Пикът на коронавируса до дни, мерките давали резултат

Заразата има негативно влияние към икономиката, призна посланик Сяодзюн
13 фев 2020 09:43, Красимир Ангелов
23
Пикът на коронавируса до дни, мерките давали резултат
Дун Сяодзюн. Снимка: БГНЕС

Най-вероятно пикът на заразата с новия коронавирус ще бъде в средата или края на февруари, прогнозира посланикът на Китай у нас Дун Сяодзюн пред bTV.

Най-многолюдната страна в света остава в капан на безпрецедентни мерки, като градският транспорт, летищата и жп гарите в Ухан са затворени като част от мерките. Учениците пък са в безсрочна ваканция.

Още по темата
По думите на посланика мерките в страната вече дават резултат.

Заразата вече официално се нарича "КОВИД-19" - съкращението идва от коронавирус и годината 2019-а. По думите на посланика на Китай спекулациите откъде идва вирусът не помагат за ограничаването му.

"Това е нов, непознат коронавирус. Затова трябва време хората да го разпознаят. Вярвам, че с времето ще имаме повече информация за него", каза посланик Сяодзюн.

Той подчерта, че изграждането на нови болници е една от най-важните мерки, взети от китайското правителство.

"За 10 дни една болница с 1000 легла е построена. Много хора казват, че това е символ на скоростта на Китай. Втората болница е построена за 12 дни с 1600 легла. Също така използваме няколко стадиона като мобилни болници. Те са по-скоро за пациентите с по-леки симптоми", обясни Дун Сяодзюн.

На въпрос дали коронавирусът ще се отрази на китайската икономика, посланикът призна, че има известно негативно влияние, но то ще е за кратко. Какъв ще бъде ефектът и колко силен ще е той зависи от развитието на епидемията и резултатите на предприетите мерки.

"Посолството ни поддържа тесни контакти с българското правителство и съответните ведомства. Имаме директен канал за комуникация за превенция на епидемията. Имаме и директен контакт с граничните полицаи и летището", каза още посланик Дун Сяодзюн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Grey death mass killers се чуват как атакуват блокирания с карантина кораб.Активизирани са с grey death activators. Проучване на поведението на тези същества проведено от мен в Великобритания KENT UK доказа ,че след спиране на bad death music terror опасните масови убиици се капсулират по таваните на цехове,магазини,складове и са пасивни.След пускане на музика стават активни в рамките на увреждания обем..
21
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 4 години
TEsts на новата болница доказаха ,че е много по защитена от широко рекламираната стара болница . В по старата болница се вижда как същества от типа"Grey death mass killers"обсебват обемно легнали на леглата.Виждат се като белезникави обеми над и под телата на легнали пострадaли от обемно проникващо облъчване от Grey death acitivatrors.В новата болница може да видите Grey death mass killers под леглата вкл под празни легла.Виждат се като светли обеми. Килърите с в обема..
20
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Вчера попаднах на колега само излекувал се от грип" Анти БЪлгария 2020".Преди седмици бе много зле .Имаше видим обемно обсебващ облак около тялото. При дишане до 40 - 60 сантиметра изхвърляше зараза. След къпане в минерални горещи басейни без химия и хлор вчера бе доказано здрав.
19
0
 
