ЦГМ: Време е да използваме нови технологии в работата

Автомобил ще засича дали паркираните коли са заплатили престоя си
11 фев 2020 14:37, Ния Христова
9

Центърът за градска мобилност вече разполага с оборудвана кола, която може от разстояние да засича дали паркираните автомобили са заплатили престоя си в "синята" и "зелената" зона в София, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Време е да влязат нови технологии в начина на работа на нашите служители. Този автомобил е тестови, искаме да видим как ще подобри начина на работа на нашите екипи, за да предприемем оборудване и на останалите автомобили", коментира директорът на Центъра за градска мобилност Румяна Милова.

Две камери
са монтирани на автомобила, които улавят само номерата на паркираните превозни средства и на бордови компютър в колата се установява дали е заплатен престоят. В случай, че не е заплатен, служителят е длъжен да провери дали е осъществено плащане с талон. Специалният автомобил се движи с около 20 км/ч.

"Имахме съмнения, че автомобилите, които са паркирани перпендикулярно, трудно ще се улавят, но все пак се улавят от камерите. Нашите очаквания са, че с така оборудван автомобил един екип ще може да контролира по-голям участък от зоната, така че да са необходими по-малко екипи за тази дейност", допълни Милова.

Тя обясни, че дори с разширяването на зоната за платено паркиране, с новото оборудване няма да се налага да се наемат нови екипи за дейността на центъра на по-голяма територия.

"Би трябвало да предприемем и да вложим нови идеи, нова организация на контрола, така че той да бъде по- ефикасен и с по- малко средства", отбелязя директорът.

Софтуерът на центъра ще прави връзка със СМС системата и автомобилите ще трябва да са оборудвани само с компютри и камери. "Към момента не бързаме с тази инвестиция, първо трябва да направим анализ на това как ще работи тя", каза директорът на ЦГМ.

Промени ще има и в системата за известяване на гражданите, които ползват услугата за платеното паркиране.

"Досега ги уведомявахме със съобщения по електронна поща, но се установиха редица проблеми, а практиката показва, че известяването със СМС е много по-ефикасно", допълни Милова.

В момента се обсъжда разширяването на зоната за паркиране по райони. Взето е решение за кварталите "Иван Вазов" и и част от район "Слатина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** д'ъл знаЙ чИ такова щавене като в София с тези зони няма никъде в Европа?!М ??И всичко това е за да има кинти за едни мутри които източват "Паркинги и гаражи".Бъгарята сте толкова прости че ако глупоста беше престъпление всички щяхтИ да сте с доживотни присъди.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да инвестирате в подобряване на паркирането като направите паркинги ,ви ще ги дадете "Нови Технологий" смеххх
5
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
До Анонимен 1Там я платил я не, а тука скобето и до довечера си с една 30-ка напред
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По колко пъти ще притопляте манджата това го съобщихте вчера под друго заглавие.
3
2
 
6
 
! Отговори
Шофьорът на ТИР преди 4 години
Какво им е новото на тази технология? Хората в западна европа я ползват от 20 години ?
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Център за адска де.бил.ност! В името им е заложено всичко за тях!Както и в абревиатурата на "Контрол на Уличните Ремонти".
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много важно. Вие не можете да се справите и с очевидните нарушения, като паркиране в тревата и върху тротоар.