Евакуираните от Китай българи нямат коронавирус

Те са приети във ВМА в добро здравословно състояние
Обновена: 3 фев 2020 09:14 | 3 фев 2020 08:06, Елка Василева
55

Двамата българи, които снощи се прибраха от китайския град Ухан през Франция, са приети във Военномедицинска академия в София в добро състояние, съобщиха от медицинското заведение. От там допълниха, че тестовете не са установили наличие на коронавирус.

„Тази сутрин са в добро състояние, усмихнати и настанени в стаи с контролиран достъп – с отрицателно налягане, с хепа филтри, за да се избегне предполагаемо заразяване на пространството. Днес продължаваме с новите изследвания“, уточни полк. Георги Попов.

Още по темата
Малко след 21,30 снощи военния самолет ''Спартан'' с двамата студенти на борда, придружени по време на полета от екип на Военномедицинската академия, кацна на летище София.

Сега двамата българи са настанени в Катедрата по инфекциозни болести на ВМА. Те са настанени в стаи със специален достъп, като няма да се допуска контакт със странични лица, докато не премине карантинният период от две седмици, предаде Bulgaria ON AIR.

"Болните са приети в добро здравословно състояние. От физикалния преглед не се установиха отклонения от нормата. Направеният тест, който излезе в късните часове на нощта, е отрицателен за новия коронавирус. Продължаваме новите изследвания, те са контролирани да прекарат 14-дневния карантинен период", каза доц. д-р Георги Попов.

Д-р Ангел Кунчев добави, че се очакват още сънародници да пристигнат, както и хора, които изпълняват бизнеса си, но потокът е сравнително намалял.

Екипи от медицински специалисти има и на летището във Варна и Бургас.

"Важно е системата на здравеопазване в една страна да е в състояние навреме да хване такива случаи, да ги изолира, да намери контактите, да си изследва, за да не се допусне вътрешно предаване на вируса. Има много неизвестни около короносавируса, въпреки че има нови данни от Ухан, все още не е ясно кой е животинският вид, от който е тръгнал", допълни д-р Кунчев.

Той посочи, че начинът на предаване също се е променил: "В началото беше доста труден за предаване директно по въздушно-капков път, но последните данни от Китай са, че може да се предава."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбе какви животниски видове, бе, пич, слез на земята, това е биологично оръжие.И не, не е конспирация.Днес говорих с още един лекар, не защото се колебая в изводите си, а защото искам да чуя колкото се може повече професионални оценки.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТе и нашите може да са болни, но *** няма как да знаят, защото нямат реактивите!На всичкото отгоре получих сигурна информация, че чакат още внос от Китай и щели да ги препращат за домашно лечение. Представяте ли си вие?!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа, тестът става с така наречените реактиви, а те не са пристигнали в бг. Кого заблуждават тези ***?!И наистина ли си мислят, че е време за заблуди??
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но пристигналите във Варна китайци май имат.
44
1
 
1
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
"Евакуираните от Китай българи нямат коронавирус" Ти знае как говори Български?
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся, защо е и с какво е опасен този вирус???Ами, щото е нещо като "стелтс" .Защо?Ми щото дори и да си "лепнал" вируса, признаците му се проявяват след 10-12 дни!, демек - чувстваш се здрав,- мислиш, че си здрав, - изглеждаш здрав (без никакви видими признаци) но, си "носител" и заразяваш всички около себе си!Единственият начин да се установи дали си лепнал вируса в така наречения му "инкубационен период" е специален тест у болницата!Та, съ пита - колко болни са минали за "здрави"?
42
1
 
2
 
! Отговори
CECO преди 4 години
AMERIKANSKA PROPAGANDA V DEISTVIE
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двамата българи, които са били в самолета от Китай до Париж може и да не с БИЛИ болни.Но току що в друга статия прочетох, че 36 други пътници от въпросния самолет са.Ай честито.
40
0
 
2
 
! Отговори
преди 4 години
Цитирам: Пети абзац: "БОЛНИТЕ"??? са приети в добро здравословно състояние." С'а коЙе?
39
1
 
2
 
! Отговори
? преди 4 години
А на тези 6 човека пристигнали във Варна, защо не казват какви са резултатите от тестовете??
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно ще разберат този вирус от кой животински вид е тръгнал по естествен начин на развитие от вид на вид при толкоз много видове от род на род при туй при различен начин на хранене и обработка на храната по хранителната верига на върха на която стои както казват човека или хора,освен туй при хранене с начините,среда що се приема как съединения от органичната и неорганична химия обвързано с физиката на ядрата на елементите и съединенията с реакции при които се създават в организми класифицирани
37
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 4 години
Честито на всички ни.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно ли етова,че в самолета е имало 36 болни?! ЕС и в случая Франция разпротранява ли корона вируса в Европа?!
35
2
 
4
 
! Отговори
Гербокомунизъм преди 4 години
Друго някой да е очаквал. Ако тук има ЕДИН болен, считайте територията за опразнена, защото първо ще крият, после ще се вайкат, а на края и Господ ще гледа само тъжно от небето.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеННали се сещаш, че има голям обществен интерес към въпросните пристигнали от китай, всеки ден ги посещават по 10 журналисти ( зад стъклото де ). Освен това във ВМА работят стотици различни хора. Все ще изтече инфото отнякъде.Как си представяш да се скрие, че има болен?Ама явно задачата ти е да плюеш.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоалетни-води парфюми и други евтиниики ми идват от Китай, купувам само от Ухан търговци. Фалшиви са, пълнят ги в УханПосле ходиме по площадите дето ми тропате хора, и лекичко пръс-пръс китайския парфюм. И не съм сам, с други като мен се уговаряме и го правим заедноОбичам да го прая, нещо като хоби ми е това с пръскане на вирусите, имам си мои вярвания за естествения подбор и еволюцията. Но другите с които ходиме не им знам мотивите, а и ми е неудобно да ги питам лични въпроси, просто ме радва
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко лично ги вади от жоба си парите! Споко не се панирай, купона те първа предстои!
31
1
 
13
 
! Отговори
Котьо преди 4 години
При две седмици инкубационен период нищо не могат да кажат. А Повече от половин милион лева за Тея дето са отишли да печелят и правят кефа за Спартана Боко ли ще ги плати от неговият джоб?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте нещо за черепа или за зеленият чорап да "приплакнем" душите.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АнонимеН смешнико разтягай тези лакардии на бабите от пенсионерски клуб "Нов живот"!