Командир Косева - жената, приземила самолет с отказал двигател

Българката кацна в разгара на бурята "Киара"
Обновена: 14 фев 2020 21:05 | 14 фев 2020 21:03, Красимир Ангелов
112

Ако до преди една седмица малцина бяха чували за Райна Косева, от пет дни насам това е най-споменаваното женско име у нас.

Още по темата
Неделя, 9-ти февуари. Летище "Хийтроу". Бурята "Киара" се оказва предизвикателство, дори за пилот с над 8000 летателни часа, като командир Райна Косева. Любителски кадри са единствените документирали критичното кацане.

30-минути след планираното време, самолетът каца успешно. Пасажерите са благодарни.

Това обаче не е най-стресиращата ситуация за пилот Косева. Преди години тя управлява карго самолет над Израел. Двигателят отказва. Заради нейните умения обаче всичко приключва благополучно.

Райна Косева е искала да стане хирург, но избира да е в облаците. Там е вече 20 години. Това, което връща Райна на земята са нейните деца.

Днес тя изглежда има всичко - цялото небе, когато е в самолета и цялото щастие на света, когато е със своите деца, но не спира да мечтае.

Вижте повече в репортажа на Благой Цицелков и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
22
 
! Отговори
ГОГО преди 4 години
Какво ви притеснява ,бе драги?Това,че една хубава жена е пилот на самолет!?А вие мачовците бачкате по строежите.Това ли би притеснява?Или ви създава комплекси за малоценност!Трябва да го преглътнете!
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А па мъжкарите оти толкова се комплексирате от гейове и лесбийки. Много слабички сте били "мъжкарите", някой си изрази мнението и веднага се скрихте по дупките и започнахте да се оплаквате със световна конспирация срещу "мъжкарите". Мене ми не пречат, а комшийката с тънки крачета много ми харесва...
50
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно като си отидем мъжкарите от тоя свят, какъв ли ще изглежда света. Има геноцид над нас - всички лeзбийки, гeйoве, странници и ненормалници са се съюзили срещу нас.
49
10
 
6
 
! Отговори
Батко преди 4 години
Както казва баща ми, жените не стават за пилоти и съм напълно съгласен с него.
48
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бездарния връзкар бай *** просто няма с какво да се похвали освен с обикновени неща като диваци невидели, ако има опастност за пътниците никой няма да разреши кацане затова са си кацали самолетите но статията е така направена че бай *** да си мисли че е най- великия и само той може хахахаха
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си, украинките са сред най-красивите жени в света. Много са красиви и нежни, не са селянки като рускините или повечето българки.
46
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз веднъж съм бил с украинка и имаше най-тясното котенце в което съм влизал. Едвам влезнах и приключих за 3 минути, просто колкото и да съм издръжлив търкането и кефа беше огромен.
45
4
 
24
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
И все-пак на какво се дължи това по детски наивно учудване, че един пилот е приземил самолет.Ако беше стюардесата или случаен пасажер от пътническия салон, бих го приел за НОВИНА, но за пилотът на когото това му е задължението, новината звучи нелепо.Това, че пилотът е жена, с нищо не променя казаното.Относно отказалия двигател-също, нищо извънредно и героично.Смешни сте бе драги, смешни сте когато напудряте банални ситуации и се надявате да трогнете със смехотворен героизъм.Обидно е и за пилота!
44
1
 
3
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Кийра ,се казва урагана бе *** журналусти
43
7
 
5
 
! Отговори
Мъж преди 4 години
Изпитвам огромно съжалние към тукшаните онлайн мачовци и мъжкари. А майките ви какви са бе тикве.ници не.кадърни. Никъде не съм казал че жената е повече от мъжа.
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Появиха се и украинофили или кобилкинафили. Това досега не го бях виждал, респект за многообразието, респект за демокрацията. Браво и на командир Косева, свеж, позитивен и нормален човек и професионалист.
41
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Женете се за украинки, е това са истински жени. Няма го феминосткото в тях, много женствени и чувствени жени са, да не говорим че в ceкca нямат равни, който е бил с украинка знае за какво говоря! Мен лично феминистките ме отвращават, българките и без тва за нищо не стават - или ще са кариеристки и ще родят само веднъж (ако въобще) като станат на 40, или ще се дpycaт с нapкoтици и ще си заминат на 30-35 дори без да са раждали, егоистки и мъжемразки. Да живеят украинките!
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия отдавна изтече в канала. Загубиха Студената война още в началото на 80-те, когато Китай се отвори за САЩ. В момента Русия е копптор пълен с алкохолици и ***. Отделно в Русия са 3 от най-големите джамии в света.
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И България е загубена. Само Русия остана! Естествено че е по-яко да си мъж отколкото жена, мъж да говори че половете са равни, това се разбира от жените че те са повече от мъжете, тука само жендъри пишат!
38
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балъци, въпреки че в самолетите има много повече електроника, прибори и прочее самолетите са създадени да се управляват по-лесно от автомобилите. Освен това всеки пилот е безкрайно по-подготвен от който и да е шофьор на пътя. Пилот на по чашка ще го потвърди, кацането и излитането обикновено са чисто елементарни задачи независимо от условията. Затова летенето е най-безопасния транспорт в света.
37
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичам Райна като мед!
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига. Тя е извършила това, което се очаква от нея, но само по себе си е подвиг. С отказал двигател, в условията на буря! Аз, като мъж, честно заявявам, че не бих могъл да го направя. Затова тя заслужава само адмирации , така че си спестете злобарските коментари. Ако въобще имате толкоз умствен капацитет, ще спрете да плюете и тролите.
35
4
 
6
 
! Отговори
Мъж преди 4 години
До 31. Ти не си мъж. Мъжа е човек, а ти не се квалифицираш. Ти си първосигнално и пренебрежително животно с доста примитивни разбирания за живота. Живеем в 21 век. А ти отивай в джунглата. И да не забравиш да се потупаш в гърдите като истинска горила
34
4
 
3
 
! Отговори
Алфа мъжкар преди 4 години
И българгаските мъже се иэпеерастиха, каъо гледам тука какви клоуни пишат положението е трагично, аэ не обичам жена ми да ме праска със *** !
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до Мъжизкъртваш фъстъчето от полиране, комедиант :D