Борисов преди конференцията в Мюнхен: Дипломация и мир!

Премиерът даде интервю за YouTube канала на събитието
Обновена: 14 фев 2020 12:19 | 14 фев 2020 12:05, Веселина Йорданова
183
Борисов преди конференцията в Мюнхен: Дипломация и мир!
Снимка: Правителствена пресслужба

Как страната ни се е справила с нелегалните мигранти и за тероризма ще говори премиерът Бойко Борисов на Мюнхенската конферениция. Борисов вече е в Мюнхен, където в блиц интервю за журналист в инвалидна количка разказа за важните теми на форума.

"Западът – бих нарекъл така Европа, Щатите, Канада трябва да се намесят по-активно в множеството военни конфликти по дипломатичен път, за да договорят мира – в Либия, Сирия, Иран, Ирак, Афганистан, навсякъде, където има проблем“, отбеляза премиерът.

По думите му България е много близко и до Черно море, и до Сирия, и до Либия, Иран, имаме контингент в Афганистан, заради събитията в Босна и Херцеговина и там имаме военнослужещи. "Много трябва да се работи“, заяви още Борисов.

По думите му тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника."Но на първо място е важно - дипломация и мир", посочи той.

Премиерът напомни, че България и Бавария са братски народи. Той благодари на журналиста и заяви, че за него това посрещане от самолета е било голяма чест. В отговор на коментар за лошото време, Борисов напомни, че все пак е зима.

"Колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре", каза министър-председателят.

Тази година световният форум в Мюнхен отново събира близо 500 лидери, които ще се фокусират върху новите предизвикателства пред сигурността. В рамките на конференцията ще участвам в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите. Ще проведа и редица двустранни срещи с европейски и световни лидери, написа Борисов в профила си към видеото.

От профила му става ясно още, че журналистът е от екип на YouTube канала на Конференцията по сигурността, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието.

Мюнхенската конференция и YouTube каналът въведоха този формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб. Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност.

 



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари