Радев назова най-големия проблем: Растящите неравенства!

Президентът поиска фокус върху реформите за бъдещето
Обновена: 17 фев 2020 21:15 | 17 фев 2020 21:14, Веселина Йорданова
75
Радев назова най-големия проблем: Растящите неравенства!
Снимка: БГНЕС

Основното предизвикателство пред нашето общество е да преоткире силата на солидарното колективно действие и това изисква усилие от всички нас. Това заяви държавният глава Румен Радев, който участва в отбелязването на 30-ата годишнина от създаването на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

Събитието се проведе в Националния дворец на културата  и на него присъстваха представители на изпълнителната, законодателната и местната власт.
 
Искам да ви поздравя за борбата, която водите за преодоляването на растящите неравенства, които са фундаментален проблем за обществото ни, заяви президентът пред синдикалистите.

"Виждам във вас много силен съюзник за постигането на важната национална цел – развитието на човешкия капитал, на хората", коментира той и подчерта, че това е залог за бъдещето на страната и преодоляването на демографската криза.

По думите на държавния глава е необходимо поставянето на фокус върху решителни, бързи и всеобхватни промени в образование, детско здравеопазване, подпомагане на младите семейства, за да се постигне перспектива за бъдещето.

"Ние трябва да намерим възможно най-бързо баланса между инвестиции в инфраструктура и инвестиции в хора", беше категоричен президентът.

Държавният глава поздрави Конфедерацията за проактивната ѝ позиция по отношение на т.нар. Зелена сделка. По думите му тя ще доведе до дълбоки икономически и социални трансформации и може да раздели Европа – на държави, които разработват технологиите и такива, които само ги консумират.

"Ние трябва да се фокусираме и да подпомагаме всички тези, които не просто произвеждат, а и които влагат много в научноизследователска и развойна дейност и иновации и да настояваме в тази Зелена сделка не просто да получаваме помощи за преход, а средства, с които да развиваме високи технологии", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ирландската пастирка също примира за мъже!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предишния президент беше по-хубав и умен! Верно че беше гъгнеща мека китка, ама поне жена му се гнусеше от него и не се появяваше никъде, където е той. Признавам, че имаше разлика. Като между орел и плyжек.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ има 5 теца на кръст.Безумно е Африка ,Китай и Индия където са кажи-речи 5-6 милиарда човека население да горят гуми,пирамиди от пластмаса,езера машинно масло и още каквато гнус се сетите а България с население колкото един град там да затваря мощности защото на разни разглезени евродепутати им се струва че е мръсни.Трябват добри политици които защитават Българският интерес а не разни мазни слагачи които цял живот са свикнали да мачкат българите и да пълзят в краката на чужденци.
14
12
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Радев скрий се,че не се понася миризмата на чизми и ватенка!
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТА 7Муньо е толкова ***, че дори не е проблем. По-лошото е, че така и си останахме без опозиция - *** много оплеска надеждите на алените бабодядовци и единствената що-годе опозиция остана ***, пък той току се подава изпод полата на травестита и все врещи за блата и зайчарници.Добре, че никой не го взема на сериозно - дори и трольовците на БКП искат увеличение на тарифата за ***...близане, и добрички-парички текат ли текат - и от Малофеев, и от Цецьо Мустака и Червенобузко...
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе ама да сравняваш военновъздушен ас, със шофьор от помощно училище говори че вероятно си бил съученик на последния. Справка - уикипедия.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно е, едни си отпускат апартаменти а други цял живот за това работят. А познайте за кой говоря. Цветанов или Радев? Само че Цветанов не ги е откраднал от държавата.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герп са генетична малформация! Техните фенове без изключение са кyxи *** и мащабна еманация на крадлива посредственост. Те са дъното на ония 80%.
9
11
 
9
 
! Отговори
void преди 4 години
Тоя шапкар пак говори говири и нищо не каза...
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така си е, *** - като си имаш травестит в одъра, все търсиш нечии чужди кривини.И ти като Крушовица лягаш и ставаш с "Боко" на уста - ами не знам с какво толкова ви пречи Боко, има си много работа човека да ви запушва пробойните от 70-годишното "комунистическо" иго, защо да не си намерите друга занимавка?Нищо не се иска от вас, дори не и елементарните ви задължения по конституция, които ти специално тотално оср...а - просто НЕ пречи!
7
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-гошемия проблем са крадливите калинки от герп!
6
13
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ако е говорил за големите проблеми... - за себе си казал ли нещо...
5
10
 
12
 
! Отговори
Хитър Честър преди 4 години
Нали скачахте да няма равенство при социализма ? Сега що така се обърна палачинката ? Ба*аси хората. Един път искат равенство, после неравенство, после пак равенство. нема такива **********. FU
4
8
 
22
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
съд за ИВАН КОСТОВ който съсипа икономиката и индустрията на БЪЛГАРИЯ
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"солидарното колективно действие" - да се чете соц във действие където апаратчици като него виреят най-добре...
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГербGroup
1
6
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
престъпноста безработицата лошо здравеопазване гладът неравенството богати бедни изолираноста на индвалидите от обществото олигархията тормоза от мутри колектори