София дава 100 млн. лева за ремонт на улици

Варна заделя 37,9 млн. лв.
Обновена: 11 фев 2020 08:10 | 11 фев 2020 07:00,
32
София дава 100 млн. лева за ремонт на улици
Снимка: БГНЕС

Столичната община ще налее над 100 млн. лв. в основни ремонти и кърпежи на улици през настоящата година, Варна пък заделя 37,9 млн. лв., пише "Монитор".

Още по темата

София ще предприеме над 15 големи ремонта. В морската столица очакват откриването на ново кръгово кръстовище през май. То ще разтовари трафика между три основни пътни артерии – бул.“Левски“, и улиците „Девня“ и „Г. Пеячевич“, където стават много катастрофи. Това става ясно от бюджетите на общините за 2020 г. За него са отделени 5,5 млн. лева.

За първи път София влага еднакви средства както в основни ремонти, така и за кърпене на дупки. И за двете дейности се отделят по 50 млн. лв. През настоящата година кметството предприема и изграждане на нови трасета и разширения на съществуващи.

Бул. „Филип Кутев“ ще бъде разширен, а по „Тодор Каблешков“ ще се изгради нов участък. Очаква се и заграждането на пробива на бул. „Петър Дертлиев“. Ще се ремонтира основно Източната тангента от Ботевградско шосе до Северната тангента, както и улиците „Първа българска армия“, „Кукуш“, „Николай Коперник“, „Атанас Узунов“, „Народно хоро“. Реконструкция ще претърпят булевардите „Асен Йорданов“ и „България“. Друг ключов проект, заложен в проектобюджета, е ремонтът на трамвайния релсов път от Съдебната плата до „Княжево“, с който ще последва и изграждане на линеен парк по бул. „Македония“.

Морската ни столица Варна ще инвестира 37,9 млн. лв. за изграждане и ремонт на улици. От тях 25,5 млн. лв. са предвидени за основен ремонт, реконструкция и изграждане на уличната мрежа, 10 млн. лв. за кърпежи, а 2,4 млн. лв. за улично осветление. Общината се е насочила към малките улици в централната част на града, в които често се образуват тапи. Ремонти ще има по улиците „Македония“, „Г. С. Раковски“, „Проф. Николай Державин“, „Ал. Дякович“. Поправки на асфалт и тротоари предстои да се правят по „Козлодуй“, „Патриарх Евтимий“, „Ат. Георгиев“, „Г. Живков“, „Юрий Венелин“, „Радецки“, „Велико Христов“, „Христо Попович“, „Хр. Самсаров“, „Проф. Жолио Кюри“, „Ангел Георгиев“, „Поп Харитон“ и др. Отделени са пари и за паркинга на ул.“Силистра“, както и за ремонти по улиците „Роза“, „Лотос“, „Карамфил“. Местната управа е предвидила средства и за ремонт на няколко улици в кв. Виница. Такива са „Св. пророк Илия“, „Св. Йоан Кръстител“ и др.

1,6 млн. лв. са отделени за реконструкция на улица от бул. „Първи май“ към Рибарско пристанище „Карантината“ в „Аспарухово, а 1,5 млн. лв. - за основен ремонт на улиците „Васил Левски“, „Георги Бенковски“, „Ком“, „Мусала“, „Булаир“, „Явор“, „Капитан Петко войвода“ и „Трети март“ в с. Константиново. Ремонт ще претърпят улиците „Чаталджа“ и „Братя Бъкстон“ в участъка от „Ген. Колев“ до бул. „Левски“, както и ул. „Д-р Анастасия Железкова“ от ул. „Разлог“ до бул. „Осми Приморски полк“.

Освен кръговото кръстовище на „Девня“ и бул.“Левски“ друг мащабен проект е изграждането на пътна автомобилна рампа на автомагистрала „Хемус“с качване от бул. „Ат. Москов“, за него са отделени 773 000 лв.

Пловдив ще раздаде на районните кметства по 300 хил. лв. за ремонт на улици, тротоари и друг вид капиталови разходи, като в тази сума не влизат разходите за заплати и издръжка. Сред най-спешните проекти е завършването на първия етап от бул. „Северен“ на стойност 2 млн. лв. и стартиране на втория, който трябва да достигне до Карловско шосе. Ще започнат реални действия по пробива „Модър – Царевец“, чийто проект в момента се актуализира, съобщават от кметството.

13 км улици ще бъдат ремонтирани през тази и следващите две години във Велико Търново за 3,9 млн. евро. Инвестицията предвижда цялостната реконструкция на ул. „Опълченска: в старата част на града до връзката й с главен път Велико Търново – Русе. Ще има ремонти на основни улици в квартал „Света гора“ и участъка от обръщалото под студентските общежития до главен път София – Варна. Местната управа планира ремонти на обиколния път на крепостта Царевец, както и на ул. „Ксилифорка“ в квартал „Асенов”. Освен цялостно преасфалтиране ремонтите включват: изграждане на тротоари, оформяне на джобове за поставяне на съдовете за смет и монтиране на улично осветление. Ще бъдат изградени и два изцяло нови моста в кварталите „Асенов“ и „Света гора“ от двете страни на Царевец. От общината информират, че извършването на предвидените реконструкции и ремонти ще подобрят значително свързаността и проводимостта в пресечните точки на Паневропейски коридор № 9

