КНСБ: Трябва ни Национален борд за развитие на енергетиката

Предложението е изпратено към правителството
16 фев 2020 13:14,
46
КНСБ: Трябва ни Национален борд за развитие на енергетиката
Снимка: БГНЕС

Синдикатите са предложили на правителството на премиера Бойко Борисов да се създаде Национален борд за устойчиво развитие на енергетиката с оглед на предстоящите реформи, свързани със Зеления пакт, предлаган от Европейската комисия. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров, предаде БНТ.

Още по темата

Димитров представи вижданията на профсъюза за така наречената "Зелена сделка". Според КНСБ България все още не е готова и няма ясни разчети колко ще ни струва преминаването към енергетика с нулеви емисии.

Пламен Димитров смята, че най-реалистичният план за преминаването към зелена икономика и енергия е в периода 2030-2035 г. Поетапно трябва да извадим от експлоатация въглищните централи, като същевременно ги заменим с парогазови централи. Тази идея по-рано бе спомената и от вицепремиера Томислав Дончев.

Според Димитров България много отдавна още със затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“ е дала своят принос към идеята на Европа за по-чиста енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От безбройните нищоправци в България КНСБ са едни от най-големите. Какво вършат тия субекти, когато не се появяват по медиите да ръсят празнословия и да симулират дейност?
33
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
ХАЗАРТА Е--ДЪРЖАВЕН А ЗАЩО И--ЕНЕРГИИНИТЕ МОЩНОСТИ ВОДНИТЕ ПОДЗЕМНИТЕ И РУДНИТЕ ЗАЛЕЖИ ЗЛАТНИТЕ И МИНЕРАЛНИТЕ БОГАТСТВА----НЕ СТАНАТ ПАК ---ДЪРЖАВНИ ---ТЕ И ПО КОНСТИТУЦИЯТА СА ТАКИВА ГЕШЕВ ДА Я ВЗЕМЕ В РЪЦЕ И ДА ГИ ПОЧВА ПОДРЕД----ГЕРБ БСП ДПС НДСВ СДС НФСБ ----ИМА ПРЕЕДОСТАЧЕН МАТЕРИАЛ ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА С КОНЦЕСИИТЕ
32
0
 
11
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Не трябва никакъв борд. Трябва проКУРаТУРА да погне енергойните и политически мафиоти !
31
0
 
9
 
! Отговори
Един преди 4 години
До VГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Доброто е за тях, лошото за народа.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея хрантутняци КНСБ реално през годините нещо да са направили за работниците?
29
0
 
9
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
а знаете ли каква беше София през 1998 -99 г. -чиста.без грам пушек.На всякъде парно,стотици на ток (дори безплатен)не си спомняте?Единствен аз замърсявах града в продължения на брой дни,свършиха гумите от леките коли в цяла С.Денонощно горене -не ми стигнаха гум да си свърша раб.Идвала е телевизия Плана е от 4 точки.унищожаване на животните - из пускът газове ,нов ЖП -тр. старият унищожих ме с който превозваха тирове двата ферибота хан,,АСПАРУХ"другият ,,13 ВЕКА Бълг"енерг от вносните отпадъци.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не ни трябват разни комисии, бордове, синдикати и т.н. Трябват ни по-отговорни и патриотични бизнесмени, след първата световна война, за самите бизнесмени е било цел номер 1 благоденствие на нацията. Не случайно през 30-те на миналия век сме на едно от първите места в Европа. Заврения зет като създаде едни хорица, които нито имат и род и родина, нито имаха познания да са бизнесмени. Малко са бизнесмените, които мислят за благото на подчинените си, за Мъстийски 500лв е голяма заплата
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От синдиката до мафията има само една крачка." - Ал Капоне
26
2
 
10
 
! Отговори
борд с лорд преди 4 години
Досега колко бордове и лордове се направиха и освен че окрадоха с Кобурга това което беше направено при Живков, нищо друго не направиха.
25
0
 
10
 
! Отговори
Св.опашка преди 4 години
Тия нема нема,па вземат та измислят некоя глупост.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според Димитров България много отдавна още със затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ Козлодуй е дала своят принос към идеята на Европа за по-чиста енергия."И с какво това е допринесло за по-чиста енергия, при положение, че ядрената енергия не отделя парникови емисии, бе?
23
1
 
10
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Да правиш народа на една страна на *** още малко и това ще бъде реалност.Появи се и оня Тренчев за защита на миньорите от мариците.Какви миньори на един открит рудник сигурно общо всичките не са по вече от 20 човека.Благодарение на тези два синдиката чрез тяхната подвеждаща дейност се закриха предприятия с по 20 00 човека а да не говорим за безбройните които бяха между 4 000 и 6 000 ч0века.Новият зелен ,задължителен план в който се отказваме от атомна и енергия произведена чрез газ.-следва
22
1
 
7
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 4 години
Руските ни братя помогнаха на Васил Божков да излезе от ареста в Дубай.Браво братушки!
21
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А компанеро Димитров кога ще предложи и извоюва чрез стачки минимална заплата от 1000 ??
20
5
 
10
 
! Отговори
V преди 4 години
Много приказки а накрая нито южен поток нито Белене .А парите за стари ф16 ки .Ако ще се налагат електромобилите от къде ще дойде тока за тях ??? На бас че след герб ще има режим и на тока а не само на водата. герб залагат енергиина бомба на следващото управление .Бомба с щампа направено в САЩ .герб са антиевропейски хардлайнери .
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни трябват такива ..... като теб.
18
2
 
4
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 4 години
Свобода за Васил Божков!Ура!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕТЪК Димитров защо под вашето десетгодишно"управление"членовете на най големият"профсъюз"а и не само ТЕ получават най ниските доходи в ЕС?
16
0
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До ШопоИ аз все това казвам брат,но сега като се появят троловете на ГЕРБ,гледай кво става!
15
1
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Още лапачи на държавната трапеза ! ,КАЛАШНИКОВ трябва за вас айдуците !!!