Какво ще се случва, ако има нарушения при приватизацията?

Проверката ще обхване всички приватизационни сделки
12 фев 2020 16:21, Нели Христова
56
Какво ще се случва, ако има нарушения при приватизацията?
Снимка: БГНЕС

Там, където има данни за престъпления по линия на приватизационните сделки, ще бъдат образувани досъдебни производства. А ако има изтекла давност обществеността ще бъде информирана за целия приватизационен процес и нанесените щети от нея. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде БГНЕС.

Още по темата

Милева припомни, че по-рано днес главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес, както и на последващия контрол от отговорните за това министерства, държавни агенции и други държавни ведомства.

„Проверката ще обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства. ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение. Проверяващите трябва да установят как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри“, обясни тя.

Милева добави още, че в обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 4 години
ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ МАГАЗИНИТЕ СТРОЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШОВ СОФИЯ ИМА ЦЕЛИ БЛОКОВЕ СТРОЕНИ ПРЕДИ 1989 ,МАГАЗИНИТЕ НОСЯТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ НА МЕСЕЦ НА ЧЕРВЕНО СИНЯТА МЪГЛАТОВА Е ЛЕСНО И НАЙ СПРАВЕДЛИВО -ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ СМЕТКИТЕ НА ОБЩИНИТЕ И ТО ДА ВАЖИ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯТОВА ЩЕ БЪДЕ ОГРОМЕН ЕФЕКТ ,ЛЕСНО ВИДИМ И ЩЕ ПОВДИГНЕ ВЯРАТА НА ХОРАТА В ОРГАНИТЕ НА ДЪРЖАВАТААКО СЕ ТРЪГНЕ ОТ ЦЕХОВЕ И МАЛКИ ФАБРИКИ ЩЕ Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ И ЩЕ ДОКАЖЕ ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВА ПРЕД ОТЧАЯНИЯТ НАРОД
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо няма да се получи, минаха години. По добре нещо започнете по" загубените " 16 милиярда невзети от НАП, нещо за парите взети от здравната каса / къде са/, нещо за сребърният фонд, нещо за спекулативното вдигане на цените, нещо за корупцията, за *** на Европа който се гори тук. Останалото е отвличане на вниманието на народа.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-пресният случай за неизпълнение на приватизационен договор е на Домуса.Какво се случи?Ами опростиха му повече от 200 милиона.
49
0
 
7
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На приватизационните сделки на ГЕРБ, изтекла ли е давността? Вярно е, че ГЕРБ крадат по други начини - от фондовете на ЕС и чрез обществените поръчки, но и те приватизираха това-онова.
47
1
 
7
 
! Отговори
а сега? преди 4 години
добър вечер другарко нинова , добър вечер другарю костов........
46
0
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Предполагам с 20-30 години по-възрастен от теб, но не това е важното. Важното е, че имам доста повече информация от теб.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промяна на давност със стара дата няма. Ако сега променят закона по отношение на давността, това ще важи за сделките от тук нататък.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повишение на заплатите)
43
1
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
А по сериозно. Ако има лица от агенцията или Правителството тогава ощетили Държавата в комбина с Престъпна Група приватизатори ще им заведат Дела. Трябва сега да се гласува БЕЗ ДАВНОСТ и много хора да се разделят с ценни придобивки.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетила се Мара да се побара.То от стотици предприятия вече не е останала тухла върху тухла,тия ще търсят вина.А тия дето все още ги има са прехвърляни от ръце в ръце и следи не са останали.Всичко е чисто като момина пазва.*** то се знае кое,що,но няма да се получи.Най-много да унищожат все още останали документи уличаващи приватизатори те в престъпления.И като че ли това е целта.И както винаги ще стане,кой ял,ял,кой ***,***,народа да не е спал.Пък тия с боновите книжки да си .......
41
1
 
9
 
! Отговори
Ега си държавата! преди 4 години
И какъв и изводът Сийче!? Кипи безсмислен труд, който пак ще плащам аз. А няма ли да ги дадете на "другарския съд" , та да се засрамят и да върнат откраднатото, след като е от ясно по-ясно , че за всички престъпления та БСП-СДС Шайката отдавна е изтекла давноста не само за затвор,а и за разстрел?
40
6
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
На колко си години?
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В началото след 1989 година, най-големите крадци бяха демократите от СДС. За 3-4 години те успяха да присвоят или фалират 3/4 от фирмите обществена собственост, вкл. банките, които после официално фалираха при Виденов. СДС фалираха банките, но врещят, че Виденов е виновен. Няма такава наглост.
38
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
СВЕЖО!...Кака Сийка и яйцеглавия й началник дали са наясно КОЛКО ХИЛЯДИ са "приватизационните сделки" и колко ДЕСЕТИЛЕТИЯ ще са нужни НА АРМИЯ "разследващи" ОТ ВСЯКАКВИ СПЕЦИАЛНОСТИ-юристи,СЕКАКВИ СПЕЦИАЛИСТИ,за да разнищят един процес,действал 30 години,..и при това "ураганно" активен процес?..Що ни са подиграват тия хора?!..Ептян май изтрещяха..
37
1
 
10
 
! Отговори
B.B. преди 4 години
До АнонименА къде бяха американските и европейски прокурори ? Как ни приеха в НАТО и ЕС с такава корупция ?
36
4
 
7
 
! Отговори
Инж. преди 4 години
Подвеждат ги по закона Магнитски и връщат всичко с лихвите. А там давност няма. Слагат им черния печат и контрол на изпълнението.
35
8
 
7
 
! Отговори
Червените крадци преди 4 години
Трябва да бъдат осъдени до живот най-големите крадци на прехода Жан Виденов и Румен Гечев, които ограбиха българския народ и го оставиха със заплата 4 лв. и пенсия 2 лв. през 1997 г. и фалираха 20 банки, Георги Гергов настоящ член на политбюро на БСП - заграбил ЦУМ, Пловдиския панаир, комплекс Слънчев ден в курорта "Конст. и Елена" бившия курорт на ЦК на БКП, Корнелия Нинова приватизирала нагло през 1999г. само на 28 годишна възраст, практически без трудов стаж, за милиони долари едно най-голямото външнотърговски предприятия по времето на соца...
34
3
 
11
 
! Отговори
Фалш преди 4 години
Поредна Гербеска пушилка с неприятен мирис.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще се случва, ако има нарушения при приватизацията?--------------Това означава, че:- не сте Платили навреме!- не сте Платили достатъчно!- не сте Платили на когото трябва!-)))))))))))))