Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения
Обновена: 16 фев 2020 16:51 | 16 фев 2020 15:51, Анисия Иванова
203
Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация
Снимка: БГНЕС

Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби. От Външното ни министерство заявиха за Новините ON AIR, че не са уведомени за това.

Според информацията засега Божков вече не се намира в Центъра за задържане.

"Задържането на такъв олигарх зад граница е успех за българската прокуратура", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева.

"Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МВнР.

От прокуратурата обявиха още, че са събрани всички документи за екстрадицията на Божков, превеждането им на арабски език е към края си.

Според информацията - на Божков му е изменена мярката за неотклонение, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ.

Самият Божков беше задържан в края на миналия месец в ОАЕ, след като беше обявен за издирване от България.

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
36
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Има ли някой заблуден , който да вярва , че Божков ще бъде върнат в България ? Това никога няма да стане и така ще замре ентусиазма на Гешев и народа за справедливост !!! Държавата се управлява от олигарсите и комунистическите наместници ! Дори египетските фараони са мислили повече за народа си ,отколкото нашите управници мислят за нас ! Я каква устрмност, какви неистови напъни за вземане на властта !!!!! Всички искат не да са слуги на народа , а да го обяздат , да го натикат в *** г.з !!!
91
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали знаете, че всичко това е театър на прокуратурата? Помните ли как пуснаха по същия начин и братя Галеви?
90
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ескобар имаше 600 милиарда, а как свърши? Няма бандит по силен от държава.
89
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, Гешев ей сега ще сложи каскета, костюма, слънчевите очила и ще почне да дефилира като сводник из селата да лъже бабите, че ей сега ще излови всички престъпници.
88
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ц. Василев викаше че Виваком е много голяма хапка и никой не може да му я вземе. Е взеха му я. Сега Божков е много голяма хапка, е ще видим какво ще му остане.
87
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре да излезем пред парламента на протест в подкрепа на Васил Божков,а?Ялов опит, пич. ГЕРБ от десет години ядат от шепата на Черепа. И БСП ядоха, то е ясно, но герберчетата ядоха наистина много.
86
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 87Просто е бил задържан в страната, поради факта, че не е имал нужния паспорт. Въпросът е, отсега нататък а, какво следва. ГЕРБ миже и да не е с толкова биго власт на следващите избори, а Гешев, който е абсолютно независим, може и са не е прокурор за дълго. Да не да се върне Божков, че да си пуска всички с лихвите. Реално погледнато, един пряк конткурент свидетеелсрва, че го заплашвал, после пусна бомбата, ме Божков е сериен изнасилвач и сега има някаква чистка, все едно сме 94а.
85
14
 
5
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 4 години
Утре да излезем пред парламента на протест в подкрепа на Васил Божков,а?То,не,че нещо ще помогнем,но е така да се пораздвижим и да блокираме няколко пъти орлов мост да им е гадно на тези герберските калинки когато си прибират децата от училище.Костя пак обеща да докара от Варна петдесетина човека да изглеждаме малко по-внушително.И ние софийската група още тридесет и ето ти почти 100 човека.
84
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Задържането на такъв олигарх зад граница е успех за българската прокуратура", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева."Ако разхождащият се на свобода Божков ви е успеха, страх ме е да си помисля какви ще са ви провалите.
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 86 знамНе е полезно за здравето да знаеш много
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :(Така че спри с глуспктите. Било обидно - ем да беле станал дърводелец, не хазартен бос ...
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :(Ако излезеш от захаросаната политокоректна фантазия в която живееш, щеше да знеш че Божков е изключително опасен човек, покрай който много просто изчезнаха, а други бяха пребивани, а трети станах милионери, от най-обикновенни чиновници.
80
3
 
25
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Гусин Гешев,то изонзи ден пак Ви попитах,но Вие ПАК не ми отговорихте.Та,с кого ще "борите", престъпността?!Особенно битовата такава?!С милиционерите?! С ония къде ограбват казина или с другите,къде ограбват баби?!
79
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все повече се убеждавам, че Божков даже не е бил арестуван.Въпросът е, дали всичко това е било постановка за пред електората ("Ние ще се правим, че те гоним, ти ще се правиш на уплашен, ще преразпределим едни пари и порции от баницата, ама всичко ще е наред")Ако не е било постановка, а наистина са искали да го удрят...е, някои хора няма да спят спокойно, доде са живи. Къде ти да спят, на улицата няма да посмеят да излязат.
78
24
 
8
 
! Отговори
знам преди 4 години
че Божков падна от самолета. Ред е на Радев и Нинова. Нинова ще падне лошо - Атака и скъса парашута.
77
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев да не се занимава с дребни риби, ами да каже намериха ли откраднатия бойлер на баба Наска? Ще праща ли цялата полиция в селото, както обеща?
76
3
 
28
 
! Отговори
Пъзрл преди 4 години
Черепа го направете финансов министър, че смята бързо и не бърка! Горанов както се вижда едно ддс не може да сметне!
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банева викаше, знаете ли колко е лошо да слезеш от самолет на майбах. Готовите пари бързо свършват, особено като плащаш за да седиш свободен.
74
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А битовата престъпност и цяла седмица като в криминален сериал обират банки,магазини, бензиностанции е цялата страна , Сийке,куха лейке, кажи нещо, овца заспала?Божков ,ако ти е оред очите ще се на..среш от страх.
73
3
 
24
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ех гусин Гешев,пак аз, обикновения ЧОВЕЧЕЦ излязох прав,а уж Вие сте голямата работа.Аз казвам,свърши се с Божков,Вие не та не,ще го върнем,ще го бесим..Вие така казвате и за останалата престъпност,ама...