Ангелкова: Над 27 млн. нощувки у нас са реализирани за 2019 г.

Целта е да станем целогодишна туристическа дестинация
13 фев 2020 17:45, Анисия Иванова
16
Ангелкова: Над 27 млн. нощувки у нас са реализирани за 2019 г.
Снимка: БГНЕС

Над 27 милиона нощувки в България са реализирани за 2019 година, каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на международното туристическо изложение "Ваканция и Спа експо".

По думите й изминалата 2019 година не била никак лека за бранша.

"0.4% ръст за миналата година са цифри, които показват много добре свършена работа с добър туристически продукт. Това ни кара да работим още по-усилено и да вървим напред с нови иновативни предложения, за да можем да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация“, съобщи министърът.

Тя обяви, че има ръст над 2% при туристическите посещения, а над 5.9% е ръстът на българите, които са пренощували в местата за настаняване в България.

"Това показва, че макар и с малки стъпки, с общи усилия и с нашия фокус върху насърчаването на вътрешния туризъм имаме ръст на българите, които са избрали България, за да може да реализират своята почивка и ваканция със своите семейства“, допълни Ангелкова, цитирана от "Фокус".

Успяхме да стартираме преди две седмици механизъм, с който насърчаваме привличането на повече чуждестранни туристи от целеви пазари чрез организирания туризъм, така че допълнително да насочим вниманието към България, каза още тя.

"Имаме изключително голям интерес и ръст в крилата на сезона - от 7 до 15% в различните месеци април – май, октомври – ноември, което в абсолютни цифри не е много, но показва една устойчива тенденция. Това основно се дължи върху фокуса, който имаме за културно-историческия туризъм, балнео и СПА туризма, винено-кулинарния туризъм. Ще продължим да надграждаме тези усилия и с нови дестинации, като религиозните маршрути, които предстои да разработим“, съобщи Ангелкова.

"Искам да се върна на балнео и СПА дестинациите и на успеха, който постигнахме съвместно с българо-германската търговска камара миналата година. От края на септември България вече е част от споразумението на немските здравни каси, така че да може немски здравноосигурени лица да избират България за различни процедури, свързани с рехабилитация и с използването на нашите минерални извори“, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ритане на туристи, скандал, че са посетили тоалетна и понеже не били клиенти на ресторанта трябвало да платят на лелята пред вратата. Къде го има това в туризма? Лелите отдавна са заменени с монетник и заграждение ако трябва да се плаща. Мръсотия, нелюбезност, масово криви улици дори и без асфалт. Хотелите не отговарят на звездите. Но най-лошото е отвратителното отношение и грубия персонал, което е недопустимо.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова: Над 27 млн. нощувки у нас са реализирани за 2019 г. от които над 30 млн. са на руски граждани.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен8-ми, Ми кво да прай сирума е? Сложена е там, да разтяга локуми. Тя горката е толкова зле, че сама не го осъзнава, но това е... Бокича как все такива ги намира за министри... То на кръстовища, то в къфета...
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох тази продължава да ги ръси едни такива и да ви уверява че всичко е розово. А по морето всички виеха че толкова слаб сезон не е имало.Ангелкова с колко ти порасна носа?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка една нощувка ли се брои или различни резервации?
6
0
 
3
 
! Отговори
И догодина преди 4 години
?????
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дестинация за най-бедните западни пенсионери и най-деградиралата им младеж.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това някак си не се вписва с 9 млн само чужди туристи за миналата година
3
0
 
9
 
! Отговори
морски преди 4 години
А колко са в сивия сектор ?!Кажи министеро ?
2
1
 
16
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Целта е да станем целогодишна туристическа дестинация----------------------------------------------------------------------------------Със тези спирания на тока,с тези аварии на ВиК за часове,ще станем целогодишна дестинация на п****н ден.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 99% от парите са по частните джобове без почти нищо да остане в държавата!