Пожарникар на годината: Не парите, а желанието да помагаме е важно

Комисар Тошко Бързилов разказва за отговорната професия
14 фев 2020 14:20,
3

Комисар Тошко Бързилов вече е в запаса, но преди дни бе отличен от МВР за пожарникар на годината. Дългогодишният ръководител на Националния оперативен център заяви пред Bulgaria ON AIR, че да си пожарникар е призвание, трябва да знаеш какво правиш и къде отиваш.
Още по темата

По думите му пожарникарите влизат в битка с огъня, водата и други обстоятелства на местата, от които хората бягат. Комисар Тошко Бързилов е категоричен, че не парите са водещи при пожарникарите, а желанието им да помагат.

"Прави се всичко необходимо да бъде осигурена материалната база, винаги това е било цел на главната дирекция. В последните десетина година се извърши доста голямо превъоръжаване с техника", отбеляза той в студиото на "България сутрин".

Убеден е, че когато човек свикне и си обича професията, той не се отказва и се бори докрай с бедствията.

"В много тежки ситуации съм бил, когато хората са били в тежко състояние. Няма да забравя инцидента в Хитрино, наводненията в "Аспарухово" и Мизия, взрива в Горни Лом, загиналите деца в река Лим.", сподели комисар Бързилов.

"Пожарникарят трябва да бъде не само смел, но и достатъчно разумен - да запази своя живот и да подсигури колегите си. Решението идва благодарение на това, че се получава необходимата информация. Прави се анализ от екип, не от един човек. Най-важни са първите 3-4 минути за вземане на решение за изпращане на първите екипи", обясни още пожарникар на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Е как???!!! Не е ли другарят Борисов ???
2
2
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Тези от МВР-то как не ги е срам да отличават друг вместо Бойко Борисов за пожарникар на годината ? Той е не само по-умен, но и значително по0способен да гаси пожари като този в Перник. При това и без да използва вода. Просто защото такава няма, дори и в язовира Студена.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати ЛИЦЕМЕРА!