Ако спре ТЕЦ "Марица изток 2", токът скачал с 20%

КНСБ пита: Семействата под прага на бедността как ще го плащат?
71
Ако спре ТЕЦ "Марица изток 2", токът скачал с 20%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров прогнозира, че ако се стигне до затваряне на мощностите  на  ТЕЦ "Марица изток 2", регулираният пазар ще издъхне и токът ще поскъпне с 20%.

Преди дни стана ясно, че синдикатите са готови за протест в защита на енергетиката.

Още по темата

"Всички домакинства, които са под прага на бедност, как ще си платят тока?”, пита Димитров от ефира на Нова тв.

""Зелената сделка” покрива 10 области. Тежките индустрии ще бъдат пряко ударени. Ще пострадат автомобилният, морският, и авиационният транспорт. Борихме се дълго, но не успешно за пакета "Мобилност”. Франция вече си промени мнението и счете ядрената енергия за "зелена". Когато има силно лобиране, може да се направят отстъпки и дерогации – да не трябва 2025 година да затворим всичко", каза още синдикалистът.

Димитров коментира и разследването на приватизационния процес.

"Главният прокурор се захвана с нещо много важно, за което се борят стари и нови политици. Говоря за нарастващото чувство за несправедливост у гражданите. Песимистично настроен съм, че тази акция ще стигне до морално възмездие. Има дълбоко усещане, че някой крадеше в годините на прехода", каза още Пламен Димитров от КНСБ.

Според него все пак е имало и успешни сделки на приватизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
14
 
! Отговори
бай х преди 4 години
нищо не може да скочи ... нали има енергийна борса ще се внесе ток около нас сърби и македонци плащат по евтин ток /купуван от нас/ без да имат аец
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До енергетикАко Русия е искала да ни помогне и да строи втора АЕЦ, нямаше да накара БСП през 2005 да продаде оригиналните реактори на безценица.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До енергетикТи си долнопробен лъжец.Кой продаде оригиналните реактори на безценица на русия през 2005?не беше борисов нали?
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента 2400 души в марица изток2 взимат заплати, а произвеждат само 660МВТ.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как западни държави постигат резултати без употреба на въглища а у нас това не може?------с държавна политика,в Германия 50% от къщите имат на покривите си соларни панели а държавата финансира това с нисколихвени заеми и субсидии.
39
1
 
5
 
! Отговори
тиква преди 4 години
страхувай се народепак ще ви наплашат че ако не търпите едно зло ще дойде друго по голямо
38
5
 
13
 
! Отговори
енергетик преди 4 години
Русия беше готова да ни построи ОЩЕ ЕДНА АЕЦ!!!Реакторите ги платихме.После Бойко Борисов се изметна някак и отказа помощ от Русия.Втора АЕЦ в България така и не бе построена,а можеше.Русия искаше просто да ни помогне,но...политиците ни не мислят за Родината България и за българите,а за джоба си.Затова ще поскъпва токът.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Nuclear Blastкакви са тези консервирани блокове и нови реактори?
36
2
 
7
 
! Отговори
Nuclear Blast преди 4 години
А ако се включат "консервираните" блокове на Козлодуй+двата нови реактори, с колко ще спадне цената?Или тока може само да скача, като живака и тъмнолилавия полуром, който подписа договора с "американските" централи, с гаранции - сметките на крепостните потребители.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъкмо ще се боря за нова промишлена партида към едно от ЕРП-тата. Имам възможност да монтирам на покривите си много соларни панели които да покриват моите нужди и да продавам енергия. Обаче никой освен мен не иска да се случат нещата. По цял свят накива начинания се субсидират с някъкъв малък процент и хората получават малък доход от това. Тук Ковачки ще обира парсата
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако затворим хамериканските ТЕЦ с колко ще падне цената на тока?
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, пак глупости. В момента от бюджета се плащат луди пари за да може да съществува тая централа с 2100 души/като в часните работят по 800/. Демек сега харчиш не харчиш ток плащаш яко. Ама ще им спре далаверата и затова плашат.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32Тай е бацьо!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се сещате че и с 200% да скочи нищо няма да се случи. Овцете спят зимен сън, и няма изледи за пробуждане.Спете овце спете!
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарантирано от Ковачки и ГЕРБ!20% увеличениеВидимо некадърни резултати
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този ГЕРБ му плащат за да крепи Стабилността.
28
1
 
18
 
! Отговори
До 23 псевдоексперт преди 4 години
Вносът на стоки и услуги от други държави става срещу валута, каквато България доста трудно си набавя. Затова износът ни на ток преди години беше много важен за икономиката на България - износът на ток ни осигуряваше голямо количество валута. Всичко се произвежда по-евтино някъде по света. Защо ли не внасяме всичко, без да произвеждаме?
27
1
 
4
 
! Отговори
внимателно преди 4 години
Нужен е внимателен анализ на тн "Зелена сделка"> манипулиращи разходи за над 16 800 000 000 000 /шестнадесет трилиона долара и осемстотин милиарда /официално са предупредени за риска от фото волтаичните централи и за това че рекламираните електромобили са исключително вредни за Земята и климатичната охрана/предимно заради бели високовредни режещи скенери монтирани вместо доказано безвредни жълти традиционни фарове.
26
1
 
2
 
! Отговори
Внимателно с тока преди 4 години
Охранители на живота на Земята вече не с е нуждаят от производство на ток за подръжка на техните съоръжения подават наоколо. Навремето те тласнаха човечеството към добив и ползване на електроенергия вкл от въглища.
25
1
 
10
 
! Отговори
Внимателно с тока преди 4 години
След като спряха отлично работещите малки блокове на Козлодуй себестойноста на тока в България нарастна рязко от под 1 стотинка за киловат час. Тогава се знаеше че има проблеми с въглищните централи.Нужно е да се до проучи колко вредни са фото волтаичните централи..Данните засега че са много вредни ..НА фона на силната биосферна охрана в Южна Англия единствените ясно очертани аномално вредни зони са къщи с фотоволтаични колектрои..