Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков

Бизнесменът с отнет паспорт, няма право да напуска ОАЕ
17 фев 2020 07:00, Александър Попов
141
Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков
Снимка: БГНЕС
Документите за екстрадирането на Васил Божков по обвиненията за ръководство на организирана престъпна група ще бъдат предадени днес от прокуратурата на министерството на правосъдието и ще бъдат изпратени незабавно в Абу Даби.
 
Вчера излезе непотвърдена информация, че бизнесменът е бил освободен от ареста в Обединените арабски емирства, но е с отнет паспорт и няма право да напуска страната.
Още по темата
Според източници на телевизията, Божков е поискал да бъде на свобода, докато тече процедурата по евентуална негова екстрадиция у нас. 
 
Вчера министерството на външните работи съобщи, че България не е уведомявана от Обединените арабски емирства, че Васил Божков да е освобождаван от ареста.
 
Посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.
 
Към бизнесмена има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
12
 
! Отговори
до 62 преди 4 години
Божков не само не е глупав, а е и много умен. Все пак той е отличник на НПМГ, има завършине 2 висши образования с пълно отличие.Може да се обобщи, че Божков е по-умен от цялото ГЕРБ, съставено от клоуни и калинки.
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков не е глупав, със сигурност е имал план за бягство, че и резервен план, а сигурно и резервен план на резервния план. Ако не успеят да се справят с него, ще спят в кевларени одеяла до края на живота си.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искане било пуснато...и желание имало...тцтцт трагични просто. На всички стана ясно, че не е той виновен, че не е платил данъците, а са му предоставили възможност да не ги плаща. И виновните са в правителството, там си пише - кой го е предложил като промяна в закона, кои са го гласували. Не трудно, гешовицо...какво се правиш на дръж ми каскета
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ПичПо твоята логика Божков го пази КГБ в ОАЕ? ***, Цветан Василев е инвестирал в завод в Сърбия и дава хляб на стотици сърби. Как да ти го предадат, бе ***? Сърбите Да не са мършиии като нас, ***!
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастката ***,Ходи декламирай някъде другаде бе, чавдарче.
54
2
 
13
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 4 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арабелите сигурно имат колекция от такива документи.До сега никой никъде не са върнали
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките спрещу престъпността дават резултат. Усеща се недостиг на престъпници. Полицаите започнаха сами да крадат.
51
1
 
10
 
! Отговори
до 52 преди 4 години
Е нали сега те управляват антикомунистите от Развъдника за милиционери в Симеоново - Борисов, Гешев - все Ентелекти и ДемоКраДи
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистичекия рев е песен за мойте ушиРевете сега ,резултата на избори го знаем Пуснете Румен секретарката да суфлира малко по медиите че нещо се е покрил последните няколко дни .
49
2
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
На Европа във обора Вече в няколко отбора Ние скотски си живеем И да мъркаме не смеем Избор вече се задава И в обора тясно става Конят срита днес козата Тя превива се горката Той разправя че ченето Пък разбило му прасето А оФцата кротко блее тя пред избора немее
48
9
 
4
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"Те Мустака от Сърбия не могат да приберат, чакат арабите да предадат милиардера Божков."Е как ще го предадат, нали кремълското джудже му е отворило чадъра над главата. И с Черепило е същата история. Веднага е потърсил съдействие от КГБ. Малко по малко става ясно кой ги лансира и защитава тези ***, и парите им става ясно от къде идват. Иначе Русия ни е приятел и братска, славянска държава. Аха ...
47
0
 
12
 
! Отговори
Влади Горанов преди 4 години
Чак сега разбтах,че не е плащал данъци !!! Пфу ама и аз съм един...
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и двете
45
2
 
15
 
! Отговори
Един преди 4 години
Той се ожени, разведе, гледа внуци, тия пуснаха документите :))) Хахахахаха Гешев, Гешев, милиционерино, това не е като да се разхождаш с каскет и да ръсиш глупости по свинските медии. Трябва и акъл ...
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обаче който си е мълчал през годините за тия пари със сигурност няма да е виновен.Кой да е виновен, в България кога е имало виновни? Най-много накрая да обвинят чистачката в министерството и да я уволнят. Всички са яли на трапезата на Божков, а сега вкупом се хвърлиха да го плюят. Не, че той е цвете, но от тия лицемерни мерзавци ми се повдига.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те Мустака от Сърбия не могат да приберат, чакат арабите да предадат милиардера Божков. Смях! Придворния шут на Тиквата- Каскета!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно, бизнесмен или мафиот?
41
1
 
9
 
! Отговори
Е и? преди 4 години
Стига с тези не-новини. Нали съдът в Белград трябваше да се произнесе по новото искане за връщане на Цв. Василев за три дни. Луд уморя няма.
40
7
 
5
 
! Отговори
Do 38 преди 4 години
Комунистите сте по стихчетата, както ви е учила другарката