Е-услуги на НАП само с нови версии на операционните системи

С Windows 7 засега порталът може да се ползва
17 фев 2020 09:15, Елка Василева
14
Е-услуги на НАП само с нови версии на операционните системи
Снимка: БНР

Само с нови версии на операционните системи вече може да се влиза в интернет портала на Националната агенция за приходите.

Потребителите, които ползват системата Windows XP и стари версии на браузери, няма да имат достъп до портала за електронни услуги, докато не актуализират програмите си, съобщава БНР.

Тези, които използват операционна система Windows 7, чиято поддръжка от производителя изтече на 14 януари, ще продължат да ползват портала за електронни услуги засега.

От приходната агенция не могат да гарантират в кой момент и тази версия няма да осигурява достъп до портала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди пет минути подадох декл.обр.1 именно с XP... Е, наложи се да си потърся пач от сайта на Микрософт, но подадох без проблем
11
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Ннещастници, а какво става с тези на линукс или мак или мобилните? Ще ви лъжем чрез browser identification ли ?
10
0
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
И кои са тези гръмки изказвания на програмистите от НАП? Няма такива. За какви защити си чул да говорят? И това го няма. Тук съвсем друг е проблемът, но за това никой не говори. Самата технология за създаване и/или поддръжка на софтуер за държавните структури води до много проблеми, вкл. и за сигурността.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само приказките им големи. А най-големият издател на електронни подписи продължава да натиска да използваме най-обикновен Интенет екслплорер. Да ти имам защитите и гръмките изказвания на прогамистите от НАП
8
1
 
2
 
! Отговори
До 7 ДА преди 4 години
Бъди сигурен, че програмистите им не лaпaт пари за това, както ти си мислиш.
7
3
 
3
 
! Отговори
ДА преди 4 години
До I'mхахаха-че те с редактирането на една точка или запетая всяка година променят и то по няколко пъти-има най-малко 3-4 версии на всички програми,които се използват за подаване на данни към НАП!Как пък веднъж не направиха една версия за годината и това да е!?Не-трябва да има нови и нови версии и да се лапат едни пари от програмистите им!
6
0
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
И това е много за 700 лева заплата на ИТ специалистите в НАП, както и във всички останали държавни институции.
5
0
 
25
 
! Отговори
I'm преди 4 години
Вместо да разтягат локуми, можеха просто да напишат, че спират поддръжката на Windows XP. С други думи казано, спират поддръжката на Internet Explorer 8. Голям напредък, а както знаем, тази "голяма" секюрити стъпка се състои в редактирането на един ред в Уеб сървъра и спира поддръжката на TLS 1.0. Просто оставят TLS 1.2 и толкова. Това отнема около 10мин с пушенето на цигари! От статиите хората остават с впечатление, че чудеса са свършили и тонове работа.... Повтарям, редактиране на един ред.
4
3
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
И сега да си сменям операционната си система система ли?Още разходи.Та декларации подават и пенсионери , които не ползват компютри.
3
2
 
2
 
! Отговори
me преди 4 години
Браво бе! Това е похвално. :)
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНяма начин, по-добре да организираме национална лотария и да залагаме, кой ще е следващия изгърмял поради теч на данни именно от държавните институции. Така поне ще има хазартен елемент..
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако държавата разкара отпадни технологии като ActiveX и Java всички само ще спечелим.