1
 
! Отговори
Грешка в превода преди 4 години
Посланик Сяосран иска да каже, че в китай са се изпуснали и до дни ще го разберем.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчислено е, че през 2014 почти 95% от цялата внесена царевица и повече от 90% от внесената соя в Китай са генетично модифицирани .
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- много соя се импортира от USA, милиони кубически метри годишно.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има разлика между биологично и генетично оръжие. Първото не подбира за разлика от второто.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пикът идвал до дни,ха дано ама надали! Струва ми се,че тепърва ще става страшно!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми като ядат генетично модифицирана соя която съдържа АСЕ2 инхибитори.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Застрашени са хората от ДНК групата О-Y, предимно в Азия.
12
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонимеН"ЗА ДА Е ДОБРЕ ЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ТРЯБВА ЗАРАЗЕНИТЕ ЗА ДЕН ДА НАМАЛЯВАТ А НЕ ОТ 3 ХИЛЯДИ НОВИ ЗАРАЗЕНИ ВЧЕРА, ДНЕС ДА СА 14 ХИЛЯДИ И ДА СЕ ОБЯСНЯВА КАК ВСИЧКО ВЪРВИ НА ДОБРЕ!!!"ЕХ ЕКСПЕРТЕ - ПОМИСЛИ 10 ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ СЕКУНДИ1. Не са открити всички заразени2. Диагностицираните са - реално данните са за хора заразени преди 1-2 седмици и чак сега проявили симптоми3. Починалите и излекуваните са данните от днесУсещаш се че има временно изместване на данните
11
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Щом комунист ти казва че всичко е добре и наред... Като с Чернобил."Японците кават че всичко е добре с Фукушима 9(ДЕВЕТ) години след аварията, но всеки ден през подпочвените води се просмуква нова партида заразени води в Тихия океан. А "Експерти" са посъветвали Японското правителство да излее в океана за ПО-ЕВТИНО събраните до сега заразени водни обеми при охлаждане на все още активните реактори Да не говорим за "Карантинния Кораб" който е всичко друго но не и карантина
10
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
ЕХ ЕКСПЕРТИПо отношение на КОРОНО-Вируса имаме следните класове хора-Здрави-Заразени в инкубационен период които са и заразниА) диагностицираниБ) неоткрити без симптоми-Болни с леки симптомиА) диагностицираниБ) криещи се от Властите-Болни с тежки симптоми или С Усложнения от други болести(пр Плевмония) обикновено този клас водят до смъртни случаи-Болни без симптомиА) диагностицираниБ) недиагностицирани-Оздравелиа) РегистрираниБ) НерегистрираниСтатистиката не обхваща всички хора
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом комунист ти казва че всичко е добре и наред... Като с Чернобил.
8
0
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИСКАТ ДА КАЖАТ, ЧЕ ПИКА ЩЕ Е В СРЕДАТА НА МЕСЕЦА СЛЕД КОЕТО СТАВА СТРАШНО!!!КОГАТО ВСЕКИ ДЕН ЗАРАЗЕНИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ И ТИ СЕ КАЗВА, ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД РАБОТАТА НЕ Е НА ДОБРЕ!!!ЗА ДА Е ДОБРЕ ЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ТРЯБВА ЗАРАЗЕНИТЕ ЗА ДЕН ДА НАМАЛЯВАТ А НЕ ОТ 3 ХИЛЯДИ НОВИ ЗАРАЗЕНИ ВЧЕРА, ДНЕС ДА СА 14 ХИЛЯДИ И ДА СЕ ОБЯСНЯВА КАК ВСИЧКО ВЪРВИ НА ДОБРЕ!!!ЗАРАДИ ПАНИКАТА СЕ ОПИТВАТ ДА УСПОКОЯТ НЕЩАТА НО ПРИНЦИПНО ТАКА ПОМАГАТ НА ВИРУСА!
7
4
 
3
 
! Отговори
понеделнишка преди 4 години
Малко е расистко от моя страна..... но се надявам да засяга предимно жълтата раса, поне засега са само при тях смъртните случаи
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КИТАЙ НАПРАВО РАЗБИ ТРОЛОВЕТЕ.
5
2
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Защото смяташ процента на смъртност спрямо броя излекувани. 2% е смъртността спрямо броя на заболелите, които вече са над 60000 (по "официални" данни).
4
3
 
3
 
! Отговори
Българинът преди 4 години
КИТАЙСКИТЕ КОМУНИСТИ ВИНАГИ ЛЪЖАТ СНОЩИ 300 СА ПОЧИНАЛИ СЪЖАЛЕНИЕ
3
1
 
7
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Много необикновенно смятат учените....имало 2%смъртност и не бил смъртоносен вирус......4000 излекувани 1250 починали Ай ся да сметнем процентите .За неуките са над 25%......