Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания

В Австрия задържаха един от издирваните по разследването срещу Божков
Обновена: 1 фев 2020 11:58 | 1 фев 2020 11:15, Петя Славова
253
Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания
Снимка: БГНЕС

Настоящият шеф на комисията по хазарт Александър Георгиев е обвинен за длъжностно престъпление, съобщава "24 часа". По неофициална информация се твърди, че е направил пълни самопризнания и е разкрил престъпни схеми, за които е разследван и бизнесменът Васил Божков.

Също така стана ясно, че в Австрия е задържан и един от издирваните по разследването срещу Божков - Борис Бекяров, който е собственик на "Нове холдинг".

Междувременно Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

След операциите от сряда за хазартната сага са повдигнати обвинения на петима души. Четирима от тях били извън страната. Петият обвиняем е бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев, припомня БГНЕС.

Днес се очаква прокуратурата да потвърди информацията, че бизнесменът Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства, предава БНТ. За задържането му стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев миналата вечер по време на акция в столицата.

Още по темата

Заедно с Васил Божков са задържани още двама души, като самоличността им не е потвърдена. Главният прокурор съобщи още, че е възможно единият от тях да е от обвиняемите, които се издирват от Интерпол.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати седем обвинения и беше обявен за издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ след акция на спецпрокуратурата. Най-сериозното обвинение е за ръководене на престъпна група.

"Без да е категорично, към момента писмено, имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства.

Ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България. Но трябва да кажа, че това зависи и от съответната държава, където е задържано лицето, той да бъде изправен пред българския съд", отбеляза главният прокурор Иван Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
5
 
! Отговори
владислав горанов преди 4 години
Председателя не се ли назначава от министъра на финансите и не е ли той негов принципал? Защо министъра е паднал от небето и сега разбира? Регионалната министърка павлова защо обявяваше публично, че е взела 32 милиона заем за ремонт на язовира, след като това министерство не е отговорно? Не дължи ли тя персонално отговор къде са тия милиони? А министър председателя хабер ли си няма какво се случва в държавата, та чак след 11 години разбра за хазарта, за водата...
227
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре свиквате ли, спонсорите ви се топят по-бързо от свещите?
226
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 9-ката:Вътрешният министър към шефа на тайната полиция Никола ГЕШЕВ:- Всичко ти се пише на г-за, Гешев.- И на вашия, г-н министър, и на вашия...
225
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами да хванат някоя чистачка от министерството на финансиите да набедятто тия ддето са пряко отговорни никой не ги споменава ако наистина е така работатаили само пушилки за да затъмним превърнатата н сметище родина без вода или с отровена вода от чернобил ще ни завидят
224
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък се случи така че да се окаже виновен през 2020 година? Изряден ли е бил всичките 30 години демокрация?Или излиза че Цацаров не си е вършил работата?
223
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо всички честни хора бягат в ЮАР,Колумбия, Венецуела, Бразилия, Еквадор, Перу, Чили, Аржентина, Уругвай, Парагвай и Боливия. Много демократични ли са, а.
222
1
 
7
 
! Отговори
Dino преди 4 години
Valery Simeonov beshe prav!
221
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЮАР,Колумбия, Венецуела, Бразилия, Еквадор, Перу, Чили, Аржентина, Уругвай, Парагвай и Боливия са рай за Български бегълци!ОАЕ НЕ СА РАЙ ЗА БЪЛГАРСКИ БЕГЪЛЦИ, ЗАЩОТО АКО ИСКАТ ТЕ ПРЕДАВАТ НА ПРАВОСЪДИЕТО!!! А КРАЛЯ НА САУДИТСКА АРАБИЯ Е ПЪРВИ ПРИЯТЕЛ СЪС ШЕЙХА НА ОАЕ! БОРИСОВ Е ПРИЯТЕЛ СЪС КРАЛЯ НА САУДИТСКА АРАБИЯ!! ВСЕКИ В ОАЕ Е ПЛЯЧКА ЗА БОРИСОВ И ТОВА ВСЕКИ ГО ЗНАЕ САМО ГЛИСТОЧЕРЕПА НЕ ГО ЗНАЕЛ!
220
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та Гешев да види по-горе:В чл. 18, ал 1 от Закона за хазарта се казва: Комисията се състои от председател и членове. Председателят и членовете се назначават от министърът на финансите, като един от членовете е от НАП, и по един член се предлага съответно от председателя на ДАНС, от министърът на икономиката и от министъра на правосъдието. Не напразно законодателят е въвел персонална отговорност, не от ДАНС, не от министерствата, а от техните титуляри. И ония горе да понесат отговорност.
219
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Законът за хазарта е казано ясно кои са факторите, които управляват хазарта в България. В чл. 16, ал. 1 от този закон пише:Държавният надзор се осъществява от Държавната комисия по хазарта, към министъра на финансите. Забележете, че не е към министерството на финансите, а персонално към министъра. Това означава, че министърът на финансите, след като този държавен орган се води към него, пряко отговаря. Със знание или без знание, за това което се е случвало и вършило в тази държавна комисия.
218
3
 
10
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
И кой го е назначил този шеф на хазарта там?Как стават назначенията на тези постове?Освен това този дойде от НАП.Сигурно е бил много ценен кадър, че да го сложат там шеф и да го оставят да е зависим от едни олигарски без протекцията и знанието на управляващите?Сори, но не вярвам.Почти съм сигурен, че на тия постове се слагат наши хор, които се отчитат по веригата нагоре. Освен това играят и ролята на бушони.Просто така десйтва системата.
217
1
 
13
 
! Отговори
do 224 преди 4 години
Няма да се върнем. Моделите на поведение са кифли и футболисти, а заплатите са много пъти по-малки.
216
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да не е само Божков този дето се е облагодетествал от връзките си властта -това е да замажат положението за момента после пак същото защото народът си мълчи и крета
215
0
 
13
 
! Отговори
akud до 227 преди 4 години
нищо не могат да докажат не означава, че няма престъпление. The Untouchables
214
14
 
4
 
! Отговори
Червената Ушанка преди 4 години
Във Велинград нацоиналният флаг е свален на половина. Времена на траур,нечувани работи за недостижимите ЦК олигарси.В града цари вълнение,заформя се нацоинално освободително движение,,9-ти Септември'',но засега това е спяща клетка,изчакваща пристигането на съветските войски на Дунав.
213
0
 
3
 
! Отговори
akud преди 4 години
The Untouchables
212
12
 
12
 
! Отговори
БАЙ Х*О*Й* преди 4 години
" Ало Гешеф, ела на указания !"
211
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не могат да докажат. Това което прави прокуратурата е пладнешки обир и изнудвани!Отново ние ще плащаме
210
10
 
15
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 4 години
Га яде кифтетата не рева, сега за да спасиш кожата предаваш????!!!!!!! Дребна душица.
209
26
 
11
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Намаляват способностите на социалистите да манипулират общественото мнение.Сега Москва ще трябва да се бръкне по-дълбоко за да издържа мypзилките.Вече не може да налага братска надбавка върху цената на газта.Загуби пазари като Полша, Украйна, Беларус. Можем да очакваме събития и в ИЗ.

Спонсорирани публикации