ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов

Съдийската колегия иска доказателства
Обновена: 11 фев 2020 13:13 | 11 фев 2020 13:10, Нели Христова
179
ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Срещу съдия Андон Миталов няма да бъде образувано дисциплинарно производство. Това решиха на закрито заседание от ВСС. 

Съдийската колегия иска доказателства за евентуална вина. На заседанието присъства и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщават от БНТ.

Още по темата

С 12 гласа "За" и един отвод съдийската колегия на ВСС реши да приеме само за сведение искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождаването от длъжност на съдия Андон Миталов. Искат и доказателства за евентуалната му вина.

Преди заседанието председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че искането за дисциплинарно производство, направено от правосъдния министър, има пропуски.

Той припомни, че е изпратил отново писма до Антикорупционната комисия и до прокуратурата, с които иска информация дали срещу съдията има досъдебно производство за корупция или данни и доказателства срещу него.

"Много е резонен въпросът образувано ли е такова досъдебно производство, кога е образувано, на какво основание, по какъв законен повод. Това са много важни въпроси, защото когато се използва думата корупция, независимо от това как тя ще се тълкува, по една правосъдна система или по друга правосъдна система. Това означава, че някой е получил блага, които може да са материални или нематериални, или да е пропуснал да извърши нещо. Във всички случаи това предполага наказателен казус, а такъв до момента никой не е заявил, че съществува", каза Лозан Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами прави са в случая. Как така някой си, пък бил той и Големия презокеански брат, посочва някой, обвинява го в корупция, без да предостави каквото и да било обяснения...и се очаква ние да го разпънем на кръст. Това го е нямало и по времето на Светата инквизиция.Преди някой да бъде обвинен си трябва разледване, доказателства, съд...Иначе всеки може да си говори за всеки каквото поиска.
9
26
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАКРАТКО ВИ КАЗВАТ, ЧЕ СЪДИИТЕ ЩЕ СИ ВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КОЛКОТО СИ ИСКАТ И НАКАЗАНИЯ НЯМА ДА ИМА ИЗОБЩО!!!ЕТО ЗАТОВА СЕ СТИГА ДО САМОРАЗПРАВА С ТЯХ!!!
8
9
 
43
 
! Отговори
Котьо преди 4 години
Оставете на мира челяка бре. Тва ,че не им изнася на САЩ не означава, че нещо е направил противозаконо съдията. Айдуци с айдуците.
7
31
 
21
 
! Отговори
Мръсен комунист преди 4 години
Абе вие не разбрахте ли че руското влияние и болшевизъм е най силното влияние в тази дупка наречена държава? Сега стана ли ви ясно ? Стана ли ви ясно защо терористичните паметници символ на окупацията и българофобията се пазят с милиция камери и репресии? *** народ Ей.. ех минке минке .. какъв народ сме минке
6
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До скоро русофилите-продажници твърдяха, че всички съдии са корумпирани.Сега излиза, че само Андон Миталов не е корумпиран, защото въпреки забраната да напуска страната за шпионаж в полза на руския Гулаг е изпратил шпионина Малинов да получи лично от Путин медал "дружба" за вярната си служба !!!
5
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЯСНО, АМИ ЯВНО СИ ТРЯБВАТ РЕФОРМИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, САМИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С КОРУПЦИЯТА.
4
6
 
39
 
! Отговори
Карл Танер преди 4 години
Нека не забравяме, че САЩ също е корумпирана държава!
3
20
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
А всъщност единственият важен въпрос е "Колко е корумпирано ли е мекерето?"
2
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми реално няма доказателства за нищо, то така могат да обвинят всеки Сащ неудобен без едно доказателство и кво ние да козируваме и да ги вкарваме в затвора ли. Те Сащ и Ирак нападнаха без доказателства за химично оръжие, за тях закони няма, има интереси!
1
59
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това заседание показва, че съдиите са подкупни до един. При това положение как няма да има престъпност. Хващат те да извършваш престъпление плащаш на съдията и те пускат.