ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов

Съдийската колегия иска доказателства
Обновена: 11 фев 2020 13:13 | 11 фев 2020 13:10, Нели Христова
179
ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Срещу съдия Андон Миталов няма да бъде образувано дисциплинарно производство. Това решиха на закрито заседание от ВСС. 

Съдийската колегия иска доказателства за евентуална вина. На заседанието присъства и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщават от БНТ.

Още по темата

С 12 гласа "За" и един отвод съдийската колегия на ВСС реши да приеме само за сведение искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождаването от длъжност на съдия Андон Миталов. Искат и доказателства за евентуалната му вина.

Преди заседанието председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че искането за дисциплинарно производство, направено от правосъдния министър, има пропуски.

Той припомни, че е изпратил отново писма до Антикорупционната комисия и до прокуратурата, с които иска информация дали срещу съдията има досъдебно производство за корупция или данни и доказателства срещу него.

"Много е резонен въпросът образувано ли е такова досъдебно производство, кога е образувано, на какво основание, по какъв законен повод. Това са много важни въпроси, защото когато се използва думата корупция, независимо от това как тя ще се тълкува, по една правосъдна система или по друга правосъдна система. Това означава, че някой е получил блага, които може да са материални или нематериални, или да е пропуснал да извърши нещо. Във всички случаи това предполага наказателен казус, а такъв до момента никой не е заявил, че съществува", каза Лозан Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдията си е в час.Даже политические отиграл грамотно нещата,спрямоМалинов.Краварите имат проблем сфинеса на тези събития, за тези ширини.Някой да вижда в бруталността диплом-ция.Мустафата започва с издънки иби трябвало да последва пардю.Добрече, Лозан Панов има давност в системата,та ни отсрамва.Адмирации.Мисирков до сега да го е уволнил.Ето яразликата за държавност.
149
2
 
6
 
! Отговори
ИМАМ ВЪПРОС преди 4 години
Ако българските магистрати, в т.ч. и съдии не са корумпирани, защо съществува т. нар. "институционален имунитет". Това е имунизация срещу наказателно преследване от която праведните и некорумпирани съдии нямат никаква нужда. Такова чудо няма в нито една друга държава. Затова трябва незабавно да се премахне този анахронизъм.
148
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След няколко дни ще бъдат посочени още български съдии със забрана за дебаркиране в САЩ! Пак ще се съберат "великите червени" велможи за да искат доказателства и този път ще ги получат накуп ей така изведнъж! На всеки е ясно с какво световно реноме се ползваш след като имаш забрана за влизане в САЩ защото си корумпиран! Шахматът вече е разработен и както повечето юридически образовани лица виждаме крайния мат ще е в полза на САЩ и много обикновени българи ще си отдъхнат от последните 75 години!
147
3
 
5
 
! Отговори
bash_majstora преди 4 години
Нека онова прасенце Помпео да извади доказателства за това или всичко е highly likely ;)А този съсел да се скрие някъде че леля ви Цецка беше по-умна от него.
146
2
 
4
 
! Отговори
милицай преди 4 години
Ако на 80% от всички в съдебната система,(и прокуратурата),полиция и на МО USA не им наложи забрана за влизане, то няма да излезем от блатото. Да не забравим и останалите, които са на бюджетна издръжка,или постоянно разчитат на бюджета. БАН, разни спортни клубове,НПОта и всички монополисти
145
4
 
4
 
! Отговори
реал преди 4 години
е ми да докажат какво не законно е направил то съдия тази външна намеса уронва престижа на българското правосъдие другия вариант този съдия не им играе по свирките
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ахаЛицемерието е когато лично те, американците, решат в посолството на кого да издадат виза или не. Но - причината за продължаващия визов режим е "големия брой откази". А никъде няма публикувани критериите за отказа. Имат право да откажат без да дават обяснение, това пише в документите. Е това е лицемерие.
143
13
 
5
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Излизат документи за истински престъпления във времето на този съдия. Той е съдия в Специализирания съд - един отявлен престъпник е съдия !!!!!!!!!!!!! Това е повод да се закрият всички съдлища и да се внесат съдии за съдене на всички български съдии !!! Ако не направим това , значи има съдийска мафия в България ! Гешев , подпуквай тези мекерета !
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фащ ли??? А им...............
141
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен най-смешното е как бързо изтече болничния лист на съдията :-)))Със сигурност не е заради исканията на работодателите и стопанската камара! При дисципл. наказание едва ли щяхме да го видим следващите 6 месеца :-)))
140
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз се чудя кой упрвлява страната. Като гледам от далеч ни свирят ние играем.
139
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами... Ако изведнъж излезят СРС-та,подобни с нелицеприятните за Радев?Тези 12 съдии,подкрепили колегата си,как евентуално ще процедират по отношение на него,и по-важното е как ще обосноват СВОЯТА ТЕЗА за СВОЕТО РЕШЕНИЕ? И тогава може да се говори и за термин "съдийска омерта"...
138
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като се гъзите на руснаците и нищо хубаво не сте видяли в близките години от тях само едно високомерие и наи високи цени за нас за газта от тъи наречените братя чакаите да ви паднат визите за щатите глупоста е голяма работа да знаете
137
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български висш съдебен съвет защити руско-ориентиран колега
136
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пускането в чужбина на лице, срещу което прокуратурата е протестирала,показва как родния съд изпада в парадокс.Първото е неуважаването на протеста на прокурорската инстанция.Второто е награждаването на Малинов, което накратко може да се формулира така "Ние, Русия, сме на първо място,прокуратурата Ви не е фактор". Третото е ВСС да иска обяснения и доказателства!Най-смешното е,че ги иска медийно,но не и персонално от посланик Мустафа, която лично съобщи - Ние,САЩ обвиняваме в корупция бълг.съдия!
135
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на ВСС!Не се подведоха и защитиха българския съдия!
134
4
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
за сто и ..не знам кой път:-Всеки ден,всеки час,всяка минута,в които Хунтата на Боко Харем дърпа конците в нашата "Измъчена географска територия" ,са ПАГУБНИ за България!!!!..какво още чакате?..-Да ви изкормят физически,за да схванете какво всъщност прави тая Хунта?!?!ПОХВАЛНА е ..смелата постъпка на ВСС..Похвална...Но къде беха моралните им принципи,когато МИЛИЦИОНЕРА "гешеф" им го НАБУТАХА за одобрение?!?!
133
9
 
26
 
! Отговори
БайХй преди 4 години
Поздравления на ВСС за единственото възможно решение по този казус. САЩ имат свободата да забраняват достъп на когото и да било и това е тяхно право, което по никакъв начин не предполага че трябва да се прави презумпция за вина без необходимите доказателства да са на лице!
132
7
 
34
 
! Отговори
аха преди 4 години
Най-голямата американска гадост е тяхното лицемерие. Обвиняват някого в корупция. Ами доказателствата къде са? Не става така да петниш някого. От нас се очаква дружно и съгласително да блеем. Е, и това направи правосъдния министър Данаил Кирилов. Боже, това било министър на България. Засили се да слушка американските интереси и да ги налага като верен ***. Ами българския интерес бе, боклучест. За това ти плащаме заплата, за да защитаваш нашия интерес.Ето, това са вредните за България хора.
131
8
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ФАЩ ВЪН!