Борисов за подслушването на Радев: Нищо общо нямам!

Премиерът настоя, че не е знаел, нито би позволил това
Обновена: 17 фев 2020 21:00 | 17 фев 2020 20:12, Веселина Йорданова
121
Борисов за подслушването на Радев: Нищо общо нямам!
Снимка: БГНЕС

Нямам нищо общо с това, искат с мен да си измият ръцете и да се превърнат в жертва. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в коментар на скандала с подслушването на президента Румен Радев.

Още по темата
По-рано на отбелязването на 30-годишнината на КНСБ Борисов подаде ръка на Радев.

Не съм подслушвал Радев по никакъв начин, нито съм знаел. И то не е подслушван той, а военният началник на ВВС (ген. Цанко Стойков - бел. Ред). Не искам да ме вкарат в това, няма да ме вкарат, настоя премиерът. Той посочи, че не би позволил това.

Борисов каза още, че никога не е нарушавал добрия тон и "всеки отговаря за себе си". В тоалетната ми бяха сложили подслушвателно устройство, припомни той близкото минало.

На въпрос, страхува ли се от служебен кабинет, за какъвто днес намекна президентът, Борисов каза: Кое да е страшно? Нали сме правова държава!

Премиерът коментира, че по темата за боклука не е "давал акъл" на главния прокуро Иван Гешев, а единствено задачи на институциите МВР, МОСВ, ДАНС, защото всички имат интерес проблемът да се разреши.

Той успокои, че няма да приемем еврото, докато няма консенсус от всички страни и че правителството не бърза с това.

Премиерът Борисов заяви, че ще бъде създаден Зелен съвет, в който ще бъдат поканени представители на президентството, синдикатите, опозицията, работодателите. Целта на съвета е да се постигне съгласе по темата за Зелената сделка, която въвежда климатична неутралност в ЕС до 2050 г.

"Неутралност на езика на синдикатите означава нулеви емисии – тоест да затворим централите. Да, няма в тази сделка срок, тук е ролята ни като държава да кажем, че минимум 10-15 години трябва да има преходен период", подчерта още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари