След проверки: Нарушения имало не само при частните лотарии

Горанов смята, че спечелилите трябва да вземат парите си
30
След проверки: Нарушения имало не само при частните лотарии
Снимка: БГНЕС, архив

Финансовата инспекция е установила нарушения не само при частните лотарийни игри, а и при други видове хазарт, съобщи ресорният министър Владислав Горанов.

Още по темата
Проверката бе възложена от него, след като стана ясно, че частните лотарии на бизнесмена Васил Божков са формирали неправилно държавните си такси.

Проверката ще е част от цялото процесуално действие, допълни Горанов, цитиран от БНР.

"Финансовата инспекция е на път да издаде окончателен доклад. Около 560 милиона са нейните констатации. Оттук нататък детайли по отношение на самата инспекция можем да споделяме само с разрешението на прокуратурата, тъй като първоначално я възложи министърът на финансите, но впоследствие тя се превърна в задача, възложена от прокуратурата към финансовата инспекция. Т.е. резултатите от нея ще бъдат част от всички процеси, които се провеждат във връзка с досъдебните производства. Освен при лотариите има и при други игри", каза министърът.
 
Горанов бе категоричен, че ако спечелилите преди влизането в сила на промените в Закона за хазарта не са получили печалбите си, те имат право да заведат иск срещу хазартния оператор.

Министърът не приема аргумента, че печалбите няма да бъдат изплатени при форсмажор, както е записано в общите условия на частните лотарии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
37
 
! Отговори
1 преди 4 години
Снощи слушах едно интервю на влади-финансиста-страхливец,живеещ от страх в палата на кръстника си,където той каза,цитирам,"ако имаш по сметката си в банката 1955лева ,след приемане еврото,ще ти заверят сметката с 1000евро",влади,ако имаш пенсия от 195лева,колко евро ще стане след заверяването и,и стига сте лъгали народа,че той няма да загуби нищо ,при приемането на еврото.
24
0
 
34
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Коце: Най-неприятното е,че този Горанов се държи нагло и НАГЛЕЕ когато го питат за наредба 18..... Когато нямаш собствен бизнес... не си управлявал хора и т.н. по добре не пипай неща които не разбираш....... смятай си там таблиците пускай инфо и това е.... не бутай работещи неща..... С тази наредба казвате,че който иска да не пише на тетрадка трябва да си лицензира бизнеса (софтуера) и то само ако ние го одобрим .... ще ти точим данните и ще ги вижда всеки когато ни хакнат.... КАЛЪФИ !
23
0
 
32
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До не вярвамТрябва да прочете нещо и за Олд Шетърхенд :)
22
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От за вас... Почнете да Работите стига ревахте...
21
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Презрението и омразата към него са огромни-към Б.Б.
20
2
 
40
 
! Отговори
не вярвам преди 4 години
Бойко Борисов бил прочел само една кнгига-Винету.Той се нарича *** И НАС,БЪЛГАРИТЕ НАРИЧА ПРОСТИ.ДОКОГА???
19
1
 
40
 
! Отговори
ох на баце преди 4 години
съгласен съм...но политическата класа обслужваща няколко десетки богати семейства да докара цял единдостоен Народ до болестно състояние при което единствената ти надежда да преживееш ...да си платиш доктор...хляб...образование на децата да е...лотарията...си е геноцид...жесток фашизъм,хората го осъзнават и е време за Видов ден...нема правда нема мир
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя хазарт си е болест,и печелбарите използват наивните,и печелят много...по добре хазарта да бъде закрит,и без това те не плащат милиони данъци
17
1
 
40
 
! Отговори
ох на баце преди 4 години
а плащаме на над 700 контролни органи в държавата ни...калинки които им плащаме за да продават интересите на държавата ни,когато си му дал лизенз и те заливат с реклами от всички телевизий очакваш да са каректни,вземащите подкупи чиновници трябва да пазят интересите на хората които им плащат заплатите...да ама не,назначават ги дИпутати,избрани с откраднатите пари от Народа ни от Божковци...та подкрепям ГП Гешев в тези му усилия да погне чиновници и крадци
16
2
 
32
 
! Отговори
Evtim преди 4 години
До Ангел 16# Нещо не си в час. Това 250 000 лв. са дялове. Отговорността може да е милиони в зависимост от щетата.
15
2
 
40
 
! Отговори
Схемата: преди 4 години
При стартирането си от НЛ раздаваха билети на консигнация на всички техни партньори -лавка, бензиностанции и др. 5% от продадените билети отват за търговците .Да но в последствие НЛ почнаха да плащат на партньорите си тези 5% в билети .Към днешна дата всички билети в дистрибуторската и търговска мрежа са платени от самите търговци .Сумата е за над 100 млн .След гласуването на закона тези билети няма как да бъдат продадени и най-големия губещи са търговците !
14
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пробитата каца тече от всякъде, но Горанов как да види, залепен за герба на Бойко?
13
1
 
43
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Националната Лотария е дружество с ограничена отговолност и след справка в търговския регистър установих ,че има уставен капитал от 250 хил лв ! За тези които не са в час ще обясна. След като си дружество с ОГРАНИЧЕНА отговорност кредиторите могат да предявяват искове в размер НЕ повече от уставния им капитал .Така че по закон най-много 250 бона могат да им вземат !!!
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За непотърсени милиарди в продължение на години назад оставката е малко. Димов за един подпис под месечна справка остана без служебен шофьор.
11
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А младежа с невинното бузесто личице на снимката защо още не е разследван от Гешев? Комисията за хазарта не беше ли под негов контрол? Както и ТРегистър, НАП и избушените ни данни и т.н...Или той не трьбва да се пита. Свещената крава на кой е той?
10
1
 
44
 
! Отговори
Дядя Коля преди 4 години
Имало и др. такива игри; ИМА ДА: например - Стани богат, Семейни игри, Фермата и др. за които в момента не се досещам.
9
2
 
49
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Тоя можел да 'смята' - ето това е Новина!А ако държавата ти вземе бизнеса, пардон - лиценза ей така - това си е "форсмажор" отвсякъде!
8
3
 
54
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
А бе този Горанов изведнъж стана много съвестен министър. Защо не е арестуван по делото Божков?
7
2
 
37
 
! Отговори
Аааа преди 4 години
И тия ли е евреин.Айй айй ааааааййй те май ни погребаха.
6
3
 
47
 
! Отговори
Тоя преди 4 години
яко го крият явно има много бакии направени.Ние го знаем и той влиза в историята като крадец.