Родители срещу условна присъда за опит за убийство на детето им

Даниал Бейкверди наръгал съученика си с нож
17 фев 2020 10:56, Петя Славова
63
Родители срещу условна присъда за опит за убийство на детето им
Снимка: БГНЕС

Момче получи условна присъда след опит за убийство. 16-годишният Кристиян Сотиров беше намушкан с нож от свой съученик през юли 2018-а след спречкване. След като го напада, Даниал Бейкверди разказа как е "защитил своето".

В интертет се разпространи и клип, в който показа ножа, с който е ранил момчето. Родителите на пострадалото дете искат справедливо наказание за нападателя и са категорични, че ще търсят правата си.

"Даниел получи условна присъда с изпитателен срок от 3 години. Преди са били приятели. Впоследствие обаче между тях възниква напрежение. И двамата са били нови ученици в класа. Направена е гей карикатура на сина ми. Даниел отправя заплаха към него и след това го намушква. Имаше късмет, че лекарите успяха да го спасят. Той има 30 см разрез на корема. Има наранявания на ръката и врата", разказа пред Нова тв бащата Кристиян Сотиров.

Той допълни, че има възможност прокуратурата да обжалва решението на съда. "Призовавам отговорните институции да си свършват работата. Ще заведем и частен съдебен иск", каза още бащата на момчето. По думите му родителите на Даниел не са ги потърсили и не са се извинили за станалото. "Доколкото знам се занимават с частен бизнес. Може би не са обръщали достатъчно внимание на детето", смята Кристиян Сотиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ е казал рана за рана, убит за убит.
4
1
 
16
 
! Отговори
Екзекуцията преди 4 години
Е най-справедливото решение за този индивид. В Япония я има, а къде е Япония, къде е България.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със своите присъди прокуратурата поущрява престъпността в БГ,принизява човешкия живот и изгражда ново поколение недосогаеми убийци.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата обича ***.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пипайтте миролюбивия Даниал той има човешки права.