Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши

Той призова политиците "да не си правят вятър на устата"
17 фев 2020 09:00,
219
Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши
Снимка: БГНЕС

Нямаме официална информация дали Васил Божков е освободен. В тези страни няма практика да се задържат милиардери. Вземат им се паспортите. Учудващо е, ако е бил задържан, но това не влияе на екстрадицията, заяви главният прокурор на страната Иван Гешев пред "Нова тв".

Главният прокурор е в Чирпан заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, където рано сутринта започна акция срещу битовата престъпност.

Още по темата

"Прокуратурата и аз знаем какво трябва да свършим. Знаем , че срещу нас се обединяват политици и дребни крадци. Искаме да дадем на българските граждани, това което очакват. Нямаме нужда да бъдем съветвани.", обърна се Гешев към бизнесмени и политици.

Иван Гешев добави, че е важно да има наказателна отговорност.

Той призова "политиците да не си правят вятър на устата" и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизицята, категоричен бе главният прокурор.

Днес документите за екстрадицията на Васил Божков ще бъдат изпратени към властите в Обединените арабски емирства. Документът, дълъг 200 страници, ще бъде предаден на Министерството на правосъдието

Бизнесменът Васил Божков беше задържан вечерта на 31 януари в Абу Даби, но официално потвърждение към българската страна дойде едва на 2 февруари. От тогава той е в ареста в ОАЕ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари