затруднения в откриването и задържането на част от децата, чиито родители живеят в сливенските квартали с преобладаващо ромско население "Надежда" и "Комлука", както и в новозагорския кв."Шести".

По данни на РДСП, през последните три месеца на миналата година са били прекратени помощите на 932 семейства за 1005 деца в областта. Практиката показва, че глобите не постигат очаквания ефект и са несъбираеми.

От 2016 г. досега в община Сливен са издадени наказателни постановления за глоби с общ размер 19 750 лева. От тях са платени едва три глоби общо за 150 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
47
 
! Отговори
Бореца преди 4 години
Няма хранителна среда, намаляха пенсионерите за изнасилване и убиване .!.
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По татово време имаше приказка, че в Сливен има само един българин и му викали бай Иван ....
3
3
 
63
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Дори *** напускат масово България! Което не е изненада! Тук вече няма какво да крадат! ***престъпност и мародерства, наред с други "държавнически" политикки, изпразниха селата и цели райони. Българите се изнесоха, къщите им са обрани до мазилка. Няма животни, които да крадат, няма реколта, която да обират, няма покъщнина, която да тарашат, няма старци, които да изнасилват и убиват!
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заминават заради социалните и детските.
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още повече семейства ще емигрират. Училищата ще бъдат закрити.