Командир Косева - жената, приземила самолет с отказал двигател

Българката кацна в разгара на бурята "Киара"
Обновена: 14 фев 2020 21:05 | 14 фев 2020 21:03, Красимир Ангелов
112

Ако до преди една седмица малцина бяха чували за Райна Косева, от пет дни насам това е най-споменаваното женско име у нас.

Още по темата
Неделя, 9-ти февуари. Летище "Хийтроу". Бурята "Киара" се оказва предизвикателство, дори за пилот с над 8000 летателни часа, като командир Райна Косева. Любителски кадри са единствените документирали критичното кацане.

30-минути след планираното време, самолетът каца успешно. Пасажерите са благодарни.

Това обаче не е най-стресиращата ситуация за пилот Косева. Преди години тя управлява карго самолет над Израел. Двигателят отказва. Заради нейните умения обаче всичко приключва благополучно.

Райна Косева е искала да стане хирург, но избира да е в облаците. Там е вече 20 години. Това, което връща Райна на земята са нейните деца.

Днес тя изглежда има всичко - цялото небе, когато е в самолета и цялото щастие на света, когато е със своите деца, но не спира да мечтае.

Вижте повече в репортажа на Благой Цицелков и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Браво на мацката. повече такива, че от разни чалгарки, миски, плеймейтки и прочее кифли да му се доповръща на човек. Мъжко момиче - уважение към такива фхора. БРАВО. Респект.
31
11
 
5
 
! Отговори
до Мъж преди 4 години
И аэ съм мъж. Може би малко повече от теб. Да, мъжа и жената са съэдадени да се допълват. Но, мъжа е мъж, жената е жена. Когато жената се опитва да се прави на мъж, а мъжа на жена, се получава абсурдна ситуация. Ти си мъж-феминист, миеш чениите, слаба ерекция имаш, а аэ съм алфа мъжкар - иэкъртвам ги, раэбра лу мухъл, бегай да переш че жена ти те навиква от другата стая докато си пише с любовника си, ***!
30
7
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
невероятна жена!..Възхитен съм!
29
4
 
16
 
! Отговори
Мъж преди 4 години
Жената е = на мъжа. Всички сме еднакво ценни и равни. Физичните закони важат за всички било то мъже или жени. Слънцето грее за всички еднакво. Водата напива и двата пола еднакво. И двата пола си имат преиумуществата и недостатъците. Мъжа и жената са партньори, не врагове. Създадени са да се допълват един друг. Нека не превръщаме отношенията във война. Никой не е повече човек от другия Престанете да ръсите глупости ако обичите. ПОВТАРЯМ. ВСИЧКИ СМЕ ЕДНАКВО ЦЕННИ!!!!!!!!!
28
0
 
3
 
! Отговори
додо преди 4 години
Глупости!
27
5
 
2
 
! Отговори
R преди 4 години
До ВъйййАми направи и ти нещо, за да те изтипосат и тебе. То не, че няма да си известен де, но само тука и то като малко пийнал ***, мечтаещ за слава.
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големия шок за *** е, че е жена. Щото жената трябва да е само зад тенжерите, и сега *** като видя жена-пилот и се сдуха и цяла седмица само за това говори и цъка с език!!
25
5
 
0
 
! Отговори
R преди 4 години
До АнонименАкото мирише и цапа гащичките ....
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 хиляди летателни часа. Не е малко.Определя я като много опитен пилот. После?
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви успокоя всички са кацнали ! Хиляди полети .
22
4
 
5
 
! Отговори
R преди 4 години
До Ъ-ъ-ъ-ъ...Интересно ми е , ако сте бил вие самия в този самолет, пак ли това щяхте да напишете ???Про положение, че всеки ден се сблъскваме с калпави шофьори, които не би трябвало да са калпави, защото са взели книжка, вие пишете, че това и било работата. А вашата работа каква е и как я вършите ?
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да не обърна внимание на дикцията на джурнълистъТ - Онекално! Да не говорим за остроумното сравнение... леш!
20
3
 
8
 
! Отговори
бай Ставри преди 4 години
Има много хубави устни!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето мъже сме смели, повечето жени виждат само роэово - това е, има и иэключения от правилото раэбира се, но като цяло да ми налагат че жените=мъжете, ай сиктир!
18
2
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Е сега защо го анонсирали всеки ден....Не може да четем само хвалбите,на Борисов и Гешев!!!На всичко отгоре,хвалби без никакво покритие!!!
17
4
 
4
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Това защо го анонсирате всеки ден? Защото е жена ли? От тях се очаква да не могат да правят такива работи ли? Да не говорим, че това не е кой знае каква новина, тъй като този самолет си лети абсолютно нормално и с 1 двигател.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно е сигурно - по добра е тиквата, която пълни памперси в подобни ситуции.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
90% ot mujete imat topki, 10 % ot mujete sa strahlivci, 90% ot jenite nqmat topki, 10% ot jenite sa smel8
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11В разгара на бурята, дюд. Сигурно и ти можеш. Не си опитвал, но сигурно можеш.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖеномразецМогат, но не е нужно да изместват мъжете.Но ако душата ти копнее да намериш доказателства, потърси връзка с онази руска сумистка, която е с ръст 190 см и тежи 184 кг. Наскоро имаше материал за нея. Може пък да си допаднете и най-после да ти дойде сърце на място - пред очите ти денонощно ще бъде жена, която може да тръшне всеки мъж в един от най-мъжките спортове. Дано мирясаш.