Радев назова най-големия проблем: Растящите неравенства!

Президентът поиска фокус върху реформите за бъдещето
Обновена: 17 фев 2020 21:15 | 17 фев 2020 21:14, Веселина Йорданова
75
Радев назова най-големия проблем: Растящите неравенства!
Снимка: БГНЕС

Основното предизвикателство пред нашето общество е да преоткире силата на солидарното колективно действие и това изисква усилие от всички нас. Това заяви държавният глава Румен Радев, който участва в отбелязването на 30-ата годишнина от създаването на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

Събитието се проведе в Националния дворец на културата  и на него присъстваха представители на изпълнителната, законодателната и местната власт.
 
Искам да ви поздравя за борбата, която водите за преодоляването на растящите неравенства, които са фундаментален проблем за обществото ни, заяви президентът пред синдикалистите.

"Виждам във вас много силен съюзник за постигането на важната национална цел – развитието на човешкия капитал, на хората", коментира той и подчерта, че това е залог за бъдещето на страната и преодоляването на демографската криза.

По думите на държавния глава е необходимо поставянето на фокус върху решителни, бързи и всеобхватни промени в образование, детско здравеопазване, подпомагане на младите семейства, за да се постигне перспектива за бъдещето.

"Ние трябва да намерим възможно най-бързо баланса между инвестиции в инфраструктура и инвестиции в хора", беше категоричен президентът.

Държавният глава поздрави Конфедерацията за проактивната ѝ позиция по отношение на т.нар. Зелена сделка. По думите му тя ще доведе до дълбоки икономически и социални трансформации и може да раздели Европа – на държави, които разработват технологиите и такива, които само ги консумират.

"Ние трябва да се фокусираме и да подпомагаме всички тези, които не просто произвеждат, а и които влагат много в научноизследователска и развойна дейност и иновации и да настояваме в тази Зелена сделка не просто да получаваме помощи за преход, а средства, с които да развиваме високи технологии", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари