Николай Радулов: Народът е беден, затова и краде!

Узаконяването на хазарта няма как да помогне в борбата с него
12 фев 2020 09:35, Ния Христова
90
Николай Радулов: Народът е беден, затова и краде!
Снимка: БГНЕС

През последните месеци се наблюдава тенденцията, че хората, които нямат пари, а спешно се нуждаят от тях, хващат ножа и чантата си и отиват да си ги вземат от места, където те се събират. Темата коментира проф. Николай Радулов, експерт по сигурността в ефира на bTV. Поводът е вчерашния обир на казино от въоръжен полицай в Перник.

Сумата, която униформеният е успял да открадне е 2000 лева. Чейндж бюро и клон на банка също бяха обрани. Зачестиха и опитите за кражби на пари от банкомати.

Радулов смята, че това се дължи на обедняването на хората. Случаят със служителя е показателен за това, че в МВР се назначават хора, които искат да работят, а не такива, които са подходящи. Причината за това са лошите условия на труд и ниското заплащане.

Експертът изрази и мнението си, че казината в страната са твърде много и с узаконяването на хазарта няма да можем да се преборим с него.

По думите на Радулов не е имало как да се предположи, че полицаят е можел да извърши подобно престъпление, тъй като психопрофилът му е на добър служител и човек. Експертът добави, че вътрешната служба се състои от 20 човека, които е невъзможно да проследят над 50 хиляди души.

Радулов коментира и хазартния бос Васил Божков като намира за необяснимо как толкова години никой не е забелязал, че той и още няколко човека са забогатели изведнъж.

„Явно е ял, както и другите, от баницата, която му се дава“, добави експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: бедностобирипари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
13
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Милиционер - философ ??? Тоя некадърник - полицейски професор , по какво е професор ? По некадърност ли ? Нали затова са го изгонили от полицията - за некадърност ! Какво прави постоянно по студията и ръси милиционерските си глупости ? Аман от тези комунисти-"специалисти" !
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не краде няма да яде.
35
5
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До анатема. Нещо много избирателно си подходил. А от БСП и ДПС, например, няма ли лица, които крадат?
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами започва да се извършва преразпределение на незаконно придобити средства. Как да го наречеш иначе... Е тоя е тръгнал да обира обирджии, не е тръгнал да краде от хора изкарали си парите по честен начин.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицай не е народ!
32
7
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Нали скачахте за капитализъм ?!Ето ви го капитализма - див, уродлив и хищнически.Не само ще е беден българина, но ще го оставят и бездомен, ако не може да си плати квартирата ...
31
2
 
23
 
! Отговори
Кика преди 4 години
Бедните не крадат.. Крадат тия дето имат чадър
30
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 4 години
Те богатите крадат, какво ще открадне народа...
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разбирам ли че ако богатите спрат да крадат бедните ще станат по-богати и ще спрат да крадат
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът е беден, затова и краде! А богатите и управляващите защо? Извод. Защото бедни и богати сме българи. Да си спомним дядо добри. Беден човек с богата душа. Когато душите ни станат богати, България ще бъде една велика и уважавана държава а не както е сега сметище на света.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще цитирам по памет изказване на бившия главен прокурор Филчев:В страна като нашата,където корупцията е национален спорт,трудно се работи срещу нея
26
9
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
Народът е мързелив!
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЗ МИСЛИТЕЛ ИЗМИСЛИ ТОПЛАТА ВОДА,ДАЙТЕ МУ ХОНОРАРА ДА НЕ СТОИ ГЛАДЕН
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Бразилия бедните квартали са отделени от богаташките квартали с триметрова ограда с бодлива тел покрай която патрулира тежко въоръжена охрана , натам отива и работата тук :)
23
1
 
17
 
! Отговори
Румен до 21 преди 4 години
Правилно е "Народът е беден защото ГО крадат". И не само местни ***. Много чужди "експерти" отмъкнаха милиони.
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този много бърка! Не краде защото е беден а е беден защото краде.
21
5
 
23
 
! Отговори
Tolio преди 4 години
Типично изказване за човек от бсп кликата,хората не се притесняват от кражбите на просяците а от тези на олигарсите, кредитните милионери,политиците и чиновниците.Ако тези не крадяха щеше да има много по-малко бедни.И другата причина да се краде е ,че няма страх от закона.
20
8
 
16
 
! Отговори
Браво преди 4 години
А Герб като крадат и те ли са бедни ? И депутатите ? Или те крадат по презумция?
19
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не само се краде масово, ами и презират този, който не краде. Изобщо, сбъркана работа. Ще си пукнем такива отр.....епки и предимно некадърници и тарикати на дребно!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не почнат да се наказват тези които ги проучват, тези които ги назначават, тези които не ги контролират няма оправия.Освен това беден полицай сега нема. Заплатка около 1200 - 1600 лв. според стажа, един куп пенсионери в МВР на пенсия и заплата - 2200 - 3000 лв. според ранга. Повечето полицай са и земеделци-лозари, бахчевани и пр.