Борисов преди конференцията в Мюнхен: Дипломация и мир!

Премиерът даде интервю за YouTube канала на събитието
Обновена: 14 фев 2020 12:19 | 14 фев 2020 12:05, Веселина Йорданова
183
Борисов преди конференцията в Мюнхен: Дипломация и мир!
Снимка: Правителствена пресслужба

Как страната ни се е справила с нелегалните мигранти и за тероризма ще говори премиерът Бойко Борисов на Мюнхенската конферениция. Борисов вече е в Мюнхен, където в блиц интервю за журналист в инвалидна количка разказа за важните теми на форума.

"Западът – бих нарекъл така Европа, Щатите, Канада трябва да се намесят по-активно в множеството военни конфликти по дипломатичен път, за да договорят мира – в Либия, Сирия, Иран, Ирак, Афганистан, навсякъде, където има проблем“, отбеляза премиерът.

По думите му България е много близко и до Черно море, и до Сирия, и до Либия, Иран, имаме контингент в Афганистан, заради събитията в Босна и Херцеговина и там имаме военнослужещи. "Много трябва да се работи“, заяви още Борисов.

По думите му тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника."Но на първо място е важно - дипломация и мир", посочи той.

Премиерът напомни, че България и Бавария са братски народи. Той благодари на журналиста и заяви, че за него това посрещане от самолета е било голяма чест. В отговор на коментар за лошото време, Борисов напомни, че все пак е зима.

"Колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре", каза министър-председателят.

Тази година световният форум в Мюнхен отново събира близо 500 лидери, които ще се фокусират върху новите предизвикателства пред сигурността. В рамките на конференцията ще участвам в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите. Ще проведа и редица двустранни срещи с европейски и световни лидери, написа Борисов в профила си към видеото.

От профила му става ясно още, че журналистът е от екип на YouTube канала на Конференцията по сигурността, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието.

Мюнхенската конференция и YouTube каналът въведоха този формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб. Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност.

 



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sichtpunkt, абе това "ГОЛЯМ" е старо изтъркано сравнение, ти не се ли развиваш умствено за да използваш "правилни" думи ? На снимката Бойчо е застанал пред персона в инвалидна количка затова ти изглежда голям, а и фотографа е клекнал и снима от долу нагоре за да скрие църв'улите му ! Освестете се бе хора, много е срамно да си показвате тук про'стотията, то не стига, че Вождът ни посрамва България из света ами и вие тук само про'стотии "творите" !
37
1
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
И снимки и пиар и снимки и пиар!
36
11
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Не просто велик, а Най-Великият!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можеш да разбереш, защото имаш мозък в повече!
34
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не забравяйте, че Генерала е гален от трима Папи, ходил е и на Божи гроб. Като истински богобоязлив човек, той мечтае за свят без войни и насилие. Затова Генерала никога не пропуска възможността да направи призив за мир пред световните медии. България се намира на тежко геостратегическо място. Всички съседни държави около нас горят. Въпреки това Генерала превърна България в остров на стабилност и чрез изключителна дипломация, успя да предотврати бежанска криза тук. Велик държавник.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи в България има две много известни личности на които никога не мога да разбера какво искат да кажат, това са "стратега" от Мировяне - Д.Пенев и сегашният Мин.Председател на България "пожарната" от Банкя - Бойко Борисов ! Ако в света има класация на глупостта на известни персони, като нищо ще окупираме първото место ! Спомням си навремето друг наш Мин.Председател пак комунист беше обещал да построи завод за "ЦЕЛИ ПРОВОДНИЦИ" / изказ на Т.Живков на откриването на завод за ПОЛУПРОВОДНИЦИ /....
32
12
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Премиерът напомни, че България и Бавария са братски народи.Голям, много Голям! Добросърдечен, добронамерен, човечен, умее да контактува с абсолютно всички?Дипломацията и мира са в основата на развитието на държавите!Поклон пред силата на господин Борисов!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Царо, на кой на остави....
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28-ми, ти като писател на фанатастика ли се вживяваш ?
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой да не ни е обявил война, че този клоун постоянно зове за мир ? И не разбирам още едно нещо, от кога Пожарникаря започна да разбира от дипломация ? През 90-те години той дипломатстваше с бухалката, а днес за каква дипломация говори, че не мога да навържа нещата когато той се изказва ?
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главният прокурор на САЩ:Писна ми от туитовете на Тръмп.Тук някой ще посмее ли да каже подобно нещо.Еле па Главния прокурор.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калинка, главанак, мисирка, лош материал, началниците
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко найстина има неповторим шанс пред лицето на историята на България. Както я продължава, може да успее да обедени целия народ в едно цяло, един могъщ юмрук, който да премаже него и придворните му лакеи
25
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерала работи неуморно от години за да поддържа имиджа на България, която под лидерството на партия ГЕРБ се превърна в една от най-стабилните и уважавани страни в света. Икономиката расте, безработицата е рекордно ниска, дълговете ни са най-малки от всички страни в Европа. Все повече западняци са привлечени от очарователната ни малка страна. Броя на туристите расте с всяка година и чупи рекорди. Все повече българи рещават да останат тук и да отгледат семейство, а други се връщат от странство.
24
21
 
17
 
! Отговори
Бойко слава! преди 4 години
Без Бойко света загива, цяла европа го уважава и почита защото гради държавата! Народа вижда и ще гласува на изборите!!!
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пфууууу, пак ще потъваме в земята от срам.
22
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Тонката".../УТОЧНЯВАМ:-Това е НАРИЦАТЕЛНО име,включващо всички откачени мажоретки/,сай развихрил:-Пълни форума със словесен "ТАЛАШ",блъскайки едно и също непрекъснато,с цел да нема место за реалните коментари...Не знам как се толерира това от админите,но ..май работят "комбина" с некой от въпросните....дано греша..
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи дал си е телефончето някой да го снима и после сам си пуска снимките за да дразни народа.Или си има персонален фотограф,който да му отразява воаяжите.Някоя мисирка.
20
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е остров на стабилността в Европа, много западни лидери признаха тази заслуга на Генерала и на неговата партия ГЕРБ. Меркел го целува, Макрон се обръща към него на малко име и го прегръща като приятел. Но злонамерени български политици и заговорничещи медии се опитват да дискредитират Генерала и да объркат обществото. Няма да позволим никога на партизаните на Нинова или на други злонамерени заговорници, финансирани от вражески страни, да свалят нашия Генерал от власт.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че е дипломатът Бойко Борисов, иначе третата световна война до сега щеше да е започнала и свършила.