Командир Косева - жената, приземила самолет с отказал двигател

Българката кацна в разгара на бурята "Киара"
Обновена: 14 фев 2020 21:05 | 14 фев 2020 21:03, Красимир Ангелов
112

Ако до преди една седмица малцина бяха чували за Райна Косева, от пет дни насам това е най-споменаваното женско име у нас.

Още по темата
Неделя, 9-ти февуари. Летище "Хийтроу". Бурята "Киара" се оказва предизвикателство, дори за пилот с над 8000 летателни часа, като командир Райна Косева. Любителски кадри са единствените документирали критичното кацане.

30-минути след планираното време, самолетът каца успешно. Пасажерите са благодарни.

Това обаче не е най-стресиращата ситуация за пилот Косева. Преди години тя управлява карго самолет над Израел. Двигателят отказва. Заради нейните умения обаче всичко приключва благополучно.

Райна Косева е искала да стане хирург, но избира да е в облаците. Там е вече 20 години. Това, което връща Райна на земята са нейните деца.

Днес тя изглежда има всичко - цялото небе, когато е в самолета и цялото щастие на света, когато е със своите деца, но не спира да мечтае.

Вижте повече в репортажа на Благой Цицелков и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормална работа за пилот нищо особено ! Все едно само тя е кацнала
11
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е автопилот вече. Реалното летене на ръчно управление в един 10 часов полет е не повече от 4 минути. И дори тези 4 минути имат много backups, демек компютърът няма да те остави да направиш грешка. Тая булка просто е следвала manual-а и стъпка по-стъпка като послушник в килийно училище е следвала инструкциите. Тъй че тия яллови опити да я изкарате героиня са смешни и жалки.
10
5
 
6
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ... преди 4 години
Не ѝ ли е това работата? Нали, както казват и другите коментиращи, за всяка една ситуация се минава на тренажор? Какво толкова велико е направила, че не спирате да го разтягате вече една седмица? Все едно да пишете, че някой хирург е спрял кървене по време на операция!!! За това е учил!Ако нямаше такива ситуации, самолетите само в слънчево и ясно време ли щяха да летят?Айде спрете се вече!
9
9
 
8
 
! Отговори
Женомразец преди 4 години
Eто ме! Знам, че ви липсвах!Чакаме и класацията как жените шахматистки мачкат мъжете на световни първенства. Чакаме и феминистките агитки да ни убеждават как жената наравно с мъжа може да прави всичко 1 към 1 с него - да приземява самолети, да върти лопатата, да бъде силна в логическите разсъждения (смях в залата) и най-накрая да се самоопложда. Мъже, свиквайте - не сте нужни за нищо вече.
8
6
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Обикновено българката има по здрави топки за разлика от българина
7
6
 
19
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Браво, момиче!!!Мани злостните коментари,написани от недоказани себе си КОМПЛЕКСАРИ....БРАВО!!!
6
4
 
11
 
! Отговори
Прочетох коментарите преди 4 години
И се чудя кога женомразецът ще се включи, за да изкудкудяка коментар, който ще е черешката на тортата?Аз пък поздравявам госпожата за нейния професионализъм и й пожелавам нови успехи!
5
5
 
10
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Браво на момичето, но все пак има хиляди жени-пилоти. Не разбирам медийната врява, все пак за всеки самолет се минава тренинг на симулатор. Съвременните доплерови радари, ауто тръст, ауто десенд и въобще всички електронни системи улесняват много работата на пилота. Като потомствен авиатор мога да кажа че наистина сегашните летци са много разглезени. Дядо ми навремето приземи АН -2 без задкрилки...
4
5
 
17
 
! Отговори
Въййй преди 4 години
Аз ако бях на мястото на тая жена ,щях да се обидя от това гръмко отразяване на случката.Звучи ми като нещо уникално ,нещо невероятно за приемане. Като че ли някоя *** от зоопарк се качила да управлява и ти да видиш успяла да приземи самолета! Жената е учила и има хиляди часове практика за да знае как да действа при всякакви ситуации. Защо толкова й придавате една уникалност едно едва ли не очакване ,че тя не би могла да се справи с такова нещо?
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е летяла на Ан-12, той има 4 двигателя и един отказал не значи нищо.
2
4
 
4
 
! Отговори
Карадагъ преди 4 години
Почетния хидроинжинер меди доганов е по - добър .!.
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига вече, карго самолет с отказал двигател, самолетите са проектирани да летят с отказал двигател, нарича се двойно/тройно подсигуряване. Искам да я видя как ще приземи самолета с всички отказали двигатели.