В местната управа в Дупница през тази година ще акцентират върху ремонти на улици в селата. За текущ ремонт на четвъртокласната пътна мрежа и селата са предвидени 300 хил. лв., а за града 150 000 лв. Вече са поискани от кметовете на населените места списъци с обекти, които искат да бъдат ремонтирани тази година. Предстои да започне подмяната на част от водопровода в с. Бистрица. Заложени са средства за изграждане на тротоар на ул. „Георги Димитров“ в село Джерман. За града се предвижда ремонт на 12 улици, като ще бъде подменена и ВиК системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията в София ще присвои 100 млн. лева давани уж за ремонт на улици
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахахах РЕМОНТ НА СЪЩИТЕ УЛИЦИ ОТ ПРЕДИШНАТА ГОДИНА 2019!Това пишете "впечатляващи" заглавия на статийте трбява да се допитвата до мисирките
27
0
 
8
 
! Отговори
1214 преди 4 години
Народно хоро си е супер, в момента там се строят 10 кооперации, пълно е с тежка механизация и улицата се разбива. Как измислихте точно сега да я ремонтирате незнам, това само слабоумната самоковска *** може да го измисли и нейните още по дебилни калинки.
26
1
 
7
 
! Отговори
Ба преди 4 години
Заглавието е абсолютно точно, София "дава" , щото тя не плаща за добре свършена работа, а подарява едни народни пари на котарашките фирми.
25
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОПРАВКА!НЕ София - цяла България ще брои 100 млн. лева за да се оправят софийските улици!!!Софийската община само ще ги "налее" (или "прелее") ;)Това дами и господа е поредната гав.р.а с народа.А какво да правят другите градове и селата? Или бедните да го "ду.ат"?ТО ВСИЧКО Е ДО ЕДНО ВРЕМЕ, ЧЕ ПОСЛЕ ИДВА ВИДЬОВ ДЕН!!!
24
1
 
21
 
! Отговори
Simvola преди 4 години
Нищо не пише за ремонт на бул. Цар Борис 3 в София кога най накрая ще бъде асфалтиран.
23
0
 
11
 
! Отговори
..... преди 4 години
Като знаем на какви цени ги ремонтират ,ще е радост ако направят поне 15км .
22
0
 
15
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Преди зимата навсякъде изсипваха с кофи течен асфалт по пукнатините, сега пукнатините са си цепнатини, а асфалта е покрай тях. Това колко десетки милиона ни струваше? Тези 100 милиона как ще се оползотворите? С четчица ще варосате бордюрите ли или ще фърляте по една лопата цимент в дупките по улиците? Предлагам да не си давате зор, земете парите и си седете на топло у мезонета. И без това след ремонта пак ще е същото!
21
3
 
11
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
100 милиона за точно 100 дупки. С това темпо на крадене ще трябват 100 бамбилиона, което е милион на милионна степен!
20
2
 
12
 
! Отговори
Загубен в превод преди 4 години
означава ли това, че половината пари ще бъдат дадени за РЕМОНТ НА РЕМОНТА, а останалите ще стигнат за закупуване на няколко пейки, като тези на Графа?
19
0
 
10
 
! Отговори
ц преди 4 години
Ще се ремонтира основно Източната тангента от Ботевградско шосе до Северната тангента. Ама то е ремонтирано бе, *** ***.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се прави прясна кайма? Взимате прясно месо, слагате го в колата и карате 20 минути по някоя "новоасфалтирана" улица и каймата е готова.Как да направите джибре? Взимате пресни плодове, слагате ги в колата ...
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кафа от тая София сериозно...
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тези 100 милиона, 99 ще отидат в банковата сметка на тиквата и фъстъкова, и улиците пак ще са в дупки.
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се съпоставят размерите на София и Париж, София има по-голям бюджет от френската столица - факт. Да, но вижте как изглеждат улиците и тротоарите на Париж и вижте какви са в София.
14
2
 
22
 
! Отговори
мисирка преди 4 години
Пак пари за трошене, още някоя година и леви и десни ще умират от глад, тогава ще питам дали още обичат вожда си голямата мисирка !
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже знаем на кого дава парите и знаем за какво ги дава - за усвояване. Ще видим козметичен резултат, ремонтираните улици ще се саморазрушат в следващите 6 месеца след ремонта.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаква се и заграждането на пробива на бул. Петър Дертлиев...Вие първо го изградете, пък после, ако трябва, го заграждайте.
11
3
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Представям си каква вакханлия ще настане в София, и как ще се правят после по няколко ремонта на ремонтите, ако гербаджийската кметица изсипе парите на същите крадливи и некомпетентни фирми, с коите са във финансова симбиоза.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Животът в селата го унищожи бай ви Тодор, като избута селяните ит домовете им в градските панелки! Иначе Фандъкова се провали тотално с улиците в София! Всяка година парите потъват за ремонт на едни и същи дупки, а малкото нов асфалт веднага е нарязан от фирмите, които строят навсякъде! Гешев да се задейства, защото асфалтът, нарежда *** и лекарствата са най-големите далавери, които се вършат пред очите ни