Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков

Бизнесменът с отнет паспорт, няма право да напуска ОАЕ
17 фев 2020 07:00, Александър Попов
141
Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков
Снимка: БГНЕС
Документите за екстрадирането на Васил Божков по обвиненията за ръководство на организирана престъпна група ще бъдат предадени днес от прокуратурата на министерството на правосъдието и ще бъдат изпратени незабавно в Абу Даби.
 
Вчера излезе непотвърдена информация, че бизнесменът е бил освободен от ареста в Обединените арабски емирства, но е с отнет паспорт и няма право да напуска страната.
Още по темата
Според източници на телевизията, Божков е поискал да бъде на свобода, докато тече процедурата по евентуална негова екстрадиция у нас. 
 
Вчера министерството на външните работи съобщи, че България не е уведомявана от Обединените арабски емирства, че Васил Божков да е освобождаван от ареста.
 
Посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.
 
Към бизнесмена има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 42 Така е, прав си. Те тези 550 милиона данъци да не са наттрупани за една година.... обаче който си е мълчал през годините за тия пари със сигурност няма да е виновен.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз му се чудя на акъла на тоя Черепа, ти да имаш 13 милиарда лева и да не си платиш на държавата 550 милиона данъци.То там е работата, че напълно легално не ги е платил. И самата държава му е помогнала за това. А сега Горанов се ослушва като плъх в трици и се прави на дръж ми шапката.
37
3
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Вчера излезе НЕПОТВЪРДЕНА информация, че бизнесменът е бил освободен от ареста"Бил искал по телевизията....Боже да не бях жив! Тези неща не стават "по телевизията". Има си надлежен ред, официално искане към съдът наложил мярката. Ако ставаше с искане на обвинения, то затворници нямаше да има по затворите. Това не е концерт по желание! НЯКОЙ СИ ПУСКА ЧИСТИ ЛЪЖИ!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иво Андонов, баце....к'во прайм сега? Безработни ли сме? Щото ако чакаш само на БНТ да правят по един филм на годината в който да участваш, гладен ще умреш бе братче!
35
2
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Божков въобще не е бил арестуван ! Божков има и АМАРИКАНСКИ паспорт !!! Лоената топка и Д?б?логъзият лъжат !
34
4
 
11
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 4 години
Криза, Суша, Язовир,Бойко, Медии, Ефир,Лилето, Стена, Проект,Водолаз, Лъжа, Дефект,Премиер, ***, ***, Вот, Доверие, Резил,Божков, Антики, Хазарт,Гешев, Рекет, Милиард,Турция, Поток, Пари,Изкопи, Тунел, Тръби,Чуми, Вируси, Ваксини,ТЕЦ-ове, ***, Токсини,Фалш, Измама, Документ,Цирк, Държава, Парламент,Еврозона, Борд, Инфлация,Години, 30, Демокрация ...
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Домуз ага, Пеевски, Пастирката и други кога? Или те са наши?Новите варвари са на власт за тях закона е врата в полето.
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз му се чудя на акъла на тоя Черепа, ти да имаш 13 милиарда лева и да не си платиш на държавата 550 милиона данъци. Ще обеднее ли с 550 милиона по- малко.....
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук гледам всеки дава мнение и обсъжда Божков. Половината от коментиращите доскоро,сигурно не са му чували името,сега гледам чак лични нападки и квалификации използват. За разлика от тях аз познавам Васил Божков лично. Изключително интелигентен,прецизен и точен човек....както и изключително смел и отмъстителен. Ще видите как дори с цената на себе си ще нахендри герберастите и Баце....Просто това им е началото на края на властимеещите...Всички ги знаем колко са прости...но чак такава простотия ..
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за интервюто на Стив Ханке по БТВ няма ли да пуснете?!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе гробари прости и кухи, от колко години сте на власт.Чак сега ли разбрахте за бизнеса на Черепа.Или спря да ви плаща, пък и хазната празна и гледате да го прилапате.
28
1
 
9
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Не ме интересува Маджо той не е премиер такъв е тиквата и като си толкова отворен кажи нещо за пандиза в Панкрац кой е лежал там и за какво???
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19 Бойко Борисов си подаде оставката като главен секретар през 2005 Маджо дойде в София с кортежа му през 2008 когато Премиер беше Станишев а Главен секретар е Румен Петков ..и на другия ден Хамстера каза че не му харесвало че пазят маджо като Буш .Боко беше кмет тогава ,но това кой впрегна целия ресурс на МВР да отцепят София ??Министъра и премиера !!!
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ОАЕ се работи на английски. Комуникацията със страна от Европа става на английски. Какво точно превеждат на арабски тиквените еднокнижници и защо?
25
5
 
4
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
На Божков му търсят 700 милиона,укрити от данъци и такси.Има двама по големи разбойници от него.Жокер!Белене,4 милирдареактори отлежават в садъци.гьолкомисиони.Що е то !? Кои са те !?Единият е в Брюксел, роден в Украйна.А другият е сух и висок с очила.Просто подсещам Гл. Прокурор.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конфискация на цялото имущество и забрана да влиза в България през следващите 30 години.Дреме му. На него печалбите тука са му сигурно колкото за бензин на самолета. Кой знае колко пари има в офшорки.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еднокнижните преводачи, преведоха ли най-после тия 200 страници.1 месец ги превеждат.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Но браво не се казва никога и на никого !"-------------------------------Да каже браво на подобен водевил, може само първосигнален.Дали тази басня не се нарича "Как една легализирала се мутра отне имането на друга легализирала се мутра"?
21
8
 
2
 
! Отговори
Най-добре преди 4 години
Конфискация на цялото имущество и забрана да влиза в България през следващите 30 години.А пък той може да се изхранва с отглеждане на черепахи в бившия СССР.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което най-много ме дразни не е, че обявиха Божков за престъпник. Той си е такъв и няма спор.Дразни ме, че всички му ядоха от шепата 30 години, последните 10 герберите също яко се облажиха, а сега всички в хор обясняват какъв лош човек бил Черепа и какви престъпления вършил. Добре бе, мамини златни, наистина ли ни смятате за толкова ***, че да не ни е ясно как сте помагали на Черепа да си върши далаверите и сте си получавали парите за това?Държавата нямала общо, ха-ха-ха.