Командир Косева - жената, приземила самолет с отказал двигател

Българката кацна в разгара на бурята "Киара"
Обновена: 14 фев 2020 21:05 | 14 фев 2020 21:03, Красимир Ангелов
112

Ако до преди една седмица малцина бяха чували за Райна Косева, от пет дни насам това е най-споменаваното женско име у нас.

Още по темата
Неделя, 9-ти февуари. Летище "Хийтроу". Бурята "Киара" се оказва предизвикателство, дори за пилот с над 8000 летателни часа, като командир Райна Косева. Любителски кадри са единствените документирали критичното кацане.

30-минути след планираното време, самолетът каца успешно. Пасажерите са благодарни.

Това обаче не е най-стресиращата ситуация за пилот Косева. Преди години тя управлява карго самолет над Израел. Двигателят отказва. Заради нейните умения обаче всичко приключва благополучно.

Райна Косева е искала да стане хирург, но избира да е в облаците. Там е вече 20 години. Това, което връща Райна на земята са нейните деца.

Днес тя изглежда има всичко - цялото небе, когато е в самолета и цялото щастие на света, когато е със своите деца, но не спира да мечтае.

Вижте повече в репортажа на Благой Цицелков и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
3
 
! Отговори
Свиня непоръбена... преди 4 години
Уф първо беше че е приземила самолет в Буря...след като се оказа че това не е достаъчно оскотелите българи да ахнат и сеналга по пилотски да се минава на втори окръг ... сега е е приземила самолет без двигател ама не сега а някога едно време....ай стига бе...правите мечешка услуга на жената да е жива и здрава...излагате се ...хиляди хора навсякъде по света ежедневно си вършат работата професионално с умения...и приемат това за нормално а не като някакъв героизъм ....а за тях защо не пишете....
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО НА ЖЕНАТА , но и тя самата го каза , че няма нищо необичайно в приземяването . Малко повече кръжене и турболенция . Но съм съгласен , че е красива БЪЛГАРКА , а не миризлива и нахална украинка .
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 88Възпитанието е вид ограничение /налична ползвана заблуда от приемащия го - "Възпитаност"/, така че е напълно възможно ***, но неограничен чрез приемане на ползването на тази заблуда да излъже по-умен, ползващ я!
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Райна Президент !
88
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво !Това е действащ летец, а не шофьор на парашут, като Радев !
87
0
 
4
 
! Отговори
До 41 и 48 преди 4 години
Имаш ли представа какъв процент от украинците са с български корен? Имам предвид българите от някогашната Волжска България.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... за да лъжете, трябва да сте по-умни от "лъганите"На теб не ти ли е известен поне един случай, при който умни и почтени хора се оказват измамени от нискоинтелигентни индивиди. Разликата във възпитанието и в начина на мислене има огромно значение.
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИвайлаИвайла, аз не съм нито лицемер, нито завислив! От това, че не приемам манипулацията чрез подбраната новина (манипулация чрез заблудата "подбиране на черешки"), не следва да съм такъв! Аз съм това което изпускаш чрез манипулацията си изградена чрез заблудата "флашива делема" - МИСЛЕЩ! Поздрави на отдела и наблегнете на мисленето! Не забравяйте, че за да лъжете, трябва да сте по-умни от "лъганите"!
84
3
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Такива трябва да са водещите новините, та дано повече жени в Бг да разберат, че да имаш деца не е извинение да седиш и дебелееш на дивана, защото живота ти е свършил на 25. Или да не излизаш от фейса и мола.
83
4
 
16
 
! Отговори
Ивайла преди 4 години
Браво на дамата иэключителна а и доста красива!!! До элобните хейтъри!!! Спрете се бе хора!!! До такава степен хората се увълчихме, че някак си ни идва естествено от вътре, първо да критикуваме, да не харесваме и да приемаме само лошото!!! Эавистливи и лицемерни не сме хора, пълна помия!!!
82
8
 
4
 
! Отговори
Женомразеца преди 4 години
Не, не и не!Аз ще приземя този самолет много по-добре, ако ми дадат да го управлявам. Досега на самолет не съм се качвал, но щом една жена може, значи аз мога 10 пъти по-добре, достатъчно е само да се опитам еднократно.Обаче лошите жени пак са ми скрили хапчетата и сега санитарите не щат да ме пуснат на разходка в двора.Феминистките са виновни!
81
7
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
В цял свят да си свършиш работата като хората е очаквано и напълно нормално а в България може и по новините като герои да те покажат ...
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ех че героство, да приземиш самолет при абсолютно подходящи условия за кацане, след други 150 пилота, разликата е че другите не са велики българи затова не са герои хахаха
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хехе ако това е кацането наистина ......е едно нищо ......вижте другите в нета е пълно Бирмингам Амстердам за кви страхотии става въпрос
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво се пре възбуждате не мога да разбера има доста по нежни и красиви пилотки и те кацнаха бурята не беше само там
77
1
 
7
 
! Отговори
Мъже =/= Жени преди 4 години
Именно подчертаването и тиражирането на факт, че жена е направила нещо, което много мъже правят постоянно, показва че разликата между мъжете и жените е огромна! Неоспорим факт е също и неспособността на мъжете да раждат деца...Пропагандата че мъжете и жените са равни, цели ограничаване за всички хора! /след ограничаването всички са равно ограничени => равни/
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на хубавицата Райна!
75
0
 
3
 
! Отговори
Един двигател преди 4 години
On 22 August, a SmartWings Boeing 737-800 (OK-TVO) operated flight QS-1125 from Samos, Greece to Prague, Czech Republic with 170 passengers on board. The aircraft was flying at 36,000 feet over the Aegean Sea about 100nm northeast of Athens, Greece when the crew drifted the aircraft down to 24,000 feet and continued to Prague at that level for a landing without further incident about 2:20 hours later.Интересното в случая е, че пилотът не е информирал никого, дори наземния контрол.
74
6
 
16
 
! Отговори
До Ванката преди 4 години
Много си TЪП сашееее
73
18
 
26
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
До Анонимен 85 и другите некадърни комплексари - Когато стигнете и задминете жената, дори и тогава нямате право да плюете и хейтвате по нея. Сега само демонстрирате ганьовската си тъпотия, мизерия и злоба..., което не е лечение за малките ви меки пишлета, де.