Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения
Обновена: 16 фев 2020 16:51 | 16 фев 2020 15:51, Анисия Иванова
203
Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация
Снимка: БГНЕС

Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби. От Външното ни министерство заявиха за Новините ON AIR, че не са уведомени за това.

Според информацията засега Божков вече не се намира в Центъра за задържане.

"Задържането на такъв олигарх зад граница е успех за българската прокуратура", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева.

"Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МВнР.

От прокуратурата обявиха още, че са събрани всички документи за екстрадицията на Божков, превеждането им на арабски език е към края си.

Според информацията - на Божков му е изменена мярката за неотклонение, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ.

Самият Божков беше задържан в края на миналия месец в ОАЕ, след като беше обявен за издирване от България.

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
25
 
! Отговори
иван преди 4 години
Защо така брутално по Мутренски му взомат бизнеса-защо този престъпник обикаляше един месец телевизийте да реве-и в момена в който излезе извън страната държавата обяви че се крия и бяга-защо защо защо?Бг народа не е толкова ***-едни мутри-клатят друга мутра-тази мутра трябваше да е в затвора -нещо грип,удар,ишиас лумбаго-и да се приключва-краднахте бизнеса ама го направихте някак си -аматьорски-сега ще има пукница-дано се изпозастрелят всичките-Бойко Мойко-Певски ,Черепи всички на ред
111
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спите ли?Успиват ли ви Гешев и Бойко?
110
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва само Гешев, го знае !Ама и той не знае ,прави се че знае и лъже хората !
109
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черепа ако няма поне 2-3 паспорта с различни имена значи е пълна шушумига и не заслужава такива пари.Но все си мисля че случая не е такъв.Ще видим.Мисля че ще духне в момента който решат да го екстрадират.
108
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Били изненадани!! А какво очаквате,големи преводи)министерството,а и трябвало да им се обадят от ОАЕ голем цирк
107
12
 
4
 
! Отговори
гост преди 4 години
парите на божков отидоха кьдее? РУСИЯ.гешееефтт
106
7
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
На кой му пука за Божков! Върнете ни билетчетата ... Ако ще и прокуратурата да ги печата
105
3
 
21
 
! Отговори
такааааааааа преди 4 години
Пък и тука да ти кажа-цензурата е брутална-ако пишеше нещо сешу властта -трият се яко коментари -Свинята майка не спи
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета,чета и чета коментарите тук:А бе никой тук не си е кипувал билети за търкане, а все свършилиА и от къде се взе този данък щом не си купувате билетиИли всички си купувахте билети и сега да сме готини и модни "Аз никога не съм търкал билет"Много ме дразнят хора по светци от светеца
103
3
 
29
 
! Отговори
ресто преди 4 години
Ужас пълен ужас. Лошите руснаци пуснаха Божков. Веднага да пращаме Роската Синоптика да ги напляска тия руснаци,ако не Гешев да слага каскета и да ходи да го доведе тоя Божков.
102
17
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другарите плачат за Черепа:):):):)Един с няколко ника пише вече 10 пъти,че Бойко няма повече да спи спокойно:):):)Плашат другарите:):):):)Кой плашите бе/:):):):)Този дебел пожарникарски *** през сливиците ше ви излезе:):):)
101
4
 
22
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Ще има 1-2 много интересни години в БГ -недай си боже Пожарникарчето слезне от власт-ще е голямо мазало
100
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев се издъни ЯКО !!Мислеше че арабите ще го държат затворен и умишлено се моткаха тукс документеите.Сега Чепи като духне какво правим с Гешев????Това е въпроса.
99
5
 
14
 
! Отговори
такааааааааа преди 4 години
Пък и Цецо Василев-кой е излъгал и от кой е откраднал незнам-на мен нищо не ми е наоравило КТб-било откраднало парите на Българския народ-да ама не-на 80 процента от Бг народа няма и 1лв в банка-Там Софиянци да го мислят милионерите и разни звезди с влогове по полвин милион-тоя човек никой неокради-окради крадците-а Бойко ни окраде нас -като даде едни милиарди разбираш ли там да оправя бакиййте-та малко можем да спорим по тоя въпрос-кой какво откраднал и на кой
98
4
 
23
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 4 години
До Анонимен: Ескобар имаше 600 милиарда, а как свърши? Няма бандит по силен от държава.ДА АМА ПРИ ЕСКОБАР ДЪРЖАВАТА ИСКАШЕ ДА ГО УНИЩОЖИ. ДОКАТО ПРИ БОЖКОВ НЯКОЙ ОТ "ДЪРЖАВАТА" ЧРЕЗ ДЪРЖАВАТА ИСКА БИЗНЕСА И ПАРИТЕ МУ. Както и при всички арестувани "ОЛИГАРСИ". ПОЗНАЙ КОЙ?
97
14
 
7
 
! Отговори
Русия се олива.. преди 4 години
След Цв.. ВАСИЛЕВ, сега ще сложат чадър и над ЧЕРЕПА!ЕГАТИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ.
96
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на болните мозъци все Русия им е виновна
95
25
 
8
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 4 години
МРЪСНИТЕ РЪЦЕ НА КГБ, ПАК СЕ ОПИТВАТ ДА НАВРЕДЯТ НА БЪЛГАРИЯ!ЯВНО РУСКАТА АГЕНТУРА СЕ ОПИТВА ДА ОТЪРВЕ ПРЕСТЪПНИКА БОЖКОВ ОТ РЪЦЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД!
94
5
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Сценария с Цветан Василев се повтори абсолютно по същия начин с Божков. КОЙ е режисьора аджеба,а?! И докога един и същи ще дирижира България? И защо никой не закача режисьора хидроинженер?! Е,добре разчиства терена
93
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При нас държавата са мутрите. 240 бандита,които плюскат по цял ден закусвалнята на парламента. Вижте как са се охранили, какви шкембета пусняли, двойни гуши? От глад и стрес не се превръщаш в ***.